NRK Meny
Normal

Hoppuke-renn går som planlagt

INNSBRUCK (NRK.no): Det var fryktet at hopprennet i østerrikske Innsbruck skulle bli avlyst grunnet mye vind, men nå er forholdene langt bedre, og det er bestemt at det blir renn.

Innsbruck

Her er Kaarel Nurmsalu fra Estland under trening i Innsbruck fredag. I bakgrunnen ser du et av vindseilene som skal skåne bakken for vind under lørdagens renn.

Foto: ALEXANDER KLEIN / Afp

– Hvis været blir som Yr melder, blir det veldig fine hoppforhold. Og det ser ut som om Yr har rett i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no lørdag formiddag.

Fredag gjennomførte hopperne en kvalifisering under ujevne forhold. Lørdag var det meldt enda mer vind, men heldigvis har den heftige vinden uteblitt. Og det er bestemt at det blir renn.

– Hopperne er på hugget

Nå er Bråthen optimistisk.

– Vi hadde en veldig god trening og kvalifisering i går – og en fin økt i morges. De gutta som skal hoppe er virkelig på hugget i dag, smiler Bråthen.

– Hva kan de prestere i dag?

– Potensialet er stort som bare det. Det er ikke så mange som slår de norske hopperne om de gjør sitt beste i to omganger, svarer han.

Tror Hoppuka kan avgjøres

I fredagens kvalik fikk vi bevis på at vinden skaper urettferdige forhold i Innsbruck-bakken da polske Kamil Stoch hoppet nesten 40 meter kortere enn Anders Bardal kort tid etter at nordmannen satte utfor.

Nå ser det altså ut som om det blir jevnere forhold for hopperne.

– Jeg tror Hoppuka avgjøres i dag hvis det fortsetter å være sånne vindforhold som det er nå. Det er noen av dagens dueller som kommer til å bli svært spennende, sier Anders Jacobsen lørdag formiddag.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag