Hopp til innhold

Ingebrigtsen langt unna norgesrekorden

For sen fart i feltet kostet Henrik Ingebrigtsen muligheten til å sette ny norsk rekord på 3000 meter.

Henrik Ingebrigtsen

SESONGSTART: Henrik Ingebrigtsen løp årets første stevne i Diamond League fredag.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Ingebrigtsen hadde på forhånd satt seg som mål å sette ny norsk rekord, og sa også at han gjerne ville løpe under 7.40 også.

Norgesrekorden lyder 7.40,77, og ble satt i Brüssel i 2001 av Marius Bakken.

Å slå den kom aldri Henrik Ingebrigtsen i nærheten av i Doha.

– Det gikk litt for smått underveis, så Marius Bakken kan puste lettet ut, analyserte NRKs kommentator Jann Post.

– De to, tre beste her er under den norske rekorden med den åpningen, men de gjør en siste tusen som Henrik ikke matcher foreløpig, konkluderte Vebjørn Rodal, vel vitende og at Ingebrigtsen er klart best på halve distansen.

Avanserte mot slutten

Feltet fulgte ikke farten til harene fra start, og dermed gikk ikke de første 1500 meterne unna i den farten Ingebrigtsen hadde håpet på.

– Jeg følte meg tung og dau fra start. Dette var ikke mitt løp, for med en vinnertid på 7.38, burde jeg klart å være med i teten på denne 3000-meteren, sa Ingebrigtsen til NTB etter løpet.

Nordmannen avanserte litt mot slutten, og endte på en 12. plass på tiden 7.46,59.

Farah slet også noe i Doha, og ble for en sjelden gang slått. Etioperen Hagos Gebrhiwet ble for sterk i spurten, og vinnertiden ble 7.38,08.

Se innspurten på 3000m i årets første Diamond League-stevne.

Se innspurten på 3000 meteren i Doha.

Siste nytt

 • Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

  Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

  Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

  – Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

  (NTB)

  caitlin clark
  Foto: AP
 • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

  Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

  McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

  Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

  Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.

  (©NTB)

  DeChambeau
  Foto: AFP
 • Vu vant LPGA-turnering etter omspill

  Lilia Vu fra USA avgjorde med birdie på tredje ekstrahull da LPGA-turneringen i Belmont i Michigan ble avgjort i omspill mellom tre spillere.

  Lexi Thompson fra USA og Grace Kim fra Australia måtte nøye seg med delt 2.-plass. Kim startet søndagen med fem slags ledelse, men en 73-runde (ett slag over par) slapp rivalene inn i seierskampen.

  Vu leverte en bogeyfri 65-runde, mens Thompson brukte 68 slag søndag.

  I omspillet spilte de først 18. hull to ganger. Alle tre fikk birdie hver gang. Dermed flyttet de seg til 5. hull, og der avgjorde Vu.

  Seieren ga henne 4,8 millioner kroner i seierspremie.

  Celine Borge var sist av alle etter en 78-runde første dag av turneringen. Hun spilte seg stort opp med en 67-runde fredag, men var likevel tre slag fra å greie cuten halvveis.

  Borge har misset cuten i sju av sine åtte siste turneringer på LPGA-touren.

  (©NTB)

  Lilia Vu
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal