NRK Meny
Normal

Contador vil sykle Touren

Alberto Contador bekrefter lørdag at han vil starte i årets Tour de France.

Alberto Contador

Alberto Contador vant årets Girod'Italia, og har bestemt seg for å starte i Tour de France

Foto: Giovanni Auletta / Ap

- Ja, nå sier han klart at han vil være med, bekrefter en talsmann for spanjolen til nyhetsbyrået Reuters. Han avslutter dermed spekulasjonene om at Sacobank-rytteren vil stå over verdens mest kjente sykkelritt.

Contador har vunnet Touren tre av de fire siste årene, og vant også Giro d'Italia i forrige måned.

Men ankesaken mot ham om doping-beskyldningene henger over ham. Saken går for CAS, idrettens høyeste domstol, i august, etter at Touren er over.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Frikjent i Spania

Contador avga positiv dopingprøve etter Touren i fjor. Men han hevdet at han hadde fått stoffet i seg ved et uhell, trolig fra biffkjøtt, og ble trodd på det da saken var oppe i hans hjemland Spania.

Det internasjonale sykkelforbundet og den intenasjonale antidoping-organisasjonen WADA anket imidlertid dommen, og det er den ankesaken som nå skal behandles.

Kan miste fjorårsseieren

Hvis han taper saken i CAS, blir han utestengt fra all idrett i to år, regnet fra da prøvene hans ble tatt i 2010, og han vil bli rratatt seieren i Touren i fjor.

Med den saken i sikte, har Contador antydet at han vil delta i Vuelta y Espana seinere i år, i stedet for Tour de France.

Men de spekulasjonene har han nå satt sluttstrek for. Årets Tour åpner 2. juli.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal