Hopp til innhold

Spøkte med legenden etter karrierens største seier: – Ikke så mange som kjenner til deg

Viktor Hovland (25) vartet opp med praktgolf da han slo seg helt til topps i den prestisjefylte PGA-turneringen The Memorial.

Hovland

IMPONERTE: Her holder Viktor Hovland trofeet sammen med golflegenden Jack Nicklaus etter søndagens seier.

Foto: Reuters

Turneringen er en av de aller største på PGA-touren og en såkalt «elevated event».

Noen utvalgte turneringer i løpet av året har bedre startfelt, høyere pengepremie, mer prestisje og gir flere rankingpoeng.

Førstepremien lyder på hele 3.600.000 dollar – eller cirka 40 millioner kroner.

– Det er helt utrolig. Det har ikke sunket helt inn ennå, sier Hovland til Discovery.

– Jeg spilte smart, spilte mitt spill. Det føles enda bedre etter å ha vært nær de siste ukene, sier Hovland til arrangøren.

Nordmannen fikk også lykkønskninger av golflegenden Jack Nicklaus etter at seieren var et faktum.

– Det var litt uvirkelig. Å spille på Jacks bane og vinne hans turnering, er stort, sa han.

Nicklaus er spilleren med flest seirer i majorturneringer i golfsporten, med totalt 18.

Hovland spøkte med 83 år gamle Nicklaus både før omspillet og etter at seieren var et faktum. På pressekonferansen ble nordmannen spurt om Nicklaus er kjent i Norge.

– Ikke for å ødelegget egoet ditt, men jeg tror ikke det er så mange som kjenner til deg, sier Hovland humrende.

– Jeg tror ikke det, svarer Nicklaus, også han muntert.

Nicklaus Hovland

HERR OG FRU NICKLAUS: Jack Nicklaus og kona Barbara Nicklaus sammen med Viktor Hovland.

Foto: DYLAN BUELL / AFP

Mickelson gir Hovland favorittstempel

Hovland har selv vært nær en majorseier flere ganger de siste månedene, med en delt fjerdeplass fra The Open i fjor, delt syvendeplass fra Masters i vår og delt andreplass i PGA-mesterskapet for to uker siden.

Det gjør at Phil Mickelson, som selv har seks majorseirer, nå trekker frem Hovland inn mot U.S. Open, som starter om halvannen uke.

– Da Viktor Hovland ble proff, var han en solid spiller. Siden har han jobbet hardt med spillet sitt, han har økt køllehodehastigheten mye, han har forbedret egen putting og chipping utrolig mye og er nå en av de beste i sporten, skriver han på Twitter, og fortsetter:

– Etter denne seieren og hvordan han spilte i PGA-mesterskapet, så er han en/den favoritten til å vinne U.S. Open.

LIV Golf Invitational - DC - Day Two

TOMMEL OPP: Phil Mickelson liker det han ser av Viktor Hovland.

Foto: ROB CARR / AFP

For Hovland er seieren hans åttende som proff, men den første i USA.

– Jeg føler jeg har vunnet en god del turneringer til å bare ha vært proff i fire år, men det har vært på nedtonede steder. Så det føles veldig kult å få min første seier på amerikansk jord, spesielt en turnering som dette hvor banen antageligvis er vanskeligere enn banene i de fleste majorturneringene vi spiller. Det føltes som en major, sier Hovland på pressekonferansen.

– Møkkabane

Etter at Denny McCarthy misset parputten i omspillet med noen millimeter, fikk Hovland sjansen til å putte for seier.

Og den satt.

Det rister litt i hendene. De greenene her er ikke akkurat grønne, de er blitt ganske brune, sier Hovland til Discovery.

Nordmannen var i forkant av turneringen svært kritisk til endringene som hadde blitt gjort på banen. Da han sa til Discovery at «jeg tror Jack bare har lyst til at vi skal se ut som idioter til tider» og at det til tider blir «litt idiotisk urettferdig».

Discovery-reporteren påpekte nettopp det i seiersintervjuet.

Møkkabane, svarer Hovland og gliser.

Dramatisk avslutning

Før de siste tre, tøffe hullene på sisterunden lå Hovland på -6 og delt 2.-plass sammenlagt – to slag bak Denny McCarthy.

Denny McCarthy

Denny McCarthy.

Foto: AP

Et godt utslag sikret par på hull 16 før nordmannen fikk en åttemetersmulighet til å putte birdie på hull 17. Ingen hadde klart birdie på dette hullet søndag, men nordmannen vartet opp med en utsøkt langputt.

Dermed stod Hovland med -7, kun ett slag bak McCarthy.

På det 18. og siste hullet fikk Hovland et godt utslag, cirka 150 meter fra hullet, men innspillet spratt ut av greenen. Hovland reddet imidlertid par, og dermed måtte han vente på avslutningen til McCarthy.

Amerikaneren var nær å sende utslaget på det 18. hullet i vannet, men ballen stoppet akkurat i tide i roughen. Det ble likevel et tøft hull, som endte med en nervepirrende bogey – og dermed omspill mellom McCarthy og Hovland.

Dette var vel å merke amerikanerens første bogey på sisterunden.

I omspillet fikk Hovland en tidlig fordel da McCarthy slurvet med utslaget. Amerikaneren hentet seg imidlertid inn igjen, og han var nær å senke parputten.

Isteden fikk Hovland muligheten til å putte for seier, og den tok han så definitivt vare på.

Var nær å falle fra

Det endte altså med Hovlands fjerde seier på PGA-touren, men på et tidspunkt så vinnersjansene ut til å glippe.

På det sjuende hullet hadde Hovland først mulighet til å gå opp i delt ledelse med en birdie, men putten fra tre meter skjenet akkurat litt for mye.

Så ble det bogey på både hull åtte og ni, og plutselig var Hovland på +1 for dagen og -4 sammenlagt.

– Nå må han bli med toget, ellers vil han bli stående igjen på perrongen, kommenterte Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Som sagt, så gjort. Hovland svarte med et kjempeslag fra fairway til greenen på hull ti, og han fulgte opp med å sette tometersputten til en birdie.

På hull 11 fulgte Hovland opp med nok en sterk birdie før det ble en bogey på hull 12.

På det 13. hullet var Hovland nær å havne i trøbbel, men utslaget spratt fra roughen til fairway etter å ha truffet et kamerastativ, ifølge Discovery.

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X. Noen timer senere fulgte Haaland opp med et innlegg i samme kanal.

    «Seks finaler igjen», skriver 23-åringen og referer til at det gjenstår seks kamper denne sesongen.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag.

    City skal spille finale mot byrival Manchester United i FA-cupen 25. mai. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal