Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen tror antibiotikakur ødela Diamond League-finalen: – Idiotfeil

Etter fallet i EM-semifinalen måtte Filip Ingebrigtsen (25) gjennom en antibiotikakur. Det mener Gjert Ingebrigtsen ble avgjørende i Diamond League-finalen.

Diamond league finalen

NUMMER SYV: Filip Ingebrigtsen ble nummer 7 på 1500 meter

– Jeg er der, men det føles dritt ut på sisterunden, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

For Ingebrigtsen klarte ikke å følge teten de siste hundre meterne. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener at det var forventet at Ingebrigtsen kom til å få det tøft i Diamond League-finalen.

– Det stoppet litt opp. Det var ikke helt uventet, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mener antibiotikakur ødela

Etter løpet var pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen meget skuffet på sønnens vegne.

– Han reagerte på antibiotikumet han tok etter såret han fikk i benet under EM. Han klarer ikke å kvitte seg med syre underveis.

I EM falt Filip Ingebrigtsen i semifinalen på 1500 meteren. Der fikk han et kutt i benet og bristet også flere ribbein. På grunn av infeksjonsfare tok 25-åringen antibiotika, noe han ikke tåler. Gjert Ingebrigtsen mener at det var en feilvurdering å ta medisinen.

filip blod

DYPT: Kuttet Filip Ingebrigtsen fikk i foten var dypt. Derfor anbefalte legene antibiotikakur til tross for at han ikke tåler medisinen.

Foto: Privat

– Han visste at han reagerer på det, så tar han det likevel. Jeg irriterer meg grønn på det.

– Han kunne klart seg uten?

– Han kunne risikert noe infeksjon i det såret, men det er jo ikke så lenge igjen av sesongen. Det er så irriterende for hans del. Det er en idiotfeil å ta medisiner som man ikke tåler.

– Han er heldigvis ikke lege. Det var dyktige folk som tok den avgjørelsen. Til syvende og sist er dette bare idrett. Det er viktig å ta vare på helsen, sier Filip Ingebrigtsen om farens irritasjon.

Gikk offensivt ut

I Diamond League-finalen fulgte Filip Ingebrigtsen lenge teten i feltet, som åpnet i stor fart.

– Jeg hadde en veldig god følelse før start, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen lå på femte-sjetteplass til spurten skulle starte, men da var det tomt på tanken for mellomstebror-Ingebrigtsen.

– Han klarer ikke å være med på den farten, konstaterte NRK-kommentator Jann Post.

Kunne kjempet om seieren

Til slutt havnet Ingebrigtsen på syvendeplass. Etter løpet visste han ikke helt hva som gikk galt. Han mener at han kunne kjempet om seieren.

– Jeg er skuffet. For jeg følte meg veldig offensiv. Jeg satte meg i en posisjon der jeg kunne kjempe om seieren, men da måtte jeg ha en bedre sisterunde enn i dag. Det spørs om jeg ikke har trent litt mye, sa han.

Siste nytt

 • Ein død i fotballbråk i Argentina

  Politiet måtte bruke tåregass og gummikuler for å stanse bråket under ein fotballkamp i Buenos Aires i natt. Ein person døydde.

  Uroa oppstod då folk pressa på for å kome seg inn på dei allereie fullpaka tribunene under toppkampen mellom Boca Juniors og Gimnasia y Esgrima.

  Då dei greidde å trenge gjennom portane, sprang tilskodarar ut på bana for å kome seg unna. Då var det spela ni minutt av kampen. Bilete viser spelarane i full fart mot garderobene for å kome seg vekk frå folkemassene og tåregassen.

  – Det blei heilt umogeleg å puste, sa dommaren.

  Ein 57 år gammal mann døydde av hjarteattakk under bråket.

  Fotballbråk i Argentina
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Portugal, Wales og Skottland til omspel-finale

  Portugal, Wales og Skottland tok seg torsdag kveld vidare i omspelet om to plassar i fotball-VM for kvinner neste år.

  Alle tre venta lenge med sine sigersmål. Portugals 2-1-mål over Belgia kom i det 89. minutt. Både Wales (mot Bosnia) og Skottland (mot Austerrike) måtte ha ekstraomgangar for å vinne 1-0.

  Omspelfinalene tysdag: Portugal - Island, Skottland - Irland og Sveits - Wales.

  Dei to beste vinnarane, rangert etter gruppespel og omspelfinale, går til VM. Den tredje vinnaren går til vidare omspel mot lag frå andre erdsdeler i februar.

  VM går i Australia og New Zealand i juli/august.

  Wales jubler
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • Zucca med mål og målgivande

  Mats Zuccarello noterte seg for eitt mål og ei målgivande pasning då hans Minnesota Wild slo Chicago Blackhawks i oppkøyringskamp torsdag.

  Nordmannen spelte ikkje i Wilds to førre kampar, men var på isen i drygt 18 minutt mot Blackhawks.

  I første periode var han servitør då Marco Rossi scora. Seinare la lagkamerat Frederik Gaudreau på til 2–0. Blackhawks' Jack Johnson scora i andre periode, men Zuccarello svarte like etter.

  I tredje periode fastsette Sam Steel sluttresultatet til 4–1 for Wild.

  Wild serieopnar heime mot Zuccarellos gamleklubb New York Rangers 13. oktober. Dei spelar sin siste oppkøyringskamp mot Dallas Stars laurdag. .

  Mats Zuccarello
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste