Hopp til innhold

- Cadel Evans er favoritten

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen tror mest på Cadel Evans som sammenlagtvinner i Tour de France.

Cadel Evans

Cadel Evans har full kontroll på sammenlagtlista nå

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

- Dette kommer til å handle om Schleck-gutta og Cadel Evans, med Alberto Contador som en outsider sammen med Ivan Basso, sier Pedersen foran fredagens 13. etappe i Tour de France.

Brødrene Andy og Fränk Schleck stjal overskriftene på den første fjelletappen torsdag. Men Evans hang svært godt med, og det gjør ham til den største favoritten i Pedersens øyne.

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen tror Cadel Evans bli

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
- Det er Schleck-gutta som må angripe

- Det er Evans som har de beste kortene på hånda nå, sier Pedersen. - Han ser ut til å ha full kontroll på sammenlagtlista, så det er Schleck-gutta som må angripe, sller Pedersen til.

For 34 år gamle Evans er en rutinert mann som har mange triumfer bak seg. Seinest på 4. etappe i årets Tour gikk han til topps, og tidligere i år han han vunnet både Tirreno - Adriatico og Tour de Romandie. I fjor vant han blant mye annet poengtrøya i Giro d'Italia.

- Hvorfor er det da Contador og Andy Schleck som får de største overskriftene på forhånd?

- Contador og Schleck er i fokus spesielt for det som skjedde i fjor, sier Pedersen, og sikter til Andys uhell i en av de siste store stigningene.

Contador vant Touren 39 sekunder foran Andy, som ødela sykkelkjedet og tapte tid på en av de siste fjelletappene. Dette utnyttet Contador som satte opp farten og fikk en luke, noe han ble sterkt kritisert for i ettertid. Luka han fikk da, ble helt avgjørende for utfallet til slutt.

Her er Dag Erik Pedersens vurdering av favorittene, slik lista ser ut nå:

  • Cadel Evans

    - Cadel Evans er den største favoritten

    Foto: JOEL SAGET / Afp
    Cadel Evans. De fleste har nok glemt ham, men han har hatt en veldig fin oppkjøring til Touren og er i knallform. Schleck-gutta blir nødt til å riste ham av seg på det som er igjen av fjelletapper. Men det blir ikke lett. Evans orker dag etter dag, og har en god tempoetappe å slå i bordet med den nest siste dagen.
  • Alberto Contador

    - Contador er outsider, og en god skuespiller

    Foto: Christophe Ena / Ap
    Alberto Contador har et knalltøft Italia rundt i beina, og det ser ikke ut som om han har hentet seg fysisk eller psykisk godt nok inn. Giro og Tour med så kort mellomrom er en oppgave som er litt for stor for lille Contador. Det har bltt for mye. Men ikke glem at han også er en habil skuespiller, så det siste ordet er ikke sagt.
  • Andy og Fränk Schleck

    - Andy og Fränk Schleck kan dra nytte av at de kan hjelpe hverandre

    Foto: JOEL SAGET / Afp
    Schleck-gutta Andy og Fränk har en fantastisk kjøremoral, og har fordelen av å kunne angripe annenhver gang i fjellene, slik vi så torsdag. Og de har en enorm kjørekapasitet. deres akilleshæl er tempoetappen på den nest siste dagen.
  • Ivan Basso

    - Basso er kanskje farligste outsideren

    Foto: JOEL SAGET / Afp
    Ivan Basso har en fin Tour-historie med både 2 og 3. plass. Han vant Giroen seinest i fjor. Han har ikke vunnet noe i år, men har kjørt seg i bedre og bedre form. Han er etter min mening den store outsideren.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal