Landslagets interne oppgjør: – Mye frustrasjon

ULLEVAAL (NRK): Etter det skuffende tapet for Serbia tok landslagssjef Lars Lagerbäck grep han ikke har for vane å gjøre.

Norge

HERJET: Erling Braut Haaland (t.h.) scoret hat trick mot Romania etter å ha blitt servert to ganger av Martin Ødegaard (midten).

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

For selv om Norge slo kraftig tilbake med en bunnsolid 4-0-seier mot Romania, var det flere spillere ikke skjul på at det fortsatt var tungt å svelge å bli rundspilt og miste EM-billetten mot Serbia for tre dager siden.

– Den kommer til å sitte i lenge, erkjente Martin Ødegaard overfor TV 2 søndag kveld.

Serbia holder riktig nok en annen klasse enn rumenerne, men likevel var forskjellen så stor på prestasjonene at det var nettopp forvandlingen som ble det store temaet etter kampen.

Alexander Sørloth var rett og slett forbannet over at Norge viste seg fra sin beste side – og ikke da det gjaldt som mest.

Samlet spillerne i fem grupper

Derfor fikk Lagerbäck også mange spørsmål om hva som ble gjort annerledes ikke minst hva som skjedde «i kulissene» i dagene mellom kampene.

Overfor NRK fortalte svensken om ett konkret grep:

Lagerbäck

FORNØYD: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Vi hadde en kort samling om Serbia-kampen, som var ganske negativ. Hva vi gjorde feil og hva vi ikke burde gjort. Vi satte spillerne i fem grupper, der de selv fikk synse om kampen. Det var det vi gjorde. Det har vi ikke gjort spesielt ofte. Det var for at de skulle få tenke litt og fundere også. Det var det eneste vi gjorde, sier Lagerbäck.

– Hva kom ut av det?

– De fikk sette ned et antall punkter rundt tre overskrifter, som vi hadde noen underspørsmål på. Det var rundt hvilken holdning vi hadde. Det vi hadde pratet om før kampen, hvordan vi skulle spille forsvarsspill og angrepsspill. Så fikk de sitte og prate litt om det i fem ulike grupper, og legge det frem skriftlig på et antall punkter, forteller Lagerbäck til NRK.

MÅLFEST: Her kan du se alle målene fra kampen mot Romania, hvor Erling Braut Haaland scoret hat trick.

– Trengte litt luft

Landslagssjefen er klar på at han mener mye handler om det mentale når prestasjonene svinger så mye som de har gjort for Norge denne høsten.

Også etter kampen mot Østerrike, der Norge tapte sin første hjemmekamp under Lagerbäck, forklarte svensken den svake prestasjonen først og fremst som en «låsning».

Stefan Strandberg ønsker ikke å si spesifikt hva som ble sagt og gjort i gruppene, men han er klar på at det var mye frustrasjon som måtte ut.

Søndag var han inne i midtforsvaret ved siden av Kristoffer Ajer.

– Vi trengte å lufte litt. Det var mye følelser og frustrasjon etter Serbia-kampen. Vi fikk tankene ned på papir. Vi ser i dag at vi gjør det samme som vi skal, bare på en mye bedre måte enn mot Serbia.

hO4iAEuJCJQ

FRA SKUFFELSE TIL GLEDE: For Stefan Strandberg, her under pressekonferansen etter Romania-kampen søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Der føler jeg vi i perioder nesten løper for mye og vil mye, og da sprekker vi litt opp. Men det er fortsatt en vei gå for å nå der vi vil, for å kunne vinne sånne kamper som mot Serbia, sier Strandberg på spørsmål fra Aftenposten.

Senere søndag vant Østerrike 1-0 over Nord-Irland i Belfast. Dermed ligger Norge på 2.-plass bak østerrikerne etter innbyrdes oppgjør.

Onsdag kommer Nord-Irland på besøk til Ullevaal.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP
 • Dropper OL – reiser til Paralympics

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har bestemt seg for ikke å reise til OL i Beijing. Hun besøker norske utøvere i Paralympics senere i februar.

  Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet skriver i en e-post til NTB at regjeringen kommer til å være representert også under OL i starten av februar, men at det fortsatt er uklart på hvilken måte.

  «Når jeg velger å takke ja til invitasjonen fra NIF og besøke Paralympics, ser jeg på det som en mulighet til å sette søkelys på en gruppe utøvere som i aller høyeste grad lever opp til de olympiske idealer», skriver Trettebergstuen i en e-post til NTB.

  Hun lover å ta opp sensitive politiske temaer med kinesiske myndigheter.

  «Når vi reiser til Kina, vil vi selvsagt benytte anledningen til å ta opp norske myndigheters standpunkt når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i Kina». (NTB)

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
  Foto: NTB/Statsministerens kontor
 • Vil stengje stadion i Bayern

  Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

  Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

  – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

  I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

  I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

  Publikum Olympiastadion München
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal