Hopp til innhold

Hopperne uforstående til konflikten: – Fryktelig kjedelig

Tirsdag ble det kjent at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke er ønsket med videre av hoppkomiteen og Skiforbundet. Maren Lundby og Daniel-André Tande skjønner lite av situasjonen.

Lundby, Tande

STØTTER SJEFEN: Maren Lundby og Daniel-André Tande ønsker at Bråthen skal fortsette.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg forventer at hoppkomiteen tar kontakt med oss, og forklarer hvorfor det har skjedd og hvorfor de ikke har informert oss, sier Stöckl til NRK.

Tirsdag skrev TV 2 at det pågår en personkonflikt mellom Bråthen, generalsekretær i Skiforbundet Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste. Det har resultert i at Skiforbundet ikke vil fornye Bråthens kontrakt, og hoppkomiteen skal ha ombestemt seg når det gjelder fornying av kontrakten.

Stöckl vet ikke hvordan han skal tolke det at hoppkomiteen går imot hoppmiljøet.

– Det er vanskelig å tolke, når man ikke vet hva som ligger bak det. Men det er først og fremst veldig skuffende, sier Stöckl.

– Føler du at dere er på kollisjonskurs med hoppkomiteen?

– Ja, så lenge de ikke har en god forklaring på hvorfor, så er det absolutt det.

Slår ring rundt sjefen

De norske hopperne stiller seg utenforstående til situasjonen de har havnet i. De vil ha med sportssjefen videre.

– Det er fryktelig kjedelig. Det er en situasjon som vi egentlig ikke forstår. Vi er veldig fornøyd med ham som sportssjef, og han har utviklet sporten til så stor som den er blitt i Norge i dag, sier Daniel-André Tande.

Maren Lundby er samstemt med sin hoppkollega.

– Han har betydd mye for meg sportslig, men også på andre plan. Jeg har kjent ham siden jeg var 14 år, og han har vært med på en bra reise. Han er en kjempeperson, og han fortjener å være med videre, sier Lundby.

Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, har blitt tilsendt en rekke spørsmål fra NRK om saken.

Han vil ikke besvare de enkelte spørsmålene, men forteller at et møte er på gang.

– Det er avtalt et møte mellom hoppkomiteen og Stöckl. Utover det har vi ikke noe mer å si nå enn det generalsekretæren svarte TV 2 i går.

Stöckl håper å møte hoppkomiteen snart.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

I KONFLIKT: Clas Brede Bråthen er ikke ønsket videre av hoppkomiteen og Skiforbundet.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er ikke avtalt ennå. Men vi forventer at det kommer et møte, sier Stöckl.

Han føler ikke at dette er et godt utgangspunkt for et godt samarbeid med Skiforbundet i fremtiden.

– Det virker ikke sånn i utgangspunktet. Nå er det vanskelig å tenke så langt frem i tid. Nå går det dag for dag. Nå prøver vi å rydde opp i situasjonen, slik at Clas Brede får kontrakt og vi kan fortsette å jobbe, sier hopptreneren.

Stöckl og resten av hoppmiljøet virker å stå fast ved at Bråthen er rett mann for jobben. Store deler av de involverte i hopplandslaget, med blant andre Maren Lundby og Robert Johansson i spissen, skrev under et brev der de krevde en forlengelse av Bråthens kontrakt.

Føler seg demotivert

Konflikten har ført til at Stöckl synes det er vanskelig å se for seg hvordan hans egen fremtid blir, dersom Bråthen faktisk ikke blir med videre.

– Jeg har ikke gjort mange tanker rundt det ennå. Det er en rar tanke å ha, sier han.

– Virker det demotiverende for deg å fortsette uten Bråthen?

– Ja, akkurat nå gjør det det.

Bakgrunnen for at de ikke ønsker forlengelse er ikke kjent, men det blir omtalt som en personalsak. Stöckl sier at han ikke vet grunnen til at hverken hoppkomiteen eller Skiforbundet vil fornye med den erfarne sportssjefen.

Bråthen ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK.

Den nevnte hoppkomiteen hadde et annet syn på saken i juli, hevder Stöckl.

– Alle ønsket at han skal være vår sportssjef i lang tid, til og med hoppkomiteen. Det var det som kom ut i de siste møtene, og det var ingen tegn til at de hadde endret sin mening, sier Stöckl.

Siste nytt

 • Haugesund røk for 2.-divisjonslag

  Haugesund så ut til å gå mot en forventet seier i cupen, men så snudde David Sissoko kampen for Brattvåg og sikret 2-1-seier for 2.-divisjonsklubben.

  Forrige runde sto Brattvåg også for en ørliten cupbombe da de slo ut 1.-divisjonsklubben Hødd.

  Haugesund ligger på 13. plass i Eliteserien med ni poeng på ni kamper. Brattvåg er nummer ti i sin 2. divisjonsavdeling.

  Eliteserien i fotball 2023: Strømsgodset - Haugesund (1-2)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Kolstad vant sluttspillet – sikret mesterligaplass

  Elverums tid som sluttspillkonge i håndball er over etter ni strake titler. Tronen ble tatt over av Kolstad etter 29-27-seier i den fjerde finalekampen.

  Trønderne vant dermed finaleserien 3-1 sammenlagt. Triumfen kom etter at den hardtsatsende klubben i mars ble seriemestere for første gang.

  Den norske mesterligaplassen deles ut i sluttspillet. Til høsten får Kolstad endelig muligheten til å prøve seg på den største scenen i europeisk håndball. (NTB)

  REMA 1000-ligaen Menn sluttspill kamp 4 Elverum - Kolstad
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Raufoss-spiller med drømmemål fra midtbanen

  Raufoss sendte Mjøndalen hodestups ut av cupen etter å ha vunnet hele 4–0 på bortebane onsdag. Gultrøyenes Loris Mettler ble kampen store snakkis da han før pause fikk drømmetreff fra egen banehalvdel.

  Scoringen kom etter at vertenes Joackim Olsen Solberg mistet ballen på Raufoss' banehalvdel. Mettler tok et touch og banket til. Ballen gikk i en fin bue over Kinn i Mjøndalen-målet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste