Ingebrigtsen om tåa: – Det har vært j***** vondt

BISLETT (NRK): Henrik Ingebrigtsen (24) må endre treningsopplegget fram mot VM fordi piggskoene gnager på tærne hans.

Henrik Ingebrigtsen

VONDT: Henrik Ingebrigtsen etter målgang på Bislett Games torsdag kveld.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

24-åringen var helt ferdig på oppløpet og kjempet seg over målstreken med tiden 3.54,44 på Bislett Games torsdag kveld.

På pressekonferansen etterpå satt Norges største friidrettsstjerne med ispose på foten. Der fortalte han om den vonde tåa som har plaget ham de siste dagene.

– Det var j***** vondt for et par dager siden, men jeg bedøvet det ned med Voltaren-krem, Voltaren og litt isposer. Så det har på en måte gått greit, sier Ingebrigtsen til NRK.no.

Komm.: Jann Post og Vebjørn Rodal.

VIDEO: Se Ingebrigtsens avslutning.

Må endre opplegget

Etter all behandlingen greide han å gjennomføre Bislett Games «relativt smertefritt», som han sa det. Som vanlig ville han ikke skylde på noe annet enn seg selv. Men da NRK.no spurte om han var bekymret for tåa framover, nølte han.

– Eh, nei. Eller jo. Ja. Det er nok noe jeg må ta hensyn til framover i treningsarbeidet. Men jeg håper at jeg ikke må stå over noen viktige treningsøkter. Det påvirker treningen, men jeg må bare bruke hodet og ikke la det ødelegge resten av sesongen.

Fredag skal han til MR-undersøkelse.

Piggsko skaper trøbbel

Årsaken til problemene? Piggsko.

– Man blir veldig sår av å løpe med piggsko. Jeg tror nok det blir lurt å holde seg unna piggskoløping i nærmeste fremtid, sier han.

– Piggsko er vel relativt viktig for en som driver med løping?

– Ja, men jeg greier å avstå en uke eller noe sånt, hvis det er det som skal til for å unngå en langtidsskade. Selv om det ikke er spesielt gøy. Av og til må man ta hensyn til sånt.

Rekordene blåste bort

Kenyaneren Asbel Kiprop var sterkest med tiden 3.51,45. Altså hadde hele feltet relativt svake tider. Ingebrigtsen fortalte, som mange andre utøvere, at det var trøblete å løpe i motvinden.

– Jeg kjente vinden en del, både før løpet og underveis. Dette er egentlig en av de dagene i år hvor kroppen min har føltes best, sier han.

24-åringen skulle nok også startet litt roligere, for han ble stiv på slutten.

– Jeg ble litt for aggressiv i begynnelsen, sier Ingebrigtsen.

Siste nytt

 • Dortmund vant uten Haaland

  Borussia Dortmund stilte uten kneskadde Erling Braut Haaland da Emre Can ordnet 1-0-seieren over Hertha Berlin, som hadde Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred i startoppstillingen. Dortmund halte i land den fjerde seieren på de fem siste kampene.

  1sIp-qXBZm8
  Foto: Lars Baron / AP
 • Haaland ikke med i troppen

  Erling Braut Haaland har slitt med en liten skade, og var ikke med i Borussia Dortmund-troppen som møtte Hertha Berlin lørdag kveld. Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred startet begge for Hertha, som til slutt tapte 1-0 etter scoring av Emre Can.

  Det var under toppmøtet hjemme mot Bayern München i forrige uke at uhellet var ute for Haaland. 19-åringen kolliderte med dommeren og fikk en vridning i det høyre kneet. Han haltet av banen etter 72 minutter.

  Ifølge Kicker ble det påvist et strukket leddbånd. Haaland sto over helgens 6-1-seier over tabelljumbo Paderborn og deltok heller ikke på de tre første treningene denne uken. Han har fått behandling for sitt vonde kne, men ble altså ikke klar til helgens kamp heller.

  94gO41faTw8
  Foto: POOL
 • Stav-Guttormsen skadet

  Stavhopperen Sondre Guttormsen har fått en liten hamstringskade og må trekke seg fra torsdagens Impossible Games på Bislett.

  – Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake senere, sier Guttormsen i en kommentar gjennom Norges Friidrettsforbund.

  VM i friidrett 2019 i Doha i Qatar
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal