Hushovd ville gi seg før VM-gullet

Da profflaget Crédit Agricole ble lagt ned i 2008 trodde Thor Hushovd (36) karrieren var over.

Thor Hushovd

Her skriver Thor Hushovd autografer før Flandern rundt i april 2008. Det skulle vise seg å bli hans siste sesong som Crédit Agricole-rytter. I en ny bok avslører Hushovd at tiden etter nedleggelsen av laget var tung.

Foto: JOHN THYS / AFP

– Jeg hadde bestemt meg for å bli i Crédit Agricole ut karrieren, skriver Thor Hushovd i sin rykende ferske biografi «Thor».

Hushovd startet sin eventyrlige karriere i det franske profflaget i 2000. Fem år senere vant han den grønne poengtrøyen i Tour de France og fremtiden så lys ut. Men så bestemte plutselig den franske banken seg for å trekke seg ut av sykkelsporten.

Da gikk Hushovd i kjelleren.

«Han var så fortvilet og langt nede at han et øyeblikk vurderte å kutte ut, legge opp.», skriver forfatteren av boka Jostein Ravnås på sin blogg.

– Det beste som har skjedd meg

Redningen for Hushovd ble Cervélo Test Team. Det var de som valgte å satse på nordmannen da Crédit Agricole-laget ble lagt ned.

Thor Hushovd

Thor Hushovd, lengst til høyre, sykler inn til VM-gull i Australia i 2010 som Cervélo Test Team-rytter.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Det er det beste som har skjedd, sier Hushovd i dag, ifølge forfatteren som også er Hushovds fetter.

I sitt første år på Cervélo-laget tok Hushovd poengtrøyen i Tour de France for andre gang i karrieren.

Og så, året etter kom det han i boken omtaler som karrierens desiderte høydepunkt: VM-gullet i i Geelong i Australia.

«Løpet som en stund så ut til å bli totalt mislykket, med feilvurderinger og kramper, men som likevel endte med en perfekt spurt og himmelsk jubel.», heter det i forfatterens lekkasjer fra boka.

Problemer med Vaughters

Ravnås antyder at Hushovd hadde problemer med å ha Jonathan Vaughters som sjef da Cervélo Test Team ble slått sammen med Garmin i 2011.

«(...) plutselig ble den karismatiske og omdiskuterte Jonathan Vaughters Tors nye sjef. Det skulle vise seg å ikke gå så bra… », skriver forfatteren uten å utdype det.

Tre år etter dette bestemte Hushovd for å legge opp, og denne gangen skjedde det. Nå har han altså skrevet bok om karrieren, den kommer ut til onsdag.

Siste nytt

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal