Hopp til innhold

Spøkte med legenden etter karrierens største seier: – Ikke så mange som kjenner til deg

Viktor Hovland (25) vartet opp med praktgolf da han slo seg helt til topps i den prestisjefylte PGA-turneringen The Memorial.

Hovland

IMPONERTE: Her holder Viktor Hovland trofeet sammen med golflegenden Jack Nicklaus etter søndagens seier.

Foto: Reuters

Turneringen er en av de aller største på PGA-touren og en såkalt «elevated event».

Noen utvalgte turneringer i løpet av året har bedre startfelt, høyere pengepremie, mer prestisje og gir flere rankingpoeng.

Førstepremien lyder på hele 3.600.000 dollar – eller cirka 40 millioner kroner.

– Det er helt utrolig. Det har ikke sunket helt inn ennå, sier Hovland til Discovery.

– Jeg spilte smart, spilte mitt spill. Det føles enda bedre etter å ha vært nær de siste ukene, sier Hovland til arrangøren.

Nordmannen fikk også lykkønskninger av golflegenden Jack Nicklaus etter at seieren var et faktum.

– Det var litt uvirkelig. Å spille på Jacks bane og vinne hans turnering, er stort, sa han.

Nicklaus er spilleren med flest seirer i majorturneringer i golfsporten, med totalt 18.

Hovland spøkte med 83 år gamle Nicklaus både før omspillet og etter at seieren var et faktum. På pressekonferansen ble nordmannen spurt om Nicklaus er kjent i Norge.

– Ikke for å ødelegget egoet ditt, men jeg tror ikke det er så mange som kjenner til deg, sier Hovland humrende.

– Jeg tror ikke det, svarer Nicklaus, også han muntert.

Nicklaus Hovland

HERR OG FRU NICKLAUS: Jack Nicklaus og kona Barbara Nicklaus sammen med Viktor Hovland.

Foto: DYLAN BUELL / AFP

Mickelson gir Hovland favorittstempel

Hovland har selv vært nær en majorseier flere ganger de siste månedene, med en delt fjerdeplass fra The Open i fjor, delt syvendeplass fra Masters i vår og delt andreplass i PGA-mesterskapet for to uker siden.

Det gjør at Phil Mickelson, som selv har seks majorseirer, nå trekker frem Hovland inn mot U.S. Open, som starter om halvannen uke.

– Da Viktor Hovland ble proff, var han en solid spiller. Siden har han jobbet hardt med spillet sitt, han har økt køllehodehastigheten mye, han har forbedret egen putting og chipping utrolig mye og er nå en av de beste i sporten, skriver han på Twitter, og fortsetter:

– Etter denne seieren og hvordan han spilte i PGA-mesterskapet, så er han en/den favoritten til å vinne U.S. Open.

LIV Golf Invitational - DC - Day Two

TOMMEL OPP: Phil Mickelson liker det han ser av Viktor Hovland.

Foto: ROB CARR / AFP

For Hovland er seieren hans åttende som proff, men den første i USA.

– Jeg føler jeg har vunnet en god del turneringer til å bare ha vært proff i fire år, men det har vært på nedtonede steder. Så det føles veldig kult å få min første seier på amerikansk jord, spesielt en turnering som dette hvor banen antageligvis er vanskeligere enn banene i de fleste majorturneringene vi spiller. Det føltes som en major, sier Hovland på pressekonferansen.

– Møkkabane

Etter at Denny McCarthy misset parputten i omspillet med noen millimeter, fikk Hovland sjansen til å putte for seier.

Og den satt.

Det rister litt i hendene. De greenene her er ikke akkurat grønne, de er blitt ganske brune, sier Hovland til Discovery.

Nordmannen var i forkant av turneringen svært kritisk til endringene som hadde blitt gjort på banen. Da han sa til Discovery at «jeg tror Jack bare har lyst til at vi skal se ut som idioter til tider» og at det til tider blir «litt idiotisk urettferdig».

Discovery-reporteren påpekte nettopp det i seiersintervjuet.

Møkkabane, svarer Hovland og gliser.

Dramatisk avslutning

Før de siste tre, tøffe hullene på sisterunden lå Hovland på -6 og delt 2.-plass sammenlagt – to slag bak Denny McCarthy.

Denny McCarthy

Denny McCarthy.

Foto: AP

Et godt utslag sikret par på hull 16 før nordmannen fikk en åttemetersmulighet til å putte birdie på hull 17. Ingen hadde klart birdie på dette hullet søndag, men nordmannen vartet opp med en utsøkt langputt.

Dermed stod Hovland med -7, kun ett slag bak McCarthy.

På det 18. og siste hullet fikk Hovland et godt utslag, cirka 150 meter fra hullet, men innspillet spratt ut av greenen. Hovland reddet imidlertid par, og dermed måtte han vente på avslutningen til McCarthy.

Amerikaneren var nær å sende utslaget på det 18. hullet i vannet, men ballen stoppet akkurat i tide i roughen. Det ble likevel et tøft hull, som endte med en nervepirrende bogey – og dermed omspill mellom McCarthy og Hovland.

Dette var vel å merke amerikanerens første bogey på sisterunden.

I omspillet fikk Hovland en tidlig fordel da McCarthy slurvet med utslaget. Amerikaneren hentet seg imidlertid inn igjen, og han var nær å senke parputten.

Isteden fikk Hovland muligheten til å putte for seier, og den tok han så definitivt vare på.

Var nær å falle fra

Det endte altså med Hovlands fjerde seier på PGA-touren, men på et tidspunkt så vinnersjansene ut til å glippe.

På det sjuende hullet hadde Hovland først mulighet til å gå opp i delt ledelse med en birdie, men putten fra tre meter skjenet akkurat litt for mye.

Så ble det bogey på både hull åtte og ni, og plutselig var Hovland på +1 for dagen og -4 sammenlagt.

– Nå må han bli med toget, ellers vil han bli stående igjen på perrongen, kommenterte Discoverys golfekspert Marius Thorp.

Som sagt, så gjort. Hovland svarte med et kjempeslag fra fairway til greenen på hull ti, og han fulgte opp med å sette tometersputten til en birdie.

På hull 11 fulgte Hovland opp med nok en sterk birdie før det ble en bogey på hull 12.

På det 13. hullet var Hovland nær å havne i trøbbel, men utslaget spratt fra roughen til fairway etter å ha truffet et kamerastativ, ifølge Discovery.

Siste nytt

 • Tyske fotballtopper gir offentlig støtte til Uefas kontroversielle Russland-grep

  De tyske fotballtoppene Hans-Joachim Watzke og Karl-Heinz Rummenigge forsvarer Uefas beslutning om å la russiske aldersbestemte landslag få konkurrere igjen.

  Styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet tidligere denne at 17-årslagene til Russland skal få delta i turneringer igjen. Dette må skje uten nasjonale symboler.

  Tyske Watzke og Rummenigge er medlemmer av styret. De forsvarer nå avgjørelsen som er tatt. Watzke sier til fredagens utgave av Bild at grepet som nå er tatt «definitivt ikke er noen oppmykning av vår negative holdning til Russland».

  – Dette handler om barn, som ikke skal være ansvarlige for den avskyelige krigen, sier Det tyske fotballforbundets visepresident Watzke til.

  – Barn er ofre for krigen. De er uskyldige og trenger hjelp. De bærer ikke noe ansvar for denne krigen og bør ikke straffes ekstra. Derfor stemte jeg «ja» for å la dem delta i spill igjen, sier Rummenigge.

  Det tyske forbundet har ennå ikke kommentert Uefa-avgjørelsen. England, Polen, Latvia, Litauen, Sverige, Norge og Finland har imidlertid sagt at de ikke vil spille mot russiske lag.

  Det ukrainske fotballforbundet har gjort det klart at de vil boikotte konkurranser med russiske lag.

  Germany Japan Soccer
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Marerittrekken over for Holger Rune

  Den danske tennisstjernen Holger Rune slo Felix Auger-Aliassime i strake sett i ATP500-turneringen i Kina fredag. Dermed stoppet hans vonde tapsrekke.

  Rune kom fra sju strake tap før møtet mot den canadiske spilleren. Dansken vant 6-4 og 6-4 fredag og brukte en time og 23 minutter på å ta seg videre.

  Rune har slitt med ryggproblemer, men sa han ikke kjente noe til skaden.

  Den 20 år gamle dansken er seedet som nummer tre i turneringen, men får tøff motstand på sin side av tablået. Allerede i neste runde venter bulgarske Grigor Dimitrov

  Vinner han den kampen er det trolig sjetteseedede Jannik Sinner som blir motstander.

  Holger Rune
  Foto: Mark Blinch / AP
 • Zuccarello glitret i NHL-oppkjøringen – to assists i ny seier

  Mats Zuccarello (36) bidro med to assists da Minnesota Wild slo Colorado Avalanche 4-2 i nattens treningskamp før NHL-sesongen.

  Zuccarello hadde en målgivende pasning da Kirill Kaprizov gjorde 1-0 allerede etter 32 sekunders spill, og han hadde en assist på ny da Kaprizov gjorde sitt andre for dagen med 4-2 med 31 sekunder igjen å spille.

  Den siste scoringen kom i åpent bur siden Colorado Avalanche hadde tatt ut målvakten i jakten på utligning.

  Zuccarello fikk 19.11 minutter på isen.

  NHL-sesongen starter 10. oktober.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Pontus Höök / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste