I tårer etter Norge-tapet: – Det er smertefullt

Romania er svært skuffet etter Norge-tapet, som blir kalt ydmykende, skamfullt og blant landslagets verste i historien. Nicolae Stanciu var en av spillerne som var mest preget etter tapet.

Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål

LANGT NEDE: Nicolae Stanciu var svært skuffet etter at Erling Braut Haaland hadde herjet med ham og lagkameratene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge gjorde kort prosess med Romania på Ullevaal søndag kveld. Et hat trick av Erling Braut Haaland, og en scoring for spissmakker Alexander Sørloth ga Norge en komfortabel seier.

Dermed fikk de norske herrene en liten opptur etter det skuffende tapet mot Serbia torsdag.

Norge kjørte over Romania med 4-0 på Ullevaal.

Verre var det for rumenerne.

Som Norge spilte de playoff-kvalifisering om en plass i EM-sluttspillet torsdag, men måtte se seg slått av Island. Det ble fulgt opp av stortapet mot Norge. Etter kampen var Nicolae Stanciu meget skuffet over landslagets prestasjoner.

– For meg er det definitivt det mest smertefulle øyeblikket. Vi mistet kvalifiseringen til EM og førsteplassen i nasjonsligaen, men mer skuffende er at vi spilte to veldig svake kamper. Jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss, sier Stanciu etter tapet, ifølge ProSport.

Tok til tårene

– Første omgang på Island var veldig, veldig dårlig, vi startet dårlig, det var vanskelig å komme tilbake. Når vi kommer derfra, etter en mislykket kvalifisering, var det klart at vår moral ikke er god. Selv om det var endringer i laget, klarte vi fortsatt ikke å spille god fotball, for å heve oss til Norges nivå. Det er smertefullt, sier Stanciu videre.

Stanciu var tydelig opprørt i TV-intervjuet og måtte ta en pause og holde tilbake tårene før han fortsatte. Sparta Praha-spilleren ba det rumenske fotballpublikummet tro at spillerne virkelig ønsket å gjøre det godt med flagget på brystet.

– Sannsynligvis tror mange at noen av oss kommer til landslaget for å gjøre ekstra penger, men det er ikke sånn. Jeg har en måned i leiren, jeg bodde på hotellet i Praha. De holdt oss på hotellet, vi fikk ikke dra ut. Jeg så bare min gravide kone en dag i løpet av en måned. Hvis jeg ikke elsket å spille på landslaget ville jeg ikke kommet, sa også fotballspilleren.

Skammelig tap

Tapet mot Norge blir trukket fram som et av de ti mest skammelige tapene i landslagets historie, sammen med kamper mot lag som Albania, Litauen og Cuba.

Trener Mirel Rădoi erkjente at fiaskoen med Norge er en stor ydmykelse.

– Vi ble ydmyket, og det gjelder ikke bare oss, men dere. Hele nasjonen ble ydmyket. Jeg skammer meg. Jeg må passe på hva jeg sier, men akkurat nå tenker jeg at vi må begrense nederlaget i onsdagens kamp mot Østerrike, sa han ifølge avisen Gazeta Sporturilor.

Hodebry for Radoi

Mirel Rădoi er under hard kritikk i hjemlandet etter to skuffende resultater.

Foto: Johann Groder / AFP

Rădoi gjorde flere endringer før Norge-kampen, men fikk ikke responsen han var ute etter fra sine spillere.

– Norge spilte 120 minutter og gjorde tre endringer (Norge gjorde egentlig fire, journ.anm.), mens vi spilte 90 minutter og gjorde sju endringer, men vi hadde ingen friske bein. Jeg så ingen reaksjon, ingen holdning. Vi tar det fulle ansvaret. Vi snakker ikke om et drastisk resultat, men om en ydmykelse, fortsatte treneren.

Romania ledet gruppen etter kampene i september, da det blant annet ble borteseier mot Østerrike. Onsdag kommer østerrikerne til Ploiesti.

– Akkurat nå tenker jeg at vi må spille for å begrense nederlaget. Vi må ikke oppleve igjen det som skjedde i kveld. Kanskje har jeg andre tanker når jeg våkner i morgen, men akkurat er det min holdning, sa Radoi.

Siste nytt

 • Eliteserieavslutningen flyttet

  Siste serierunde i Eliteserien flyttes fra 19. til 22. desember, som følge av de utsatte kampene til Odd mot Sandefjord og Strømsgodset.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt på covid-19. Dermed ble søndagens kamp mot Sandefjord og onsdag mot Godset flyttet.

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen endret kampen nærmest på egenhånd med en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal