Normal

Ingen finale for Magnus

Magnus Carlsen tapte semifinalen mot Vassily Ivanchuk i hurtigsjakkturneringen CCAS Trophy i Cap a’Agde i Frankriket.

Carlsen-Ivanchuk
Foto: Alvaro Barrientos / AP

Siste:

Carlsen holdt med et nødskrik uavgjort i de to hurtigsjakkpartiene, men i lynsjakk ble Ivanchuk for sterk. Han overkjørte Carlsen i det første partiet og holdt greit remis i det andre, som han også hadde vunnet om han trengte hele poenget.

I den første semifinalen slo Hikaru Nakamura ut den tidligere verdensmesteren Anatoly Karpov. Nakamura er viden kjent for sitt lynhurtige spill, og Karpov spilte alle partiene med betydelig dårligere tid.

Kvartinalen

Carlsen slo kineseren Bu Xiangzhi 1,5-05 sent i går kveld, og møter Vassily Ivanchuk i semifinalen, en spiller nordmannen tradisjonelt har hatt taket på.

Karpov

Den gamle kjempen Anatoly Karpov ble slått ut i semifinalen.

Foto: Samuel Kubani / Scanpix/AFP

Carlsen og Ivanchuk ligger for øvrig sammen som nummer 3-4 på den offisielle verdensrankingen, begge med 2786 poeng, noe som også skulle borge for en jevn og hard kamp i ettermiddag.

Besøk sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Den andre semifinalen står mellom Hikaru Nakamura og Anatoly Karpov, hvor førstnevnte ligger drøyt 50 poeng foran legenden fra Russland på verdensrankingen.

Turneringen samler flere av verdens beste spillere, både kremen av unge verdenstjerner og de gamle heltene har vært å finne blant de 16 deltakerne.

Siste nytt

 • Knudtzon mister trolig TIL-kampen

  Nedrykkstruede Lillestrøm må sannsynligvis klare seg uten Erling Knudtzon i den viktige hjemmekampen mot Tromsø mandag, melder VG. Knudtzon pådro seg en ankelskade etter en stygg overtråkk i bunnkampen mot Start.

  Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Forventer defensivt Rosenborg

  Celtic-manager Brendan Rodgers tror Rosenborg kommer til å ligge kompakt og dypt i banen i torsdagens europaligamøte i Glasgow.

  – Da vi spilte mot RBK sist, opptrådte de på samme måte. De lå dypt, sier Rodgers til klubbens nettsted.

  Brendan Rodgers
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jordan gir penger til orkanofre

  Den amerikanske basketballegenden Michael Jordan vil gi over 16,3 millioner kroner til ofrene etter herjingene til orkanen «Florence».

  55-åringen eier NBA-klubben Charlotte Hornets og vokste opp i byen Wilmington i Nord-Carolina.

  Michael Jordan
  Foto: Charles Rex Arbogast / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde
Team Ingebrigtsen