I tårer etter Norge-tapet: – Det er smertefullt

Romania er svært skuffet etter Norge-tapet, som blir kalt ydmykende, skamfullt og blant landslagets verste i historien. Nicolae Stanciu var en av spillerne som var mest preget etter tapet.

Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål

LANGT NEDE: Nicolae Stanciu var svært skuffet etter at Erling Braut Haaland hadde herjet med ham og lagkameratene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge gjorde kort prosess med Romania på Ullevaal søndag kveld. Et hat trick av Erling Braut Haaland, og en scoring for spissmakker Alexander Sørloth ga Norge en komfortabel seier.

Dermed fikk de norske herrene en liten opptur etter det skuffende tapet mot Serbia torsdag.

Norge kjørte over Romania med 4-0 på Ullevaal.

Verre var det for rumenerne.

Som Norge spilte de playoff-kvalifisering om en plass i EM-sluttspillet torsdag, men måtte se seg slått av Island. Det ble fulgt opp av stortapet mot Norge. Etter kampen var Nicolae Stanciu meget skuffet over landslagets prestasjoner.

– For meg er det definitivt det mest smertefulle øyeblikket. Vi mistet kvalifiseringen til EM og førsteplassen i nasjonsligaen, men mer skuffende er at vi spilte to veldig svake kamper. Jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss, sier Stanciu etter tapet, ifølge ProSport.

Tok til tårene

– Første omgang på Island var veldig, veldig dårlig, vi startet dårlig, det var vanskelig å komme tilbake. Når vi kommer derfra, etter en mislykket kvalifisering, var det klart at vår moral ikke er god. Selv om det var endringer i laget, klarte vi fortsatt ikke å spille god fotball, for å heve oss til Norges nivå. Det er smertefullt, sier Stanciu videre.

Stanciu var tydelig opprørt i TV-intervjuet og måtte ta en pause og holde tilbake tårene før han fortsatte. Sparta Praha-spilleren ba det rumenske fotballpublikummet tro at spillerne virkelig ønsket å gjøre det godt med flagget på brystet.

– Sannsynligvis tror mange at noen av oss kommer til landslaget for å gjøre ekstra penger, men det er ikke sånn. Jeg har en måned i leiren, jeg bodde på hotellet i Praha. De holdt oss på hotellet, vi fikk ikke dra ut. Jeg så bare min gravide kone en dag i løpet av en måned. Hvis jeg ikke elsket å spille på landslaget ville jeg ikke kommet, sa også fotballspilleren.

Skammelig tap

Tapet mot Norge blir trukket fram som et av de ti mest skammelige tapene i landslagets historie, sammen med kamper mot lag som Albania, Litauen og Cuba.

Trener Mirel Rădoi erkjente at fiaskoen med Norge er en stor ydmykelse.

– Vi ble ydmyket, og det gjelder ikke bare oss, men dere. Hele nasjonen ble ydmyket. Jeg skammer meg. Jeg må passe på hva jeg sier, men akkurat nå tenker jeg at vi må begrense nederlaget i onsdagens kamp mot Østerrike, sa han ifølge avisen Gazeta Sporturilor.

Hodebry for Radoi

Mirel Rădoi er under hard kritikk i hjemlandet etter to skuffende resultater.

Foto: Johann Groder / AFP

Rădoi gjorde flere endringer før Norge-kampen, men fikk ikke responsen han var ute etter fra sine spillere.

– Norge spilte 120 minutter og gjorde tre endringer (Norge gjorde egentlig fire, journ.anm.), mens vi spilte 90 minutter og gjorde sju endringer, men vi hadde ingen friske bein. Jeg så ingen reaksjon, ingen holdning. Vi tar det fulle ansvaret. Vi snakker ikke om et drastisk resultat, men om en ydmykelse, fortsatte treneren.

Romania ledet gruppen etter kampene i september, da det blant annet ble borteseier mot Østerrike. Onsdag kommer østerrikerne til Ploiesti.

– Akkurat nå tenker jeg at vi må spille for å begrense nederlaget. Vi må ikke oppleve igjen det som skjedde i kveld. Kanskje har jeg andre tanker når jeg våkner i morgen, men akkurat er det min holdning, sa Radoi.

Sportsnyheter

McGrath (21) brast i tårer etter pallplass – var tre hundredeler unna seier

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. På nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – men i Schladming slo han tilbake med pallplass. Og da kom følelsene til overflaten.

Siste nytt

 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP
 • Afrikansk fotballpresident: Stengt port førte til tribunetragedie

  En inngangsport som av ukjente årsaker var stengt, forårsaket trengselen som kostet åtte mennesker livet før mandagens åttedelsfinale i afrikamesterskapet, sier Patrice Motsepe, som er president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Åtte mennesker døde og 38 ble skadd da publikum prøvde å ta seg inn på Olembe stadion for å se vertslandet Kamerun møte Komorene.

  – Den porten skulle vært åpen. Om de hadde vært det, kunne publikum bare gått gjennom, men av uforklarlige årsaker var den stengt, sa Motsepe på en pressekonferanse tirsdag.

  – Nå sitter vi her og må forklare tap av menneskeliv. Hvem stengte porten? Hvem hadde ansvar for å holde den åpen?

  I en foreløpig rapport fra Kameruns helsemyndigheter står det at en av de døde var et barn. Det var også to kvinner i 30-årene og fire menn i 30-årene. Den åttendes alder er ukjent fordi familien tok hånd om kroppen før vedkommendes identitet kunne fastslås.

  Et spedbarn var blant de skadde, men barnets tilstand er ifølge helsedepartementet stabil. Sju mennesker har derimot alvorlige skader.

  Kameruns president Paul Biya har beordret en full gransking av omstendighetene. (NTB)

  Cameroon African Cup Soccer
  Foto: Themba Hadebe / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal