NRK Meny
Normal

– Touren henger i en syltynn tråd

Thor Hushovd brøt Criterium de Dauphine. NRKs sykkelekspert Jann Post tror det betyr kroken på døra for Hushovds Tour de France-deltakelse i år.

Thor Hushovd

Thor Hushovd skuffet i Criterium de Dauphine.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

BMC-rytteren var selv tydelig på at han måtte gjøre det godt i Criterium de Dauphine for å komme med på laget til Tour de France. Og det ble en oppløftende fjerdeplass på den tredje etappen.

Men dessverre for Hushovd ble avslutninga på etapperittet like bedrøvelig som innledninga. Søndag sto han av den siste etappen.

Hushovd var langt bak teten da han valgte å gi seg i det ufyselige været søndag.

– Nå henger Tour de France-deltakelsen i en syltynn tråd, fastslår NRKs sykkelekspert Jann Post.

Satser sammenlagt

Post poengterer at Hushovd viste lovende takter i California, men at formkurven ikke har fortsatt å peke i samme retning i Frankrike denne uka.

– Thor var selv klar på at han måtte overbevise i Criterium de Dauphine. Det har han ikke gjort, og han har jo også selv sagt at han er skuffet over egen form, påpeker Post, som nå blir overrasket hvis 35-åringen fra Grimstad – med ti etappeseirer fra Tour de France – kommer med i sesongens største ritt.

– BMC har et sterkt lag som kommer til å jobbe for sammenlagtmulighetene til Cadel Evans og Tejay van Garderen. Jeg tror ikke Thor blir tatt ut for å være hjelperytter for disse. Hvis de velger å plassere en rytter i en fri rolle, blir nok det Philippe Gilbert, ikke Thor Hushovd, analyserer Jann Post.

Kan komme tilbake

– Betyr det at vi har sett Thor Hushovd i Tour de France for siste gang?

– Det tror jeg ikke. Hvis han er innstilt på å satse videre, vet alle at han kan være betydelig bedre enn dette. Men det virker som Hushovd trenger mer tid enn både han selv og de rundt ham har trodd på å komme tilbake på det nivået han var, sier Post.

Thor Hushovd deltok heller ikke i Tour de France i 2012, da det meste av sesongen ble spolert av sykdom.

Team Sky-kapein Chis Froome sikret seg for øvrig sammenlagtseieren i Criterium de Dauphine med en andreplass på avslutningsetappen.

Siste nytt

 • Storseier mot Sverige

  Norge knuste Sverige hele 7-2 i den siste kampen i gruppespillet i curling. Kampen var over allerede etter den sjette omgangen. Norges semifinalesjanser var over allerede tirsdag. Svenskene var allerede klare for semifinale, og hadde lite å spille for.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Langrenn, team-sprint
OL i Pyeongchang: Skøyter lagtempo
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo