NRK Meny
Normal

Ingebrigtsens protest avvist: – Ikke min feil at han er en drittsekk!

BEIJING/OSLO (NRK): En uvøren brite kjørte piggskoene rett i kneet på Henrik Ingebrigtsen med bare 300 meter igjen. Dermed røk han rett ut av VM.

Henrik Ingebrigtsen

BETENKT: Henrik Ingebrigtsen deppet etter forsøksmissen torsdag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Etter løpet varslet Henrik Ingebrigtsen at han vil legge inn protest på noe som skjedde med noen hundre meter igjen. Han mente seg hindret av briten Charlie Grice i den nest siste svingen.

Litt etter klokka sju norsk tid ble det klart at protesten ikke blir tatt til følge, og dermed er nordmannen ute av VM.

– Jeg er skuffet og oppgitt. Det er sånn det er i mesterskap. Det er ikke min feil at han briten mister hodet og er en drittsekk i feltet. Det er ikke noe jeg kan ta høyde for, sa Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

På TV-bildene ser man tydelig at Ingebrigtsen blir sperret med 300 meter igjen til mål, og at han mistet balansen og nesten falt. Det irriterte nordmannen, som mente det var grunnen til at han ikke lyktes.

Henrik Ingebrigtsen

Se episoden Ingebrigtsen reagerte på her.

Håper å bli satt inn i semifinale

Ingebrigtsen stod i flere minutter i pressesonen og diskuterte mulighetene med sportssjef Ronny Nilsen, og noen minutter senere bekreftet sportssjefen at Norge legger inn protest på den britens manøver.

– Vi har lagt inn en protest etter å ha sett videoen. Vi ser det veldig godt på videoen. Henrik, Gjert Ingebrigtsen og jeg har sett videoen og diskutert dette, sa Nilsen til NRK og fortalte at det tar rundt en time før de får vite om Ingebrigtsen blir satt inn i semifinalen på grunn av det de norske mener er et regelbrudd.

– Hvor stor er sjansen for å få dette gjennom?

– Vi håper det skal gå gjennom. Det skjer mye i 1500-felt, men man skal være veldig forsiktig med å krysse baner.

– Løpet ble tatt fra meg

Før den tid hadde TV-seerne fått se at Ingebrigtsen mislyktes stort og ble nummer ni i sitt forsøksheat. Langt bak sjetteplassen som automatisk ga videre avansement.

– Jeg føler at løpet mitt ble tatt fra meg. Jeg får ikke lov å være med. Jeg stopper helt opp og må begynne å løpe igjen, mente Ingebrigtsen og forklarte hva som skjedde.

– Han ene briten som ligger på innsiden av meg fikk plutselig panikk og måkte ut foran meg. Han måkte hælen rett inn i kneet på meg. Jeg prøver å hente meg inn igjen, og det er nesten jeg tar dem igjen. Men når sånt skjer med 300 meter igjen, så er det vanskelig, sa han.

Etter hendelsen ble Ingebrigtsen hektet av teten, klarte aldri å komme tilbake og ble nummer ni i sitt heat.

Mens han snakket med avisjournalistene, forsøkte Ingebrigtsen flere ganger å sjekke med landslagslegen hvordan det lå an med protesten, men ingenting var klart.

Siste runde i Henrik Ingebrigtsens forsøk.

Se siste runde av 1500 meteren til Henrik Ingebrigtsen.

Stort fall

– Det der var ikke Henrik på sitt beste, dessverre, sa en skuffet Vebjørn Rodal, etter at han hadde sagt at han slet med å finne ord.

I tillegg til de seks beste i hvert heat, gikk de seks beste tidene gikk videre fra forsøksheatet til semifinalen. Heller ikke der var Ingebrigtsen i nærheten av å kvalifisere seg.

Tiden til Ingebrigtsen ble 3.43,97, og etter heat nummer to var det klart at den tiden ikke var god nok til å ta ham videre. Etter at alle heatene var i mål ble det klart at Ingebrigtsen fikk den trettende beste tiden av dem som ikke kvalifiserte seg direkte til semifinale.

– Det er ganske stort fall fra å snakke om medalje til å bli nummer ni i forsøksheatet, konkluderte NRKs kommentator Jann Post.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal