Hopp til innhold

Hushovd spurtslo Sagan - endte på tredjeplass

Thor Hushovd kunne ikke hamle opp med Jens Voigt om seieren, og ble spurtslått av Tyler Farrar i kampen om andreplass. Likevel ble det en oppmuntrende dag for nordmannen.

Hushovd

Thor Hushovd kunne juble for tredjeplass på torsdagens etappe.

Foto: Harry How / Afp

Hushovd satte fjorårets sykkelkomet, Peter Sagan, på plass i spurten om den siste pallplassen på etappen.

Dermed syklet nordmannen inn til sin hittil beste plassering i Tour of California, etter sjette- og syvendeplass tidligere i rittet.

Sjansen til å spurte om etappeseier forsvant imidlertid for Hushovd da den tyske veteranen Jens Voigt (41) tråkket fra den 15 mann store tetgruppen fem kilometer før slutt og holdt forspranget til mål.

Hushovd

Thor Hushovd (nærmest) havner like bak Tyler Farrar i kampen om andreplassen, men spurtslår Peter Sagan og Michael Matthews.

Foto: Harry How / Afp

– Det var sterke spurtere i gruppen, og min eneste sjanse var å gå alene. Jeg kan ikke slå Thor Hushovd, Tyler Farrar eller Peter Sagan i en spurt, sa Voigt.

Hjalp lagkamerat

– Jeg ble overrasket over at de ga meg et så stort forsprang. Jeg hadde faktisk kontroll mot slutten, selv om det var tungt, sa tyskeren som vant med seks sekunder.

Farrar slo Hushovd i motbakkespurten om 2.-plass. Sagan, som har poengtrøya i rittet (Hushovd er nummer fire), endte på 4.-plass.

I tillegg til den oppmuntrende tredjeplassen, gjorde Hushovd også en viktig jobb for BMC-lagkamerat Tejay van Garderen i et brudd mot slutten av etappen og hjalp ham til å erobre ledertrøya i rittet.

– Heldig som har Hushovd

Janier Acevedo fulgte ikke godt nok med og satt for langt bak da det overraskende bruddet fikk gå 55 kilometer før mål. Dermed mistet han trøya.

– Det var ikke planen vår å gå for et brudd. Jeg tror det var RadioShack som startet det, og vi måtte bare gripe sjansen. Jeg var heldig som hadde to sterke hjelpere i Thor Hushovd og Michael Schär. Det kostet litt krefter, men det var verdt det, sa van Garderen.

Det var ventet at torsdagens etappe ville ende i massespurt, men vanskelig vind bidro til at feltet sprakk opp. Hushovd hjalp van Garderen også ved å vinne en innlagt spurt og snyte Michael Rogers for fem bonussekunder.

Saxo-rytteren Rogers avanserte til 2.-plass og er 42 sekunder bak van Garderen før fredagens tempoetappe.

Rittet avsluttes søndag. Sammenlagt er Hushovd på 90.-plass.

Siste nytt

 • VM i ishockey: Latvia slo USA i bronsefinalen

  Det latviske ishockeylandslaget slo til med VM-bronse ved å beseire USA 4-3 søndag. For amerikanerne røk medaljehåpet i forlengelsen.

  Kristians Rubins ble matchvinner etter 1.22 minutters spill i «sudden death», skriver NTB.

  IIHF World Ice Hockey Championship 2023 - Bronze Medal - United States v Latvia
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Verstappen suveren i kaosløp

  Max Verstappen (Red Bull) startet i beste startspor og var aldri truet i kampen om seieren i legendariske Monacos Grand Prix til tross for regnvær.

  Lite skjedde i første halvdel av løpet, men med 28 runder igjen ble det spenning da regnet begynte å dryppe over banen. Asfalten ble etter hvert såpeglatt, og førerne ble tvunget til å bytte dekk.

  I flere runder var det kaotiske tilstander på gatebanen i fyrstedømmet, og førerne hadde store problemer med å manøvrere seg rundt banen, skriver NTB.

  Monaco F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Jon Amund Vold vant brødreduellen – ble nummer tre

  Jon Amund Vold padlet inn til 3. plass i K1 5000 meter under verdenscupen i Poznan. Storebror Eivind Vold fulgte på plassen bak.

  Jon Amund Vold klokket inn på 21.31,67. Det var 32,33 sekunder bak den overlegne danske vinneren Mads Brandt Pedersen. Portugisiske Fernando Pimenta ble nummer to, skriver NTB.

  Padlebrødrene Vold til finale i Poznan.
  Foto: Norges Padleforbund / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste