Hopp til innhold

Gjert Ingebrigtsen tror antibiotikakur ødela Diamond League-finalen: – Idiotfeil

Etter fallet i EM-semifinalen måtte Filip Ingebrigtsen (25) gjennom en antibiotikakur. Det mener Gjert Ingebrigtsen ble avgjørende i Diamond League-finalen.

Diamond league finalen

NUMMER SYV: Filip Ingebrigtsen ble nummer 7 på 1500 meter

– Jeg er der, men det føles dritt ut på sisterunden, sa Filip Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

For Ingebrigtsen klarte ikke å følge teten de siste hundre meterne. NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal mener at det var forventet at Ingebrigtsen kom til å få det tøft i Diamond League-finalen.

– Det stoppet litt opp. Det var ikke helt uventet, sa NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Mener antibiotikakur ødela

Etter løpet var pappa, og trener, Gjert Ingebrigtsen meget skuffet på sønnens vegne.

– Han reagerte på antibiotikumet han tok etter såret han fikk i benet under EM. Han klarer ikke å kvitte seg med syre underveis.

I EM falt Filip Ingebrigtsen i semifinalen på 1500 meteren. Der fikk han et kutt i benet og bristet også flere ribbein. På grunn av infeksjonsfare tok 25-åringen antibiotika, noe han ikke tåler. Gjert Ingebrigtsen mener at det var en feilvurdering å ta medisinen.

filip blod

DYPT: Kuttet Filip Ingebrigtsen fikk i foten var dypt. Derfor anbefalte legene antibiotikakur til tross for at han ikke tåler medisinen.

Foto: Privat

– Han visste at han reagerer på det, så tar han det likevel. Jeg irriterer meg grønn på det.

– Han kunne klart seg uten?

– Han kunne risikert noe infeksjon i det såret, men det er jo ikke så lenge igjen av sesongen. Det er så irriterende for hans del. Det er en idiotfeil å ta medisiner som man ikke tåler.

– Han er heldigvis ikke lege. Det var dyktige folk som tok den avgjørelsen. Til syvende og sist er dette bare idrett. Det er viktig å ta vare på helsen, sier Filip Ingebrigtsen om farens irritasjon.

Gikk offensivt ut

I Diamond League-finalen fulgte Filip Ingebrigtsen lenge teten i feltet, som åpnet i stor fart.

– Jeg hadde en veldig god følelse før start, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen lå på femte-sjetteplass til spurten skulle starte, men da var det tomt på tanken for mellomstebror-Ingebrigtsen.

– Han klarer ikke å være med på den farten, konstaterte NRK-kommentator Jann Post.

Kunne kjempet om seieren

Til slutt havnet Ingebrigtsen på syvendeplass. Etter løpet visste han ikke helt hva som gikk galt. Han mener at han kunne kjempet om seieren.

– Jeg er skuffet. For jeg følte meg veldig offensiv. Jeg satte meg i en posisjon der jeg kunne kjempe om seieren, men da måtte jeg ha en bedre sisterunde enn i dag. Det spørs om jeg ikke har trent litt mye, sa han.

Siste nytt

 • Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Regjerende verdensmester Spania vant den første finalen i Nasjonsligaen for kvinner, da Frankrike ble slått 2-0 i Sevilla onsdag kveld.

  Aitana Bonmatí – som vant Gullballen for 2022/23-sesongen – sendte Spania i ledelsen etter en drøy halvtime. Målet kom etter et presist innlegg fra Olga Carmona, som ble matchvinner i VM-finalen i fjor sommer.

  Snaue ti minutter etter pause doblet Mariona Caldentey ledelsen, og Frankrike klarte aldri å gjøre det spennende på slutten. Dermed vant Spania mot Frankrike for første gang i historien.

  De to nasjonene hadde møttes 13 ganger tidligere. Frankrike hadde vunnet ti av dem, mens tre hadde endt uavgjort.

  UEFA Women's Nations League - Final - Spain v France
  Foto: Jon Nazca / Reuters
 • Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt

  I Norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. Håndballjentene spilte ball i hatt med Østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22.

  Det var Norges første kamp etter tapet i VM-finalen mot Frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens OL i Paris.

  Onsdagens kamp var Katrine Lundes nummer 351, hun sier til NRK at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert.

  – Jeg er veldig stolt, det må jeg si. Det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier Lunde.

  Gjestene var aldri noen særlig trussel, og når Lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet.

  Hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på.

  – Vi får se. Det kan jeg ikke svare på, sier Lunde.

  Veronica Kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år.

  – Det var veldig gøy. Det er godt å være tilbake igjen, sier Kristiansen til NRK.

  Sjefen selv, Thorir Hergeirsson, likte det han så i Halden onsdag kveld.

  – Jeg synes det var bra fokus. Vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter VM. Målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til NRK.

  I det siste har det vært snakk om Hergeirsson skal forlenge kontrakten med Norges Håndballforbund for å fortsette som sjef.

  – Vi er i samtaler. Det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. Det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. Det er det jeg vil si om det. Jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til NRK.

  Seieren mot Østerrike var Norge sin tredje seier i turneringen.

  Firenasjonersturneringen spilles mellom Norge, Østerrike, Ungarn og Sveits. De tre siste nasjonene er verter for håndball-EM. Som regjerende europamester er Norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  gGLEV-m7IU4
  Foto: NTB
 • Beijing får VM i friidrett i 2027

  Den kinesiske hovedstaden skal arrangere VM i friidrett i 2027. '

  Styret i World Athletics tok avgjørelsen under et møte i forkant av innendørsmesterskapet i Glasgow onsdag.

  Det blir andre gang på rad Asia arrangerer VM. Neste år avholdes det i Tokyo i Japan.

  Fra 2025 vil mesterskapene bli holdt i en periode fra midten av september – mot slutten av den tradisjonelle utendørssesongen. De siste årene har tidspunktene variert stort: Doha i 2019 gikk i september/oktober, Eugene i 2022 i juli og Budapest i 2023 i august.

Sendeplan

Kl. Program Kanal