Horgmo til topps i X Games-kvalik: – Jeg var sykt nervøs!

ASPEN/OSLO (NRK.no): Torstein Horgmo og Ståle Sandbech sørget for to norske blant de tre beste i kvalifiseringen til slopestyle-finalen i X Games.

Torstein Horgmo kjørte et kjemperun i kveldens kvalifisering i X-games. Se det her.

Horgmo

Torstein Horgmo var best av samtlige under kvalifiseringen til slopestyle-finalen i X Games.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Med et strålende første løp kjørte Torstein Horgmo (26) ned til poengsummen 93,33 - best av samtlige i kvalifieringen til slopestyle-finalen.

– Det var digg ass! Jeg var sykt nervøs før start siden jeg gjorde det så dårlig i kvalifiseringen her i fjor, sier Horgmo til NRK.no.

26-åringen slo andremann Mark MCMorris (92 poeng) og norske Ståle Sandbech (91,66 poeng). Dermed viste nordmennene at de for alvor blir å regne med i finalen.

Og størst forventninger stilles det nå naturligvis til Torstein Horgmo.

– Hva tenker du om finalen?

– Jeg tar én ting av gangen. Først er det finale i Big Air som jeg satser på. Men jeg har mer krutt på lager. Mye mer krutt! advarer Horgmo.

 • Se intervju med Horgmo i bunnen av artikkelen!

Til finale for første gang

Én av hans største konkurranser i slopestyle-finalen blir lagkompis Sandbech. 20-åringen imponerte med tredjeplass i kvaliken og er dermed klar for sin aller første slopestyle-finale i X Games.

– Sykt kult å ta seg til finalen. Jeg har aldri vært i en slopestyle-finale i X Games før, så det blir helt rått, sier Sandbech til NRK.no.

Sandbech

Ståle Sandbech er klar for sin første slopestyle-finale i X Games.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Han var selvsagt strålende fornøyd med egen innsats.

– Jeg er veldig fornøyd med det siste runnet. Jeg er like bak kongen Torstein Horgmo, smiler 20-åringen.

– Eventyret fortsetter

Også Emil André Ulsletten (20) og Aleksander Østreng (22) gikk videre fra kvaliken.

Da Ulsletten kjørte ned til 87,33 poeng i sitt andre og siste run, fikk han gode skussmål av NRKs snøbrettkommentator Thomas Lerdahl.

– Det tror jeg skal holde til finale. Eventyret fortsetter for Ulsletten!, sa Lerdahl.

20-årige Ulsletten imponerte stort like før jul da han kjørte ned til fjerdeplass i verdenscuprennet i slopestyle i Copper Mountain. Den gang ble han slått med ett fattig poeng av Shaun White i kampen om tredjeplassen.

Bråten utslått

Torsdag ble han nummer seks i kvaliken, mens Østreng ble nummer åtte.

Gjermund Bråten (23) var den eneste av nordmennene som ikke klarte å kvalifisere seg til finalen.

– Jeg føler jeg ble dømt vel strengt av dommerne i det første runnet, men i det andre er jeg rett og slett ikke god nok, forklarer 23-åringen.

Bråten, som skadet seg stygt i en treningsulykke i midten av desember, endte på 13.- plass. Han er uansett klar på at det er OL som er hans store mål denne sesongen.

– Nå satser jeg alt på OL. Jeg lover å komme sterkere tilbake med noen syke triks, avslutter Bråten.

Torstein Horgmo var mildt sagt fornøyd med egen prestasjon i kveldens kvalifisering i X-games.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal