NRK Meny
Normal

Hushovd ville gi seg før VM-gullet

Da profflaget Crédit Agricole ble lagt ned i 2008 trodde Thor Hushovd (36) karrieren var over.

Thor Hushovd

Her skriver Thor Hushovd autografer før Flandern rundt i april 2008. Det skulle vise seg å bli hans siste sesong som Crédit Agricole-rytter. I en ny bok avslører Hushovd at tiden etter nedleggelsen av laget var tung.

Foto: JOHN THYS / AFP

– Jeg hadde bestemt meg for å bli i Crédit Agricole ut karrieren, skriver Thor Hushovd i sin rykende ferske biografi «Thor».

Hushovd startet sin eventyrlige karriere i det franske profflaget i 2000. Fem år senere vant han den grønne poengtrøyen i Tour de France og fremtiden så lys ut. Men så bestemte plutselig den franske banken seg for å trekke seg ut av sykkelsporten.

Da gikk Hushovd i kjelleren.

«Han var så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp.», skriver forfatteren av boka Jostein Ravnås på sin blogg.

– Det beste som har skjedd meg

Redningen for Hushovd ble Cervélo Test Team. Det var de som valgte å satse på nordmannen da Crédit Agricole-laget ble lagt ned.

Thor Hushovd

Thor Hushovd, lengst til høyre, sykler inn til VM-gull i Australia i 2010 som Cervélo Test Team-rytter.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er det beste som har skjedd, sier Hushovd i dag, ifølge forfatteren som også er Hushovds fetter.

I sitt første år på Cervélo-laget tok Hushovd poengtrøyen i Tour de France for andre gang i karrieren.

Og så, året etter kom det han i boken omtaler som karrierens desiderte høydepunkt: VM-gullet i i Geelong i Australia.

«Løpet som en stund så ut til å bli totalt mislykket, med feilvurderinger og kramper, men som likevel endte med en perfekt spurt og himmelsk jubel.», heter det i forfatterens lekkasjer fra boka.

Problemer med Vaughters

Ravnås antyder at Hushovd hadde problemer med å ha Jonathan Vaughters som sjef da Cervélo Test Team ble slått sammen med Garmin i 2011.

«(...) plutselig ble den karismatiske og omdiskuterte Jonathan Vaughters Tors nye sjef. Det skulle vise seg å ikke gå så bra… », skriver forfatteren uten å utdype det.

Tre år etter dette bestemte Hushovd for å legge opp, og denne gangen skjedde det. Nå har han altså skrevet bok om karrieren, den kommer ut til onsdag.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld