NRK Meny
Normal

Hushovd spurtslo Sagan - endte på tredjeplass

Thor Hushovd kunne ikke hamle opp med Jens Voigt om seieren, og ble spurtslått av Tyler Farrar i kampen om andreplass. Likevel ble det en oppmuntrende dag for nordmannen.

Hushovd

Thor Hushovd kunne juble for tredjeplass på torsdagens etappe.

Foto: Harry How / Afp

Hushovd satte fjorårets sykkelkomet, Peter Sagan, på plass i spurten om den siste pallplassen på etappen.

Dermed syklet nordmannen inn til sin hittil beste plassering i Tour of California, etter sjette- og syvendeplass tidligere i rittet.

Sjansen til å spurte om etappeseier forsvant imidlertid for Hushovd da den tyske veteranen Jens Voigt (41) tråkket fra den 15 mann store tetgruppen fem kilometer før slutt og holdt forspranget til mål.

Hushovd

Thor Hushovd (nærmest) havner like bak Tyler Farrar i kampen om andreplassen, men spurtslår Peter Sagan og Michael Matthews.

Foto: Harry How / Afp

– Det var sterke spurtere i gruppen, og min eneste sjanse var å gå alene. Jeg kan ikke slå Thor Hushovd, Tyler Farrar eller Peter Sagan i en spurt, sa Voigt.

Hjalp lagkamerat

– Jeg ble overrasket over at de ga meg et så stort forsprang. Jeg hadde faktisk kontroll mot slutten, selv om det var tungt, sa tyskeren som vant med seks sekunder.

Farrar slo Hushovd i motbakkespurten om 2.-plass. Sagan, som har poengtrøya i rittet (Hushovd er nummer fire), endte på 4.-plass.

I tillegg til den oppmuntrende tredjeplassen, gjorde Hushovd også en viktig jobb for BMC-lagkamerat Tejay van Garderen i et brudd mot slutten av etappen og hjalp ham til å erobre ledertrøya i rittet.

– Heldig som har Hushovd

Janier Acevedo fulgte ikke godt nok med og satt for langt bak da det overraskende bruddet fikk gå 55 kilometer før mål. Dermed mistet han trøya.

– Det var ikke planen vår å gå for et brudd. Jeg tror det var RadioShack som startet det, og vi måtte bare gripe sjansen. Jeg var heldig som hadde to sterke hjelpere i Thor Hushovd og Michael Schär. Det kostet litt krefter, men det var verdt det, sa van Garderen.

Det var ventet at torsdagens etappe ville ende i massespurt, men vanskelig vind bidro til at feltet sprakk opp. Hushovd hjalp van Garderen også ved å vinne en innlagt spurt og snyte Michael Rogers for fem bonussekunder.

Saxo-rytteren Rogers avanserte til 2.-plass og er 42 sekunder bak van Garderen før fredagens tempoetappe.

Rittet avsluttes søndag. Sammenlagt er Hushovd på 90.-plass.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag