Hopp til innhold

Ingebrigtsen røpte monstertall – NRK-Post tror fasiten er enda mer ekstrem

Jakob Ingebrigtsen avslører han har løpt flere tusen kilometer siden han tok OL-gull i Tokyo. Det tror han merkes i mesterskapene han har løpt og som er i vente.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

ENORME TRENINGSMENGDER: Jakob Ingebrigtsen har trolig løpt minst 14 kilometer hver dag i snitt.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg har vel hatt nærmere 5000 kilometer siden OL-finalen i Tokyo. Så da er det mest rettet mot 5000 meter, selv om den siste måneden er det rettet mot 1500 meter, sier Ingebrigtsen til NRK i podkasten Det lange løp.

Dette er altså hans anslag på antall kilometer han har hatt før friidretts-VM i Eugene. Med disse enorme tallene har han da 14,2 kilometer hver dag i gjennomsnitt. Det tilsvarer altså 99 kilometer i uka.

Mellom Tokyo-finalen og VM-finalen i Eugene er det 352 dager.

Tror Ingebrigtsen løper mye mer

Men NRKs friidrettskommentator Jann Post tror den ferske verdensmesteren har enda flere kilometer i kroppen siden han tok OL-gull i Tokyo.

– Jeg tror han har løpt enda mer. Det der har han nok ikke finregnet på, sier Post.

Vebjørn Rodal og Jann Post på OL-stadion i Tokyo

FORKLARER TALLENE: Jann Post (til høyre) føler seg sikker på at Jakob Ingebrigtsen har løpt mer enn 5000 kilometer siden OL i Tokyo.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han argumenterer med at toppene til Ingebrigtsen ligger på 180 kilometer per uke.

– Han har en treningsfilosofi der han løper ganske mye til å være mellomdistanseløper. Det er en viktig del av treningene, og da blir det mange kilometer, forklarer Post.

Og nå er han i gang med treningen inn mot friidretts-EM i München. 21-åringen dro rett til St. Moritz på treningsleir for å lade opp til neste mesterskap, som finner sted 15. august til 21. august.

Finalen for 1500 meter i EM skjer 18. august, mens finalen for 5000 meter skjer 16. august.

– Nå vil han nok få noen skikkelig treningsuker. Han er nok ekstremt gira på å revansjere seg mot Jake Wightman på 1500 meter, så tror jeg er det store målet for EM, sier NRKs kommentator.

– Har ikke så mange tøffe økter

For på 1500 meter i Eugene gikk det akkurat ikke. Det ble sølv i stedet for gull, selv om det var det store målet for Ingebrigtsen. På tross av det, trener han for å bli løpssterk på flere distanser, blant annet den etter hvert vante 5000-meteren.

– Jeg trener mye kondisjon, og det er rettet mot alt over 800 meter. Det er der jeg er løpssterk. Jeg jobber for å bli en god løper, og så kan man finpusse på det, forteller Ingebrigtsen.

Hva er den mest imponerende økta du har hatt?

– Jeg har ikke så mange tøffe økter. Der har Henrik og Filip hjulpet meg mye. Jeg har følt meg ganske bra, og jeg har sluppet meg litt løs på siste dagen. Hvis dragene blir for lange, kan det bli litt for tøft.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Ten

VERDENSMESTER: Jakob Ingebrigtsen tok gull på 5000 meter i Eugene.

Foto: Carmen Mandato / AFP

Han mener at opplegget inn mot VM har fungert bra, selv om man naturlig nok er avhengig av å levere bra helt fra forsøkene.

– Man har mye å hente med å være i god form gjennom hele mesterskapet, så ikke hvert løp koster for mye, sier Ingebrigtsen.

– Hva med EM? Det er sikkert en brite du ønsker å slå (Wightman). Er det mulig med dette opplegget?

– Absolutt.

Så da blir det to distanser der også?

– Ja, det blir fort det.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal