Landslagets interne oppgjør: – Mye frustrasjon

ULLEVAAL (NRK): Etter det skuffende tapet for Serbia tok landslagssjef Lars Lagerbäck grep han ikke har for vane å gjøre.

Norge

HERJET: Erling Braut Haaland (t.h.) scoret hat trick mot Romania etter å ha blitt servert to ganger av Martin Ødegaard (midten).

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

For selv om Norge slo kraftig tilbake med en bunnsolid 4-0-seier mot Romania, var det flere spillere ikke skjul på at det fortsatt var tungt å svelge å bli rundspilt og miste EM-billetten mot Serbia for tre dager siden.

– Den kommer til å sitte i lenge, erkjente Martin Ødegaard overfor TV 2 søndag kveld.

Serbia holder riktig nok en annen klasse enn rumenerne, men likevel var forskjellen så stor på prestasjonene at det var nettopp forvandlingen som ble det store temaet etter kampen.

Alexander Sørloth var rett og slett forbannet over at Norge viste seg fra sin beste side – og ikke da det gjaldt som mest.

Samlet spillerne i fem grupper

Derfor fikk Lagerbäck også mange spørsmål om hva som ble gjort annerledes ikke minst hva som skjedde «i kulissene» i dagene mellom kampene.

Overfor NRK fortalte svensken om ett konkret grep:

Lagerbäck

FORNØYD: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Vi hadde en kort samling om Serbia-kampen, som var ganske negativ. Hva vi gjorde feil og hva vi ikke burde gjort. Vi satte spillerne i fem grupper, der de selv fikk synse om kampen. Det var det vi gjorde. Det har vi ikke gjort spesielt ofte. Det var for at de skulle få tenke litt og fundere også. Det var det eneste vi gjorde, sier Lagerbäck.

– Hva kom ut av det?

– De fikk sette ned et antall punkter rundt tre overskrifter, som vi hadde noen underspørsmål på. Det var rundt hvilken holdning vi hadde. Det vi hadde pratet om før kampen, hvordan vi skulle spille forsvarsspill og angrepsspill. Så fikk de sitte og prate litt om det i fem ulike grupper, og legge det frem skriftlig på et antall punkter, forteller Lagerbäck til NRK.

MÅLFEST: Her kan du se alle målene fra kampen mot Romania, hvor Erling Braut Haaland scoret hat trick.

– Trengte litt luft

Landslagssjefen er klar på at han mener mye handler om det mentale når prestasjonene svinger så mye som de har gjort for Norge denne høsten.

Også etter kampen mot Østerrike, der Norge tapte sin første hjemmekamp under Lagerbäck, forklarte svensken den svake prestasjonen først og fremst som en «låsning».

Stefan Strandberg ønsker ikke å si spesifikt hva som ble sagt og gjort i gruppene, men han er klar på at det var mye frustrasjon som måtte ut.

Søndag var han inne i midtforsvaret ved siden av Kristoffer Ajer.

– Vi trengte å lufte litt. Det var mye følelser og frustrasjon etter Serbia-kampen. Vi fikk tankene ned på papir. Vi ser i dag at vi gjør det samme som vi skal, bare på en mye bedre måte enn mot Serbia.

hO4iAEuJCJQ

FRA SKUFFELSE TIL GLEDE: For Stefan Strandberg, her under pressekonferansen etter Romania-kampen søndag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Der føler jeg vi i perioder nesten løper for mye og vil mye, og da sprekker vi litt opp. Men det er fortsatt en vei gå for å nå der vi vil, for å kunne vinne sånne kamper som mot Serbia, sier Strandberg på spørsmål fra Aftenposten.

Senere søndag vant Østerrike 1-0 over Nord-Irland i Belfast. Dermed ligger Norge på 2.-plass bak østerrikerne etter innbyrdes oppgjør.

Onsdag kommer Nord-Irland på besøk til Ullevaal.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Superinnbytter Cavani fikset seier

  Southampton ledet 2-0 til pause etter en sterk første omgang og blant annet en flott frisparkscoring av James Ward-Prowse.

  Ole Gunnar Solskjær svarte med å sette inn Edinson Cavani i pausen. Det var et sjakktrekk av nordmannen. 33-åringen hadde ikke scoret siden overgangen fra PSG, men det endret seg etter en strålende andre omgang på Englands sørkyst.

  Cavani hadde først målgivende da Bruno Fernandes scoret i sin femte bortekamp på rad. Kvarteret før slutt var rollene snudde da Cavani styrte et skudd fra Fernandes i mål med hodet.

  På overtid var uruguyaneren igjen på plass og headet inn det avgjørende målet til en sterk borteseier.

  Cavani-jubel
  Foto: Mike Hewitt / Reuters
 • Messi hyllet Maradona

  Det ble helt stille på Camp Nou da Barcelonas Lionel Messi tok av seg drakta og viste fram en klassisk Maradona-trøye etter å ha scoret et praktmål i 4-0-seieren over Osasuna.

  Drakten var en gammel Newell Old Boys-trøye med nummer ti på, en klubb både Messi og Maradona har et forhold til. De to er Argentinas store helter på fotballbanen, med Messi som den naturlige arvtakeren etter legenden Maradona som døde onsdag.

  Messi ble stående i flere sekunder med hendene hevet til himmelen mens han så opp i en sterk gest til sin avdøde landsmann.

  Lionel Messi
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Tok sin første seier

  Jarl Magnus Riiber fikk ikke delta da Jens Lurås Oftebro seiret i det siste kombinertrennet i Ruka, men 23-åringen ble likevel sammenlagtvinner.

  Tyskeren Manuel Faisst var best i prøveomgangen og gikk ut med 18 sekunders ledelse til Oftebro i langrennet. Lamparter startet som nummer tre, åtte sekunder bak 20-åringen.

  Faisst åpnet hardt og satte tempoet tidlig på 10-kilometeren, men Oftebro hang godt med og tok inn hele ti sekunder på tyskeren fram til første passering. Ved andre passering var Oftebro oppe i ryggen på Faisst.

  Bak nordmannen lurte Lamparter og tyske Fabian Riessle, som smøg seg nærmere og nærmere teten for hver passering.

  De fire samlet seg midtveis i rennet og lå tett i tett hele veien til like før oppløpet. Riibers argeste konkurrent Lamparter måtte gi en luke til Oftebro og tyskerne mot slutten, og nordmannen lå i føringen.

  Ingen klarte å holde følge med Oftebro på oppløpet, og han skled inn til sin aller første verdenscupseier foran tyskerne.

  dUuDFQcN7lE
  Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Sendeplan

Kl. Program Kanal