NRK Meny
Normal

Hoppuke-renn går som planlagt

INNSBRUCK (NRK.no): Det var fryktet at hopprennet i østerrikske Innsbruck skulle bli avlyst grunnet mye vind, men nå er forholdene langt bedre, og det er bestemt at det blir renn.

Innsbruck

Her er Kaarel Nurmsalu fra Estland under trening i Innsbruck fredag. I bakgrunnen ser du et av vindseilene som skal skåne bakken for vind under lørdagens renn.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

– Hvis været blir som Yr melder, blir det veldig fine hoppforhold. Og det ser ut som om Yr har rett i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no lørdag formiddag.

Fredag gjennomførte hopperne en kvalifisering under ujevne forhold. Lørdag var det meldt enda mer vind, men heldigvis har den heftige vinden uteblitt. Og det er bestemt at det blir renn.

– Hopperne er på hugget

Nå er Bråthen optimistisk.

– Vi hadde en veldig god trening og kvalifisering i går – og en fin økt i morges. De gutta som skal hoppe er virkelig på hugget i dag, smiler Bråthen.

– Hva kan de prestere i dag?

– Potensialet er stort som bare det. Det er ikke så mange som slår de norske hopperne om de gjør sitt beste i to omganger, svarer han.

Tror Hoppuka kan avgjøres

I fredagens kvalik fikk vi bevis på at vinden skaper urettferdige forhold i Innsbruck-bakken da polske Kamil Stoch hoppet nesten 40 meter kortere enn Anders Bardal kort tid etter at nordmannen satte utfor.

Nå ser det altså ut som om det blir jevnere forhold for hopperne.

– Jeg tror Hoppuka avgjøres i dag hvis det fortsetter å være sånne vindforhold som det er nå. Det er noen av dagens dueller som kommer til å bli svært spennende, sier Anders Jacobsen lørdag formiddag.

Siste nytt

 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Everton sparket Koeman

  Ronald Koeman er ferdig som Everton-manager etter en svak sesonginnledning. Everton opplyser mandag ettermiddag i en pressemelding at Koeman har forlatt klubben. Nederlenderen var manager for blåtrøyene i ett år og fire måneder.

  Ronald Koeman
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm