Hopp til innhold

Jakob Ingebrigtsen om rekordene: – Vil ikke kalle det rekorder

BISLETT STADION (NRK): Jakob Ingebrigtsen (16) kommer ikke til å tenke veldig mye på at han satte ny verdensrekord på Bislett. Han har større mål i sikte, og det første alt om to dager.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2017, Bislett Stadion.

NYTT MÅL OM TO DAGER: Jakob Ingebrigtsen var i egen klasse på drømmemila (U20) under Bislett Games. Allerede om to dager vil han bryte nye barrierer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg vil ikke kalle det rekorder. Jeg synes ikke det er rekorder før det begynner å nærme seg norgesrekord-nivå for senior. Det er det jeg ser på som skikkelige rekorder, og det er det som virkelig betyr noe for meg, sier Jakob Ingebrigtsen.

Supertalentet har som kjent fått vane for å bryte barrierer omtrent hver gang han løper. Torsdag kveld både vant han og forbedret sin egen verdensrekord for 16-åringer da han løp engelsk mil (1609,344 meter) for U20-utøvere under Bislett Games. Tiden hans var 3.56,29.

Men 16-åringen vil så mye mer enn å være historisk på juniornivå.

– Man blir jo litt opptatt av det, da, og det er veldig viktig å ha sånne små mål. De er små steg på veien til det store, sier han og smiler.

Sikter seg inn på 3.38

Under løpet på Bislett fikk han, ifølge seg selv, sjokk på sisterunden fordi han ikke følte seg sliten i det hele tatt. Han fikk aldri melkesyre, og mener han kanskje kunne løpt enda litt fortere.

Det gjør ham også sikker på at han snart kan nå sitt neste, store mål.

– Jeg håper jeg kan løpe ned på 3.38-tallet, og i alle fall ned mot 3.40. Da er det nesten sånn at jeg begynner å komme på den norske rekorden før Henrik og Filip hadde det. Det er realistisk, i alle fall med tanke på det løpet jeg hadde i dag, sier han.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2017, Bislett Stadion

Storebror Henrik Ingebrigtsen er nyoperert og så brødrene løpe fra tribunen, sammen med samboeren.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det vil han prøve allerede om to dager, når han skal løpe i Stockholm. Det blir i så fall en ny rekord. Og da begynner det også å ikke bli altfor langt ned til kravet han egentlig ikke skulle ta i år, nemlig VM-kravet på 1500-meter. Det er på 3.36.

Drømmer om å ta VM-kravet

Ingebrigtsen har hele tiden sagt at VM er ikke i tankene hans i år. Familien mener det er for tidlig. Men det er ikke helt lett å avfeie for hovedpersonen selv.

– Selvfølgelig har jeg lyst. Men jeg får se hva som skjer i den perioden nå og så får jeg snakke med pappa dersom det blir aktuelt.

– Er det innerst inne egentlig 3.36-tallet du tenker på når du skal løpe om to dager?

– Tjaa. Det er ekstremt fort, så jeg skal ikke si at jeg løper så fort. Men jeg vil i alle fall under 40 og ned på 38-tallet, sier han.

– Hva gjør du om du tar VM-kravet?

– Det må være ganske sykt ... Jeg tror nok han (pappa Gjert, red.anm.) vil prøve å passe på at jeg får rett utvikling, men om du løper 3.36 er du jo god nok for VM, sier Ingebrigtsen, før han igjen understreker at VM ikke er i planene.

Pappa Gjert sier imidlertid fortsatt nei til VM. Det samme mener storebror Henrik Ingebrigtsen, som satt nyoperert på tribunen og var stolt som en hane etter å ha sett lillebroren løpe inn til seier.

– Men Jakob kommer til å klare VM-kravet snart, medgir Henrik Ingebrigtsen.

PS! Filip Ingebrigtsen imponerte også på Bislett Games. Han ble nummer fire i det sterke feltet på 1500-meteren på 3.36,74.

Siste nytt

 • Matip ute resten av sesongen

  Liverpool-stopper Joël Matip fikk en korsbåndsskade mot Fulham som setter han ut av spill resten av sesongen. Det bekrefter Jürgen Klopp.

  32-åringens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, og Matip kan derfor ha spilt sin siste kamp for klubben.

  Den tyskfødte kameruneren kom til Liverpool i 2016 og har over 200 kamper for klubben.

  Joël Matip
  Foto: AP
 • Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Aston Villa passerte regjerende seriemester Manchester City på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. Unai Emery vil likevel ikke prate om ligagull.

  Trepoengeren var klubbens 14. strake på Villa Park i ligasammenheng, og Birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i Premier League. Opp til ligaleder Arsenal er avstanden fire poeng.

  – Vi er ikke tittelkandidater. Det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo Villa-trener Emery fast etter 1-0-seieren mot City.

  Spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter Steven Gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt Villa-lag. Denne sesongen spiller laget i serieligaen.

  – Vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. Vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. Jeg tror vi trenger mer tid, la Emery til.

  Kun City har bokført flere nettkjenninger enn Villa i Premier League denne sesongen, og det er bare serieleder Arsenal som har vunnet flere kamper.

  Lørdag venter nettopp Arsenal hjemme på Villa Park. En trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen.

  – Det er spesielt for meg å slå Guardiola, men nå er fokuset vårt på Arsenal, avsluttet Villa-treneren.

  (NTB)

  Unai Emery og Pep Guardiola under Premier League-kampen mellom Aston Villa og Manchester City
  Foto: AP
 • Suárez tomålsscorer i Gremio-avskjeden – Santos rykket ned etter 111 år på toppnivå i BrasilID

  Uruguayanske Luis Suárez fortsetter å score jevnt og trutt med mål. Onsdag fant han veien til nettmaskene to ganger i sin siste kamp for brasilianske Gremio.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren endte på 29 mål i løpet av sesongen, og 3-2-seieren mot Fluminense sikret laget 2.-plassen på tabellen.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen gir seg allerede etter denne sesongen på grunn av tøff belastning på kroppen. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  Gremio endte til slutt på plassen bak serievinner Palmeiras. I andre enden av tabellen kulminerte årets sesong i stor skuffelse for den tradisjonsrike klubben Santos. Etter 111 år på det øverste nivået i brasiliansk fotball rykket klubben ned etter 1-2-tap hjemme mot Fortaleza.

  Det brasilianske fotballikonet Pelé tilbrakte store deler av sin karriere i klubben. Neymar, Robinho og Rodrygo har også spilt for Santos.

  (NTB)

  Luis Suárez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal