Hopp til innhold

I tårer etter Norge-tapet: – Det er smertefullt

Romania er svært skuffet etter Norge-tapet, som blir kalt ydmykende, skamfullt og blant landslagets verste i historien. Nicolae Stanciu var en av spillerne som var mest preget etter tapet.

Nicolae Stanciu fortviler etter Erling Braut Haalands andre mål

LANGT NEDE: Nicolae Stanciu var svært skuffet etter at Erling Braut Haaland hadde herjet med ham og lagkameratene.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norge gjorde kort prosess med Romania på Ullevaal søndag kveld. Et hat trick av Erling Braut Haaland, og en scoring for spissmakker Alexander Sørloth ga Norge en komfortabel seier.

Dermed fikk de norske herrene en liten opptur etter det skuffende tapet mot Serbia torsdag.

Norge kjørte over Romania med 4-0 på Ullevaal.

Verre var det for rumenerne.

Som Norge spilte de playoff-kvalifisering om en plass i EM-sluttspillet torsdag, men måtte se seg slått av Island. Det ble fulgt opp av stortapet mot Norge. Etter kampen var Nicolae Stanciu meget skuffet over landslagets prestasjoner.

– For meg er det definitivt det mest smertefulle øyeblikket. Vi mistet kvalifiseringen til EM og førsteplassen i nasjonsligaen, men mer skuffende er at vi spilte to veldig svake kamper. Jeg vet ikke hvordan vi skal komme oss, sier Stanciu etter tapet, ifølge ProSport.

Tok til tårene

– Første omgang på Island var veldig, veldig dårlig, vi startet dårlig, det var vanskelig å komme tilbake. Når vi kommer derfra, etter en mislykket kvalifisering, var det klart at vår moral ikke er god. Selv om det var endringer i laget, klarte vi fortsatt ikke å spille god fotball, for å heve oss til Norges nivå. Det er smertefullt, sier Stanciu videre.

Stanciu var tydelig opprørt i TV-intervjuet og måtte ta en pause og holde tilbake tårene før han fortsatte. Sparta Praha-spilleren ba det rumenske fotballpublikummet tro at spillerne virkelig ønsket å gjøre det godt med flagget på brystet.

– Sannsynligvis tror mange at noen av oss kommer til landslaget for å gjøre ekstra penger, men det er ikke sånn. Jeg har en måned i leiren, jeg bodde på hotellet i Praha. De holdt oss på hotellet, vi fikk ikke dra ut. Jeg så bare min gravide kone en dag i løpet av en måned. Hvis jeg ikke elsket å spille på landslaget ville jeg ikke kommet, sa også fotballspilleren.

Skammelig tap

Tapet mot Norge blir trukket fram som et av de ti mest skammelige tapene i landslagets historie, sammen med kamper mot lag som Albania, Litauen og Cuba.

Trener Mirel Rădoi erkjente at fiaskoen med Norge er en stor ydmykelse.

– Vi ble ydmyket, og det gjelder ikke bare oss, men dere. Hele nasjonen ble ydmyket. Jeg skammer meg. Jeg må passe på hva jeg sier, men akkurat nå tenker jeg at vi må begrense nederlaget i onsdagens kamp mot Østerrike, sa han ifølge avisen Gazeta Sporturilor.

Hodebry for Radoi

Mirel Rădoi er under hard kritikk i hjemlandet etter to skuffende resultater.

Foto: Johann Groder / AFP

Rădoi gjorde flere endringer før Norge-kampen, men fikk ikke responsen han var ute etter fra sine spillere.

– Norge spilte 120 minutter og gjorde tre endringer (Norge gjorde egentlig fire, journ.anm.), mens vi spilte 90 minutter og gjorde sju endringer, men vi hadde ingen friske bein. Jeg så ingen reaksjon, ingen holdning. Vi tar det fulle ansvaret. Vi snakker ikke om et drastisk resultat, men om en ydmykelse, fortsatte treneren.

Romania ledet gruppen etter kampene i september, da det blant annet ble borteseier mot Østerrike. Onsdag kommer østerrikerne til Ploiesti.

– Akkurat nå tenker jeg at vi må spille for å begrense nederlaget. Vi må ikke oppleve igjen det som skjedde i kveld. Kanskje har jeg andre tanker når jeg våkner i morgen, men akkurat er det min holdning, sa Radoi.

Sportsnyheter

Leverte under press: – Èn av tingene vi har etterlyst

Hode. Venstre fot. Høyre fot. Ada Hegerberg (28) vartet opp med hat trick i skjebnekampen hjemme mot Portugal.

Siste nytt

 • Hovland skuffet igjen

  Viktor Hovland leverte en ny skuffende runde i World Open på Bahamas. En ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen.

  Hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. Tiger Woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere.

  Med to slag over par har Hovland bare fire mann bak seg på lista. Han er ett slag bak Woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering.

  Fredagens Hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. Så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par.

  En ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull. (NTB)

  ZATUY26UQP0
  Foto: AP
 • Hovland skuffet igjen – kan se langt etter seiershattrick på Bahamas

  Viktor Hovland leverte en ny skuffende runde i World Open på Bahamas. En ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen.

  Hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. Tiger Woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere.

  Med to slag over par har Hovland bare fire mann bak seg på lista. Han er ett slag bak Woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering.

  Fredagens Hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. Så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par.

  En ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull.

  Scottie Scheffler og Jordan Spieth er i delt ledelse ni slag under par etter henholdsvis seks og fem spilte hull på 2. runde.

  Lucas Glover stjal likevel showet med hull-i-ett på 17. hull.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: AP
 • Opseth i tårer etter skuffelse

  Silje Opseth skuffet i fredagens hoppkvalifisering i Lysgårdsbakken og ble nummer 50. Dermed får hun ikke hoppe lørdagens renn.

  – Jeg er litt stum. Jeg hadde ikke forventet å være å kjempe i toppen, men at jeg skulle være så langt unna... det er litt skuffende og jeg kjenner på det, sier Opseth til NRK mens hun kjemper mot tårene.

  – Det var ikke sånn jeg håpet å starte sesongen. Det er et slag i trynet, men hoppet er hoppet og jeg får ikke gjort noe med det, fortsetter hun.

  Lagvenninnene Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth ble nummer to og tre

  Alexandria Loutitt fra Canada vant kvalifiseringen med et hopp på 90,5 meter, men Kvandal hadde det lengste hoppet på 91,5 meter og endte bare 2,9 poeng bak etter å ha fått dårligere stilkarakterer.

  Bjørseth hoppet 89 meter og var 3,2 poeng bak kvalifiseringsvinneren.

  Også Anna Odine Strøm på 15.-plass (82 meter), Ingvild Synnøve Midtskogen på 34.-plass (80 meter) og Kjersti Græsli på 40.-plass (78 meter) er klare for lørdagens renn.

  NTB / NRK

  Silje Opseth

Sendeplan

Kl. Program Kanal