NRK Meny
Normal

Hushovd rykket opp monsterbakken

Midt i den tøffeste bakken i årets Tour de France, satte Thor Hushovd inn et støt på rivalene.

Hushovd

Thor Hushovd har imponert i tirsdagens etappe.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Åpningen på den 16. etappen i årets Tour de France har vært knalltøff. Anført av syvdobbel Tour de France-vinner Lance Armstrong fikk en gruppe på ni ryttere tidlig en soid luke ned til Alberto Contador, Andy Schleck og det som er igjen av hovedfeltet.

Midt i den knalltøffe veien opp til fjellet Col du Tourmalet, skjedde imidlertid noe annet overraskende.

Spurteren Thor Hushovd rykket fra hovedfeltet og tok opp jakten på utbrytergruppen som på dette tidspunktet lå nesten fire minutter foran. Hushovd holdt unna hovedfeltet i noen minutter, før han ble hentet inn igjen.

- Vanvittig kapasitet

Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, sier at det ikke først og fremst var en jakt på spurtpoeng som motiverte Hushovd til å rykke i bakken.

- For Thor er det en fordel å kjøre jevnt i bakken, for deretter å ha noen sekunder på resten av feltet senere i bakken, sier Kvålsvoll til NRK.no.

Han forteller at dette ikke var planlagt før etappen.

- Thor er kjøresterk. Når det blir kjørt maks fra start sånn som i dag, så er det vanskelig å beregne sånne ting. Han må ta dette ettersom han føler seg. Han viser en helt vanvittig kapasitet, sier Kvålsvoll.

Kjemper om trøyen

Hushovd kniver med Allesandro Petacchi om den grønne poengtrøyen i rittet, men har de siste dagene vært på defensiven og mistet ledelsen.

Tirsdag kom også meldingen om at Petacchi er under etterforskning for bruk av det forbudte stoffet PFC, og ifølge avisen Gazetta er det fare for at han kan bli kastet ut av rittet.

Etter mandagens etappe klaget Hushovd på en forkjølelse, men før dagens etappe følte han seg frisk nok til at han "lovet" å komme seg gjennom.

På tirsdagens etappe er det to innlagte spurter. Men for å komme frem dit, må rytterne først over to svært harde stigninger.

Siste nytt

 • Russisk OL-komité støttar deltaking

  Russlands OL-komite vil støtte utøvarar som deltar i OL i Korea under nøytralt flagg, melder nyheitsbyrået RIA.

  IOC har utestengt Russland frå OL på grunn av dopingjukset i Sotsji i 2014, men vil tillate at inviterte russiske utøvarar får delta under nøytralt flagg.

  Alexander Zhukov
  Foto: Ivan Sekretarev / AP
 • – Flaut, sa Zucca

  Mats Zuccarello scora på straffe, men New York Rangers tapte likevel 1-2 etter straffer for Dallas. – Det er pinleg å spele to periodar utan å vinne ein einaste nærkamp, seier Zuccarello til NTB.

  Rangers fekk si utlikning fire minutt før full tid. – Vi fekk det poenget vi fortente minst sidan eg kom hit, seier Zucca.

  Mats Zuccarello
  Foto: Bill Kostroun / AP
 • Ingen Stina Nilsson i Toblach

  En forkjølet Stina Nilsson deltar ikke i de to verdenscuprennene i langrenn i Toblach til helgen.

  Nilsson vant sprinten i Davos sist lørdag. I søndagens 10 kilometer i fri teknikk endte hun på 31.-plass.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal