NRK Meny
Normal

Hushovd rykket opp monsterbakken

Midt i den tøffeste bakken i årets Tour de France, satte Thor Hushovd inn et støt på rivalene.

Hushovd

Thor Hushovd har imponert i tirsdagens etappe.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Åpningen på den 16. etappen i årets Tour de France har vært knalltøff. Anført av syvdobbel Tour de France-vinner Lance Armstrong fikk en gruppe på ni ryttere tidlig en soid luke ned til Alberto Contador, Andy Schleck og det som er igjen av hovedfeltet.

Midt i den knalltøffe veien opp til fjellet Col du Tourmalet, skjedde imidlertid noe annet overraskende.

Spurteren Thor Hushovd rykket fra hovedfeltet og tok opp jakten på utbrytergruppen som på dette tidspunktet lå nesten fire minutter foran. Hushovd holdt unna hovedfeltet i noen minutter, før han ble hentet inn igjen.

- Vanvittig kapasitet

Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier at det ikke først og fremst var en jakt på spurtpoeng som motiverte Hushovd til å rykke i bakken.

- For Thor er det en fordel å kjøre jevnt i bakken, for deretter å ha noen sekunder på resten av feltet senere i bakken, sier Kvålsvoll til NRK.no.

Han forteller at dette ikke var planlagt før etappen.

- Thor er kjøresterk. Når det blir kjørt maks fra start sånn som i dag, så er det vanskelig å beregne sånne ting. Han må ta dette ettersom han føler seg. Han viser en helt vanvittig kapasitet, sier Kvålsvoll.

Kjemper om trøyen

Hushovd kniver med Allesandro Petacchi om den grønne poengtrøyen i rittet, men har de siste dagene vært på defensiven og mistet ledelsen.

Tirsdag kom også meldingen om at Petacchi er under etterforskning for bruk av det forbudte stoffet PFC, og ifølge avisen Gazetta er det fare for at han kan bli kastet ut av rittet.

Etter mandagens etappe klaget Hushovd på en forkjølelse, men før dagens etappe følte han seg frisk nok til at han "lovet" å komme seg gjennom.

På tirsdagens etappe er det to innlagte spurter. Men for å komme frem dit, må rytterne først over to svært harde stigninger.

Siste nytt

 • Cramer fortsetter i Russland

  Markus Cramer fortsetter som trener for det russiske langrennslandslaget, melder nyhetsbyrået Tass. Tyskeren har signert en avtale som strekker seg til OL i 2022.

  – Han har gjort en strålende jobb, sier Jelena Välbe til Tass.

  Markus Cramer
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid