NRK Meny
Normal

Hushovd ville gi seg før VM-gullet

Da profflaget Crédit Agricole ble lagt ned i 2008 trodde Thor Hushovd (36) karrieren var over.

Thor Hushovd

Her skriver Thor Hushovd autografer før Flandern rundt i april 2008. Det skulle vise seg å bli hans siste sesong som Crédit Agricole-rytter. I en ny bok avslører Hushovd at tiden etter nedleggelsen av laget var tung.

Foto: JOHN THYS / AFP

– Jeg hadde bestemt meg for å bli i Crédit Agricole ut karrieren, skriver Thor Hushovd i sin rykende ferske biografi «Thor».

Hushovd startet sin eventyrlige karriere i det franske profflaget i 2000. Fem år senere vant han den grønne poengtrøyen i Tour de France og fremtiden så lys ut. Men så bestemte plutselig den franske banken seg for å trekke seg ut av sykkelsporten.

Da gikk Hushovd i kjelleren.

«Han var så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp.», skriver forfatteren av boka Jostein Ravnås på sin blogg.

– Det beste som har skjedd meg

Redningen for Hushovd ble Cervélo Test Team. Det var de som valgte å satse på nordmannen da Crédit Agricole-laget ble lagt ned.

Thor Hushovd

Thor Hushovd, lengst til høyre, sykler inn til VM-gull i Australia i 2010 som Cervélo Test Team-rytter.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er det beste som har skjedd, sier Hushovd i dag, ifølge forfatteren som også er Hushovds fetter.

I sitt første år på Cervélo-laget tok Hushovd poengtrøyen i Tour de France for andre gang i karrieren.

Og så, året etter kom det han i boken omtaler som karrierens desiderte høydepunkt: VM-gullet i i Geelong i Australia.

«Løpet som en stund så ut til å bli totalt mislykket, med feilvurderinger og kramper, men som likevel endte med en perfekt spurt og himmelsk jubel.», heter det i forfatterens lekkasjer fra boka.

Problemer med Vaughters

Ravnås antyder at Hushovd hadde problemer med å ha Jonathan Vaughters som sjef da Cervélo Test Team ble slått sammen med Garmin i 2011.

«(...) plutselig ble den karismatiske og omdiskuterte Jonathan Vaughters Tors nye sjef. Det skulle vise seg å ikke gå så bra… », skriver forfatteren uten å utdype det.

Tre år etter dette bestemte Hushovd for å legge opp, og denne gangen skjedde det. Nå har han altså skrevet bok om karrieren, den kommer ut til onsdag.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg