Hopp til innhold

Hyller dommerens VAR-inngripen: – Rett og slett fantastisk

Frankrike fikk straffe etter VMs aller første videodømming, og ti minutter før slutt fikk de igjen hjelp av teknologien da Frankrike sikret seieren.

Kommentator: Peder Mørtvedt.

SE SITUASJONEN: Frankrike får straffe etter videodømming

Laster innhold, vennligst vent..

– Strålende bruk av VAR. Ingen tvil når man ser reprisen. Tenk at noen ikke ønsker dette velkommen. Dette er rett og slett fantastisk, skrev TV2s ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Først fikk Antoine Griezmann straffe etter VMs aller første VAR-situasjon. Og ti minutter før slutt var det mållinjeteknologien som sendte Frankrike i ledelsen. Det holdt helt inn, og sikret tre franske poeng.

For første gang i VM historien måtte dommeren avbryte spillet og bruke videodømmingsverktøyet VAR. Antoine Griezmann forsøkte å nå en ball i bakrom i duell med Joshua Risdon. Sistnevnte kastet seg inn i en takling, og Griezmann gikk i bakken.

Dommeren vinket spillet videre til frustrasjon fra franskmennene.

Men ved neste stopp i spillet måtte dommer Andrés Cunha ta en prat med sine assistenter på VAR-rommet. Til slutt måtte Cunha ta turen bort til skjermen som ligger ved banen. Der konkluderte han med straffe.

Hylles av ekspertene

– De prøver seg med lette protester, men de vet bedre enn noen gang at det ikke nytter, slo TV2s kommentator Kasper Wikestad fast.

Griezmann omsatte selv straffen til mål. Det hele var effektivt gjennomført på et drøyt minutt, til hyllest fra ekspertene.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Men knappe fem minutter gikk før det ble straffe i andre enden. Samuel Umtiti flakset med armene i lufta etter et frispark, og slo til ballen. Dommeren pekte kontant på straffemerket, og Mile Jedinak sendte Lloris feil vei.

Med knappe ti minutter igjen var favoritten Frankrike på desperat jakt etter seier. Paul Pogba fyrte av et skudd, som var innom Aziz Behich på veien mot mål. Ballen gikk i en bue over keeper, rett i tverrliggeren, og så vidt over streken.

Dommeren tok en titt på klokka, som viser hva mållinjeteknologien sier om avslutningen. Der stod det mål, og Frankrike tok på ny ledelsen.

Kommentator: Peder Mørtvedt.

SÅ VIDT OVER STREKEN: Se Pogbas mål.

Skarp åpning

Som ventet var det den giftige franske spissrekka som kom best i gang. Kylian Mbappé kom seg løs bak det australske forsvaret allerede etter to minutter, men avslutningen fra skrått hold gikk i nettveggen.

De franske fortsatte å styre kampen det første kvarteret, men så kom plutselig Australia på en livsfarlig visitt. Aaron Mooy sendte et strålende frispark inn i boksen, som ble stusset videre av Leckie. Ballen endret retning via franske Corentin Tolisso, men keeper Hugo Lloris fikk hindret selvmål i siste liten.

Deretter fortsatte kampen å svinge. Først var Frankrike og Lucas Hernández farlig frempå, men backens skudd passerte utenfor stengene, før Aziz Behich minutter senere sendte et forsøk like utenfor. Men lagene gikk til pause uten scoringer.

1 av 7
19 visninger

Lloris med en god redning for Frankrike

 • Lloris med en god redning for Frankrike

  0:07
 • Griezmann felles, men er det straffe?

  0:08
 • Frankrike får straffe etter videodømming

  0:57
 • Griezmann sikker fra straffemerket

  0:21
 • Samuel Umtiti lager straffe

  0:21
 • Mile Jedinak utligner mot Frankrike

  0:19
 • Frankrike avgjør etter hjelp fra mållinjeteknologi

  0:17

Siste nytt

 • Tyskland utelukker OL-boikott selv hvis Russland får delta

  Det tyske olympiske idrettsforbundet (DOSB) vil ikke boikotte OL i Paris, selv hvis russiske og belarusiske idrettsutøvere får delta.

  – Et tysk lag vil konkurrere, vi utelukker en boikott på grunn av generelle bekymringer, sa DOSB-president Thomas Weikert i et intervju med den tyske mediegruppen Funke.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) skal fra tirsdag holde et tredagers styremøte for å diskutere retningslinjer for hvordan de skal håndtere russiske og belarusiske idrettsutøvere i fremtiden.

  De har blitt utestengt fra de fleste store idrettsarrangementer siden starten av den russiske invasjonen av Ukraina for over 13 måneder siden.

  IOC ser nå på muligheten for at de kan komme tilbake under nøytralt flagg under neste års OL i Paris. IOC-president Thomas Bach har sagt at ingen skal diskrimineres på grunn av pass eller fødeland.

  Mer enn 30 land, inkludert Norge, ba nylig IOC om å opprettholde forbudet.

  DOSB kunne foreløpig ikke forestille seg at russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen, sa Weikert. (NTB)

  IOC Russia Olympics
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Målfest for Wild – Zuccarello med assist

  Minnesota Wild slo Seattle Kraken 5–1 natt til tirsdag og forlenget poengrekken til tolv kamper på rad.

  Mot Kraken sendte Jack Middleton Wild i ledelsen allerede i første periode da han satte pucken i mål etter 15 minutter med spill.

  I andre periode og fortsatte festen for Wild, og Matt Boldy sørget for å øke ledelsen med ytterligere to mål.

  Boldy ble kampens helt, da han også i tredje periode dunket inn et mål for Wild, og sendte de opp i en 4–0 ledelse mindre enn ett minutt inn i perioden.

  Med assist fra Mats Zuccarello tok Ryan Hartman Wild videre opp til 5-0, før Kraken fikk sitt eneste mål i kampen.

  Kampen endte med en komfortabel seier for Wild med 5–1. Før kampen hadde Wild tatt poeng i elleve kamper på rad. Med seieren forlenget de den rekken.

  Mats Zuccarello fikk vel 18 minutter på isen for Wild i tirsdagens kamp. (NTB)

  Kraken Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Sverige-sjefen stormet ut av intervju: – Dere snakker dritt

  De svenske fotballherrene vant oppskriftsmessig 5-0 hjemme mot Aserbajdsjan i den andre runden i EM-kvalifiseringen mandag kveld.

  Etter kampen ble det likevel svært dårlig stemning i Viaplays fotballstudio, hvor Sveriges landslagstrener Janne Andersson var på besøk.

  – Dere snakker dritt etter en 5-0-seier. Det er så dårlig, tordnet han.

  Andersson slo spesielt hardt tilbake mot fotballekspert Bojan Djordic etter å ha fått spørsmål om hvorfor ikke Jesper Karlsson fikk spille mer.

  Krangelen eskalerte videre, hvor Djordic fortalte Andersson at «du representerer ti millioner mennesker». Treneren svarte med å spørre «hvem representerer du?».

  – Sverige så klart, svarte Djordic.

  Han er født i Serbia, men er oppvokst i Sverige og har representert landet på U21-landslaget.

  – Forsøker du å si at jeg burde spilt for Serbia? spurte han Andersson, som til slutt forlot intervjuet.

  RB Leipzig-spiller Emil Forsberg scoret 1-0 i første omgang, før et selvmål fra gjestene sørget for 2-0 etter 65 minutter.

  Med ti minutter igjen la Viktor Gyökeres på til 3-0, før Jesper Karlsson og Anthony Elanga scoret 4-0 og 5-0 helt på tampen.

  Dermed fikk Sverige en solid opptur etter 0-3-tapet mot Belgia i forrige kvalifiseringskamp.

  De øvrige resultatene i mandagens EM-kvalifiseringskamper:

  Nederland 3-0 Gibraltar, Polen 1-0 Albania, Moldova 0-0 Tsjekkia, Østerrike 2-1 Estland, Ungarn 3-0 Bulgaria, Montenegro 0-2 Serbia.

  UEFA EURO 2024 Qualifiers - Group F - Sweden v Belgium
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste