NRK Meny
Normal

Ingen finale for Magnus

Magnus Carlsen tapte semifinalen mot Vassily Ivanchuk i hurtigsjakkturneringen CCAS Trophy i Cap a’Agde i Frankriket.

Carlsen-Ivanchuk
Foto: Alvaro Barrientos / AP

Siste:

Carlsen holdt med et nødskrik uavgjort i de to hurtigsjakkpartiene, men i lynsjakk ble Ivanchuk for sterk. Han overkjørte Carlsen i det første partiet og holdt greit remis i det andre, som han også hadde vunnet om han trengte hele poenget.

I den første semifinalen slo Hikaru Nakamura ut den tidligere verdensmesteren Anatoly Karpov. Nakamura er viden kjent for sitt lynhurtige spill, og Karpov spilte alle partiene med betydelig dårligere tid.

Kvartinalen

Carlsen slo kineseren Bu Xiangzhi 1,5-05 sent i går kveld, og møter Vassily Ivanchuk i semifinalen, en spiller nordmannen tradisjonelt har hatt taket på.

Karpov

Den gamle kjempen Anatoly Karpov ble slått ut i semifinalen.

Foto: Samuel Kubani / Scanpix/AFP

Carlsen og Ivanchuk ligger for øvrig sammen som nummer 3-4 på den offisielle verdensrankingen, begge med 2786 poeng, noe som også skulle borge for en jevn og hard kamp i ettermiddag.

Besøk sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Den andre semifinalen står mellom Hikaru Nakamura og Anatoly Karpov, hvor førstnevnte ligger drøyt 50 poeng foran legenden fra Russland på verdensrankingen.

Turneringen samler flere av verdens beste spillere, både kremen av unge verdenstjerner og de gamle heltene har vært å finne blant de 16 deltakerne.

Siste nytt

 • Rælingen mot eliteseriespill

  Rælingen, som ble nummer tre i 1. divisjon, slo eliteserielaget Sola hele 30–20 i første kvalifiseringskamp og tok et langt steg mot opprykk. Returkampen i Sola spilles søndag.

  Tonje Nøstvold, Sola
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Uavgjort i bunnoppgjøret

  Stabæk og Start spilte 1-1 i onsdagens bunnoppgjør i eliteserien. Dermed står begge lagene med fire poeng etter seks serierunder. Ohi Omoijuanfo ga Stabæk ledelsen etter 70 minutter, mens Aron Sigurdarson utlignet for Start.

  Eliteserien 2018. Stabæk-Start. Nadderud Stadion.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Powell ferdig i Sandefjord

  Sandefjord Fotball bekrefter i en pressemelding onsdag kveld at Magnus Powell er ferdig som trener i klubben. Powell begynte i jobben så sent som 16. januar.

  Powell
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag