Gjert Ingebrigtsen tror antibiotikakur ødela Diamond League-finalen: – Idiotfeil

Etter fallet i EM-semifinalen måtte Filip Ingebrigtsen (25) gjennom en antibiotikakur. Det mener Gjert Ingebrigtsen ble avgjørende i Diamond League-finalen.

Diamond league finalen

NUMMER SYV: Filip Ingebrigtsen ble nummer 7 på 1500 meter

– Jeg er der, men det føles dritt ut på sisterunden, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

For Ingebrigtsen klarte ikke å følge teten de siste hundre meterne. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener at det var forventet at Ingebrigtsen kom til å få det tøft i Diamond League-finalen.

– Det stoppet litt opp. Det var ikke helt uventet, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mener antibiotikakur ødela

Etter løpet var pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen meget skuffet på sønnens vegne.

– Han reagerte på antibiotikumet han tok etter såret han fikk i benet under EM. Han klarer ikke å kvitte seg med syre underveis.

I EM falt Filip Ingebrigtsen i semifinalen på 1500 meteren. Der fikk han et kutt i benet og bristet også flere ribbein. På grunn av infeksjonsfare tok 25-åringen antibiotika, noe han ikke tåler. Gjert Ingebrigtsen mener at det var en feilvurdering å ta medisinen.

filip blod

DYPT: Kuttet Filip Ingebrigtsen fikk i foten var dypt. Derfor anbefalte legene antibiotikakur til tross for at han ikke tåler medisinen.

Foto: Privat

– Han visste at han reagerer på det, så tar han det likevel. Jeg irriterer meg grønn på det.

– Han kunne klart seg uten?

– Han kunne risikert noe infeksjon i det såret, men det er jo ikke så lenge igjen av sesongen. Det er så irriterende for hans del. Det er en idiotfeil å ta medisiner som man ikke tåler.

– Han er heldigvis ikke lege. Det var dyktige folk som tok den avgjørelsen. Til syvende og sist er dette bare idrett. Det er viktig å ta vare på helsen, sier Filip Ingebrigtsen om farens irritasjon.

Gikk offensivt ut

I Diamond League-finalen fulgte Filip Ingebrigtsen lenge teten i feltet, som åpnet i stor fart.

– Jeg hadde en veldig god følelse før start, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen lå på femte-sjetteplass til spurten skulle starte, men da var det tomt på tanken for mellomstebror-Ingebrigtsen.

– Han klarer ikke å være med på den farten, konstaterte NRK-kommentator Jann Post.

Kunne kjempet om seieren

Til slutt havnet Ingebrigtsen på syvendeplass. Etter løpet visste han ikke helt hva som gikk galt. Han mener at han kunne kjempet om seieren.

– Jeg er skuffet. For jeg følte meg veldig offensiv. Jeg satte meg i en posisjon der jeg kunne kjempe om seieren, men da måtte jeg ha en bedre sisterunde enn i dag. Det spørs om jeg ikke har trent litt mye, sa han.

Siste nytt

 • Landskamper ikke i fare for Normann

  Midtbanespilleren Mathias Normann forlot banen med det som lignet en hamstringskade i Norwichs bortekamp mot Everton lørdag.

  Nå kommer Normanns agent Imad El Hammichi med en beroligende melding før de kommende VM-kvalifiseringskampene.

  Han bekrefter overfor NRK at det ikke er noen grunn til å frykte at Normann blir satt ut av spill fremover.

  – Det var kun krampe, landskampene er ikke i fare, opplyser El Hammichi til NRK lørdag kveld.

  Det er gode nyheter for landslagssjef Ståle Solbakken, som tar ut troppen til de kommende VM-kvalikkampene kommende tirsdag. Tyrkia-kampen (borte) spilles 8. oktober.

  OuuGWq1wlL8
  Foto: MOLLY DARLINGTON / Reuters
 • Hynne med god 800 meter på Bislett

  Hedda Hynne leverte en god 800 meter under Kvalheimmila på Bislett stadion lørdag kveld. Tiden 2.01,30 er blant hennes bedre denne sesongen.

  Etter å ha levert en meget sterk fjorårssesong, der hun forbedret norgesrekorden med nesten to sekunder, har ikke Hynne fått til de beste tidene denne sesongen. Hennes årsbeste fra Stockholm i juli lyder 1.59,82 og er klart bak norgesrekorden på 1.58,10.

  Selv om tiden er blant Hynnes bedre denne sesongen, hadde hun nok håpet på bedre lørdag. For elleve dager siden leverte hun 1.59,98 i Sveits, og hun satte norsk bestenotering på 600 meter i Bergen sist lørdag, så formen har vært stigende.

  Lørdag hadde hun med seg klubbvenninne Malin Nyfors som hare, men måtte ellers klare seg alene på tartandekket.

  (©NTB)

  Hedda Hynne
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ajers Brentford i ellevill målfest

  Kristoffer Ajer (bildet) og Brentford fortsetter å imponere i Premier League. Lørdag kveld sikret de et sterkt poeng hjemme mot Liverpool – i en kamp der lagene ikke ga seg før de hadde scoret tre hver.

  – Jeg vet ikke om ordet nyte er ordet. Det var en vill kamp. De fortjente sine tre mål, slik de spilte. Vi kunne åpenbart ikke håndtere med langpasningene deres, men vi skulle scoret flere mål, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen.

  Det var Brentford som åpnet scoringsfesten på Brentford Community Stadium.

  Et innøvd frisparktrekk etter en snau halvtime endte til slutt med at midtstopper Ethan Pinnock skled inn 1-0-ledelsen til enorm jubel blant hjemmefansen.

  Det tok likevel bare fire minutter før de var godt nede på jorden igjen, da Diogo Jota like bak ryggen på Ajer stanget inn utligningen.

  Han var involvert allerede da Mohamed Salah i det sjuende minutt var nær ved å sette sitt 100. Premier League-mål. Han ble slått gjennom av Diogo Jota, og Salah unngikk offsidefella fordi Ajer ikke var på linje med lagkameratene. Han rettet derimot selv opp ved å kaste seg inn mot mål og ryddet unna like før ballen passerte streken.

  – Jeg fikk en skikkelig vekker i den duellen. Jeg kjente også at det nappet godt i hamstringen da jeg klarerte. Det er nok en liten strekk, men jeg klarte å komme meg gjennom, sa Ajer, som likevel ikke tror landskampen mot Tyrkia om to uker er i fare.


  Etter hvilen fortsatte lagene i et periodevis heseblesende tempo.

  Men Fabinho vartet opp med noen sekunders ro da han prikket en perfekt ball til Mohamed Salah i bakrom like før timen var spilt. Egypteren takket og bukket, og satte inn sitt 100. Premier League-mål på bare 151 kamper.

  Men kampen hadde enda flere scoringer i seg. Ajer var igjen involvert da han slo innlegget som senere endte med utligning signert Brentfords Vitaly Janelt. Kort tid senere sendte Curtis Jones Liverpool tilbake i føringen.

  Om hjemmefansen tok av ved den første og andre scoringen, gikk de av hengslene åtte minutter før slutt. Da sørget nemlig Yoane Wissa for 3-3 og kampens siste scoring.

  – Det var en vanvittig kamp. De hadde sine muligheter, men vi spilte virkelig bra, var solide og det var en god kamp selv for de nøytrale, sier Brentfords keeperhelt David Raya til BBC.

Sendeplan

Kl. Program Kanal