Contador vil sykle Touren

Alberto Contador bekrefter lørdag at han vil starte i årets Tour de France.

Alberto Contador

Alberto Contador vant årets Girod'Italia, og har bestemt seg for å starte i Tour de France

Foto: Giovanni Auletta / Ap

- Ja, nå sier han klart at han vil være med, bekrefter en talsmann for spanjolen til nyhetsbyrået Reuters. Han avslutter dermed spekulasjonene om at Sacobank-rytteren vil stå over verdens mest kjente sykkelritt.

Contador har vunnet Touren tre av de fire siste årene, og vant også Giro d'Italia i forrige måned.

Men ankesaken mot ham om doping-beskyldningene henger over ham. Saken går for CAS, idrettens høyeste domstol, i august, etter at Touren er over.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Frikjent i Spania

Contador avga positiv dopingprøve etter Touren i fjor. Men han hevdet at han hadde fått stoffet i seg ved et uhell, trolig fra biffkjøtt, og ble trodd på det da saken var oppe i hans hjemland Spania.

Det internasjonale sykkelforbundet og den intenasjonale antidoping-organisasjonen WADA anket imidlertid dommen, og det er den ankesaken som nå skal behandles.

Kan miste fjorårsseieren

Hvis han taper saken i CAS, blir han utestengt fra all idrett i to år, regnet fra da prøvene hans ble tatt i 2010, og han vil bli rratatt seieren i Touren i fjor.

Med den saken i sikte, har Contador antydet at han vil delta i Vuelta y Espana seinere i år, i stedet for Tour de France.

Men de spekulasjonene har han nå satt sluttstrek for. Årets Tour åpner 2. juli.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal