Hopp til innhold

Ingebrigtsen røpte monstertall – NRK-Post tror fasiten er enda mer ekstrem

Jakob Ingebrigtsen avslører han har løpt flere tusen kilometer siden han tok OL-gull i Tokyo. Det tror han merkes i mesterskapene han har løpt og som er i vente.

Verdensmesterskapet i friidrett 2022

ENORME TRENINGSMENGDER: Jakob Ingebrigtsen har trolig løpt minst 14 kilometer hver dag i snitt.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Jeg har vel hatt nærmere 5000 kilometer siden OL-finalen i Tokyo. Så da er det mest rettet mot 5000 meter, selv om den siste måneden er det rettet mot 1500 meter, sier Ingebrigtsen til NRK i podkasten Det lange løp.

Dette er altså hans anslag på antall kilometer han har hatt før friidretts-VM i Eugene. Med disse enorme tallene har han da 14,2 kilometer hver dag i gjennomsnitt. Det tilsvarer altså 99 kilometer i uka.

Mellom Tokyo-finalen og VM-finalen i Eugene er det 352 dager.

Tror Ingebrigtsen løper mye mer

Men NRKs friidrettskommentator Jann Post tror den ferske verdensmesteren har enda flere kilometer i kroppen siden han tok OL-gull i Tokyo.

– Jeg tror han har løpt enda mer. Det der har han nok ikke finregnet på, sier Post.

Vebjørn Rodal og Jann Post på OL-stadion i Tokyo

FORKLARER TALLENE: Jann Post (til høyre) føler seg sikker på at Jakob Ingebrigtsen har løpt mer enn 5000 kilometer siden OL i Tokyo.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Han argumenterer med at toppene til Ingebrigtsen ligger på 180 kilometer per uke.

– Han har en treningsfilosofi der han løper ganske mye til å være mellomdistanseløper. Det er en viktig del av treningene, og da blir det mange kilometer, forklarer Post.

Og nå er han i gang med treningen inn mot friidretts-EM i München. 21-åringen dro rett til St. Moritz på treningsleir for å lade opp til neste mesterskap, som finner sted 15. august til 21. august.

Finalen for 1500 meter i EM skjer 18. august, mens finalen for 5000 meter skjer 16. august.

– Nå vil han nok få noen skikkelig treningsuker. Han er nok ekstremt gira på å revansjere seg mot Jake Wightman på 1500 meter, så tror jeg er det store målet for EM, sier NRKs kommentator.

– Har ikke så mange tøffe økter

For på 1500 meter i Eugene gikk det akkurat ikke. Det ble sølv i stedet for gull, selv om det var det store målet for Ingebrigtsen. På tross av det, trener han for å bli løpssterk på flere distanser, blant annet den etter hvert vante 5000-meteren.

– Jeg trener mye kondisjon, og det er rettet mot alt over 800 meter. Det er der jeg er løpssterk. Jeg jobber for å bli en god løper, og så kan man finpusse på det, forteller Ingebrigtsen.

Hva er den mest imponerende økta du har hatt?

– Jeg har ikke så mange tøffe økter. Der har Henrik og Filip hjulpet meg mye. Jeg har følt meg ganske bra, og jeg har sluppet meg litt løs på siste dagen. Hvis dragene blir for lange, kan det bli litt for tøft.

World Athletics Championships Oregon22 - Day Ten

VERDENSMESTER: Jakob Ingebrigtsen tok gull på 5000 meter i Eugene.

Foto: Carmen Mandato / AFP

Han mener at opplegget inn mot VM har fungert bra, selv om man naturlig nok er avhengig av å levere bra helt fra forsøkene.

– Man har mye å hente med å være i god form gjennom hele mesterskapet, så ikke hvert løp koster for mye, sier Ingebrigtsen.

– Hva med EM? Det er sikkert en brite du ønsker å slå (Wightman). Er det mulig med dette opplegget?

– Absolutt.

Så da blir det to distanser der også?

– Ja, det blir fort det.

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal