Gjert Ingebrigtsen tror antibiotikakur ødela Diamond League-finalen: – Idiotfeil

Etter fallet i EM-semifinalen måtte Filip Ingebrigtsen (25) gjennom en antibiotikakur. Det mener Gjert Ingebrigtsen ble avgjørende i Diamond League-finalen.

Diamond league finalen

NUMMER SYV: Filip Ingebrigtsen ble nummer 7 på 1500 meter

– Jeg er der, men det føles dritt ut på sisterunden, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

For Ingebrigtsen klarte ikke å følge teten de siste hundre meterne. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener at det var forventet at Ingebrigtsen kom til å få det tøft i Diamond League-finalen.

– Det stoppet litt opp. Det var ikke helt uventet, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mener antibiotikakur ødela

Etter løpet var pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen meget skuffet på sønnens vegne.

– Han reagerte på antibiotikumet han tok etter såret han fikk i benet under EM. Han klarer ikke å kvitte seg med syre underveis.

I EM falt Filip Ingebrigtsen i semifinalen på 1500 meteren. Der fikk han et kutt i benet og bristet også flere ribbein. På grunn av infeksjonsfare tok 25-åringen antibiotika, noe han ikke tåler. Gjert Ingebrigtsen mener at det var en feilvurdering å ta medisinen.

filip blod

DYPT: Kuttet Filip Ingebrigtsen fikk i foten var dypt. Derfor anbefalte legene antibiotikakur til tross for at han ikke tåler medisinen.

Foto: Privat

– Han visste at han reagerer på det, så tar han det likevel. Jeg irriterer meg grønn på det.

– Han kunne klart seg uten?

– Han kunne risikert noe infeksjon i det såret, men det er jo ikke så lenge igjen av sesongen. Det er så irriterende for hans del. Det er en idiotfeil å ta medisiner som man ikke tåler.

– Han er heldigvis ikke lege. Det var dyktige folk som tok den avgjørelsen. Til syvende og sist er dette bare idrett. Det er viktig å ta vare på helsen, sier Filip Ingebrigtsen om farens irritasjon.

Gikk offensivt ut

I Diamond League-finalen fulgte Filip Ingebrigtsen lenge teten i feltet, som åpnet i stor fart.

– Jeg hadde en veldig god følelse før start, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen lå på femte-sjetteplass til spurten skulle starte, men da var det tomt på tanken for mellomstebror-Ingebrigtsen.

– Han klarer ikke å være med på den farten, konstaterte NRK-kommentator Jann Post.

Kunne kjempet om seieren

Til slutt havnet Ingebrigtsen på syvendeplass. Etter løpet visste han ikke helt hva som gikk galt. Han mener at han kunne kjempet om seieren.

– Jeg er skuffet. For jeg følte meg veldig offensiv. Jeg satte meg i en posisjon der jeg kunne kjempe om seieren, men da måtte jeg ha en bedre sisterunde enn i dag. Det spørs om jeg ikke har trent litt mye, sa han.

Siste nytt

 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Drømmedebut for Svendsen

  Sander Svendsen scoret to mål i sin første kamp i dansk fotball da hans Odense vant 4-1 over Lyngby mandag kveld. 21-åringen var lånt ut til Odd første halvdel av 2019, før han altså ble solgt til Odense.

  Eliteserien fotball 2019: Odd - Ranheim (1-0).
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Norge ute av EM

  Norge måtte vinne mot Frankrike for å gå videre i U19-EM, men med 3-3 røk Norge ut. Emilie Bragstad reduserte to ganger for Norge, men 15 før slutt satte Melvine Malard inn 3-2. Sara Iren Lindbak Hørte headet inn 3-3 like før slutt, men det var ikke nok for avansement.

Sendeplan

Kl. Program Kanal