NRK Meny
Normal

Tvunget til å trekke seg fra lag-EM: – Ekstremt trasig

Filip og Jakob Ingebrigtsen var veldig viktige for at Norge skal rykke opp til øverste nivå i lag-EM. Nå er duoen tvunget til å trekke seg på grunn av et kansellert fly.

PK Bislett Games Opra Hotell.

SITTER FAST: Filip (t.v.) og Jakob Ingebrigtsen ble offer for en kansellert fly i morgentimene og kommer seg ikke til lag-EM.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjert Ingebrigtsen

PAPPA OG TRENER: Gjert Ingebrigtsen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er ekstremt trasig. En forferdelig nedtur, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NRK.

Filip og Jakob Ingebrigtsen skulle fly til Finland for å delta for Norge i lag-EM lørdag morgen klokken 06.20, men flyet fra Zürich til Berlin ble kansellert og duoen rekker dermed ikke frem til Vaasa i tide.

– Gutta gledet seg til å dra på seg landslagsdrakta igjen, for det synes de er stas.De liker jo ikke å stå opp klokka halv tre på natta heller, så dette var dumt på mange måter, forteller faren.

NRK skrev tidligere denne uken om brødrenes elleville døgn for å kunne stille for Norge i det viktige mesterskapet. Først skulle de kjøre bil i flere mil, før de etter planen skulle bytte fly flere ganger for rekke til Finland fra høydeoppholdet de er på i sveitsiske St. Moritz.

Laster Giphy-innhold

– Nå sæler vi om og drar ned til Italia for å løpe en baneøkt, for vi må jo få den økta vi skulle hatt i Finland, forklarer Gjert Ingebrigtsen.

Krise for Norge?

Filip skulle løpe for seier på 1500 meter, mens Jakob var påmeldt til 5000-meteren. Også Camilla Ziesler (3000 meter) skulle vært på flyet til Vaasa. Selv om fristen for å melde på endelig lag var utgått, har Norges Friidrettsforbund fått lov til å sette inn erstattere på distansene, opplyser de i en pressemelding.

Norge rykket ned fra Superligaen i lag-EM etter sisteplass i 2015. Dette året skulle gode prestasjoner på friidrettsbanen forhåpentligvis sende Norge opp igjen i det gode selskap. Ingebrigtsen-brødrene var svært viktige for laget, spesielt ettersom også Isabelle Pedersen og Vladimir Vukivevic måtte melde forfall.

– Det er veldig synd for Norge. Og jeg gleder meg jo alltid til å se Ingebrigtsen-gutta i aksjon, sier NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

– Vi får se hvilke reserveløsninger man kommer frem til, og vi har en del gode utøvere her som bør ta mange poeng. Så så galt som å rykke ned enda en divisjon bør det ikke gå, mener kommentator Jann Post.

– Hvile er for gamlinger

– Det hadde vært gøy for dem å delta, så dette var veldig dumt, men de kan ikke deppe over det man ikke får gjort noe med, sier Gjert Ingebrigtsen.

Hva som nå blir neste konkurranse for brødrene Ingebrigtsen, er ikke bestemt. Men det blir ingen late dager frem til U 20-VM for Jakob og VM i London for Filip.

– Vi får ta en liten runde på det i kveld. Det blir mange konkurranser fremover. Vi hviler ikke, det er for gamlinger, sier Gjert Ingebrigtsen og gliser.

 • Lag-EM i friidrett vises direkte på NRK1 fra klokken 13.30.

Siste nytt

 • Assist for Zuccarello i bortetap

  New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

  Nordmannen står med 25 målpoeng (7 mål, 18 assist) etter 31 spilte kamper. New York Rangers' neste kamp er hjemme mot Los Angeles Kings.

  Zuucc
  Foto: Cole Burston / AP
 • 15 strake gevinster for City

  Pep Guardiolas Manchester City tok sin 15. strake seier i Premier League da de banket Swansea 4–0 i Wales onsdag kveld.

  Dermed slo de Arsenals rekord på 14 strake seirer, melder NTB.

  David Silva (2), Sergio Agüero og Kevin De Bruyne nettet for City.

  Pep Guardiola
  Foto: Geoff Caddick / AFP
 • Lukaku reddet United

  Romelu Lukaku scoret kampens eneste mål da Manchester United vant 1-0 over Bournemouth onsdag kveld.

  Scoringen kom etter 25 minutter, da Lukaku stanget ballen i garnet etter et innlegg fra Juan Mata.

  Premier League - Manchester United vs AFC Bournemouth
  Foto: Darren Staples / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming kortbane: Forsøksheat
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming