Hyller dommerens VAR-inngripen: – Rett og slett fantastisk

Frankrike fikk straffe etter VMs aller første videodømming, og ti minutter før slutt fikk de igjen hjelp av teknologien da Frankrike sikret seieren.

Kommentator: Peder Mørtvedt.

SE SITUASJONEN: Frankrike får straffe etter videodømming

Laster innhold, vennligst vent..

– Strålende bruk av VAR. Ingen tvil når man ser reprisen. Tenk at noen ikke ønsker dette velkommen. Dette er rett og slett fantastisk, skrev TV2s ekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Først fikk Antoine Griezmann straffe etter VMs aller første VAR-situasjon. Og ti minutter før slutt var det mållinjeteknologien som sendte Frankrike i ledelsen. Det holdt helt inn, og sikret tre franske poeng.

For første gang i VM historien måtte dommeren avbryte spillet og bruke videodømmingsverktøyet VAR. Antoine Griezmann forsøkte å nå en ball i bakrom i duell med Joshua Risdon. Sistnevnte kastet seg inn i en takling, og Griezmann gikk i bakken.

Dommeren vinket spillet videre til frustrasjon fra franskmennene.

Men ved neste stopp i spillet måtte dommer Andrés Cunha ta en prat med sine assistenter på VAR-rommet. Til slutt måtte Cunha ta turen bort til skjermen som ligger ved banen. Der konkluderte han med straffe.

Hylles av ekspertene

– De prøver seg med lette protester, men de vet bedre enn noen gang at det ikke nytter, slo TV2s kommentator Kasper Wikestad fast.

Griezmann omsatte selv straffen til mål. Det hele var effektivt gjennomført på et drøyt minutt, til hyllest fra ekspertene.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Men knappe fem minutter gikk før det ble straffe i andre enden. Samuel Umtiti flakset med armene i lufta etter et frispark, og slo til ballen. Dommeren pekte kontant på straffemerket, og Mile Jedinak sendte Lloris feil vei.

Med knappe ti minutter igjen var favoritten Frankrike på desperat jakt etter seier. Paul Pogba fyrte av et skudd, som var innom Aziz Behich på veien mot mål. Ballen gikk i en bue over keeper, rett i tverrliggeren, og så vidt over streken.

Dommeren tok en titt på klokka, som viser hva mållinjeteknologien sier om avslutningen. Der stod det mål, og Frankrike tok på ny ledelsen.

Kommentator: Peder Mørtvedt.

SÅ VIDT OVER STREKEN: Se Pogbas mål.

Skarp åpning

Som ventet var det den giftige franske spissrekka som kom best i gang. Kylian Mbappé kom seg løs bak det australske forsvaret allerede etter to minutter, men avslutningen fra skrått hold gikk i nettveggen.

De franske fortsatte å styre kampen det første kvarteret, men så kom plutselig Australia på en livsfarlig visitt. Aaron Mooy sendte et strålende frispark inn i boksen, som ble stusset videre av Leckie. Ballen endret retning via franske Corentin Tolisso, men keeper Hugo Lloris fikk hindret selvmål i siste liten.

Deretter fortsatte kampen å svinge. Først var Frankrike og Lucas Hernández farlig frempå, men backens skudd passerte utenfor stengene, før Aziz Behich minutter senere sendte et forsøk like utenfor. Men lagene gikk til pause uten scoringer.

1 av 7
19 visninger

Lloris med en god redning for Frankrike

 • Lloris med en god redning for Frankrike

  0:07
 • Griezmann felles, men er det straffe?

  0:08
 • Frankrike får straffe etter videodømming

  0:57
 • Griezmann sikker fra straffemerket

  0:21
 • Samuel Umtiti lager straffe

  0:21
 • Mile Jedinak utligner mot Frankrike

  0:19
 • Frankrike avgjør etter hjelp fra mållinjeteknologi

  0:17

Siste nytt

 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Forlot banen i rasisme-protest

  Haringey Borough forlot banen i FA-cupkvalifiseringskampen mot Yeovil lørdag.

  Ifølge klubben var det rasistiske tilrop mot lagets keeper, Valery Douglas Pajetat. Han skal også ha blitt spyttet på og kastet gjenstander etter.

  Etter en stund gikk lagene sammen ut på banen og sto samlet for å markere sin motstand mot hendelsen.

  Yeovil ledet 1-0 da kampen ble avbrutt.

  Laster Twitter-innhold
 • Carlsen ett parti unna rekord

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i turneringen på Isle of man lørdag.

  Det var hans 99. strake parti i langsjakk uten å tape. Dersom han unngår tap også søndag vil han tangere rekorden på toppnivå med 100 strake partier uten tap.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal