Hopp til innhold

Kaos i hoppleiren – Stöckl ut mot ledelsen i Skiforbundet

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, får foreløpig ikke fornyet sin kontrakt med Skiforbundet. Det får landslagstrener Alexander Stöckl til å vurdere sin egen stilling.

Hopplandslaget

SUKSESSTRENER: Alexander Stöckl har hatt gode resultater som landslagstrener i hopp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi har valgt å gjøre dette fordi vi trenger Clas Brede som sportssjef. Han er den som har bygget den hoppkulturen vi har i dag gjennom nesten 20 år. Vi føler han er en viktig del for oss, derfor ber vi Norges Skiforbund om å ansette han videre.

Det sier landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl. Bakgrunnen er at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke får fornyet sin kontrakt med Norges Skiforbund. Derfor har Stöckl og resten av de ansatte i hopp nå sendt et brev til Norges Skiforbund hvor de ber forbundet om å snu.

– Det virker som det er noe som ikke stemmer mellom Clas og ledelsen i Skiforbundet, mener landslagstreneren.

– Uenighet rundt uttalelser i media

Det var TV 2 som omtalte saken først. Kanalen sitter på brevet som er underskrevet av samtlige ansatte i skiforbundets hoppavdeling, hvor de ber om at sportssjef Clas Brede Bråthen får fortsette som sjef også etter at kontrakten hans utløper i april neste år.

Medietreff for hopplandslagene

SAMARBEIDER: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.v.) og landslagstrener Alexander Stöckl jobber tett sammen om det norske herrelandslaget i hopp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En ny kontrakt skal være underskrevet av Bråthen selv og hoppkomiteen, men stoppet opp da generalsekretær i Skiforbundet, Ingvild Bretten Berg, skulle skrive under kontrakten, ifølge TV 2. Hun opplyser til kanalen at hoppkomiteen også har snudd i spørsmålet om ansettelse av Bråthen etter at komiteen skrev under på kontrakten.

Leder i hoppkomiteen, Alf Tore Haug, ønsker ikke å uttale seg om saken.

Hvorfor kontrakten ikke er blitt underskrevet av Skiforbundet, har ikke Stöckl fått noe svar på.

– Jeg har hørt litt her og der om uenighet rundt noen uttalelser i media som Clas har gjort, hvor han har kjempet for hoppsporten. Noen har kanskje følt at det han sier er litt over grensen. Men det som er med ham er at han kjemper alltid for saken og det er hoppsporten.

NRK har sendt en henvendelse til både skipresident Erik Røste, generalsekretær Ingvild Bretten Berg, men ingen av dem ønsker å uttale seg. Generalsekretæren viser til uttalelsen hun har gitt til TV 2:

– Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt et brev fra Alexander Stöckl og hopp. Hoppkomitéen, skipresidenten, og generalsekretæren står samlet og er enige om at sportssjef Bråthen ikke tilbys ny kontrakt når den nåværende utløper etter april 2022. Vi ønsker ikke å kommentere noe utover dette, skriver Ingvild Berg til TV 2 i en SMS.

Clas Brede Bråthen har ikke besvart NRKs henvendelser tirsdag kveld.

Vurderer sin egen stilling

Stöckl kan ikke få rost Bråthen nok.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Clas Brede er hoppsporten i Norge. Han har vært det siden han begynte. Det er vanskelig å bruke riktige ord, men han er hjertet av hoppsporten i Norge, sier landslagstreneren.

Han får støtte av NRKs hoppeksperter, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen. Begge de to var på landslaget mens Bråthen var en del av systemet.

– Han har sittet lenge og gjort ekstremt mye for hoppsporten. Det virker ikke som han er utbrent og tom for energi, i hvert fall. Det virker heller som han har mer energi og mer erfaring, noe som jeg mener er en gode. Han kjenner sponsorene, hoppmiljøet og egentlig alt fra bunn til topp. Han kan alt og kjenner alle lag. Samtidig vet jeg at det er en mann som prater rett frem, og det er slik vi kjenner ham, sier Jacobsen.

Stöckls kontrakt går, i likhet med Bråthen sin, ut etter den kommende OL-sesongen. På spørsmål om han vil gi seg dersom Bråthen må gi seg, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å snakke om det for meg nå. Vanligvis er det sportssjefen som tar praten med meg om forlengelse, det har foreløpig ikke skjedd siden han har en usikker fremtid. Det har jeg full respekt for. Det er jo sportssjefen som skal lede dette videre. Jeg er litt usikker for øyeblikket, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for at vi lykkes i den tiden jeg har igjen.

Sportsnyheter

Hylles for uventet gest: - Hvor har han gjort av Cristiano Ronaldo?

Cristiano Ronaldo (39) kunne blitt tidenes eldste målscorer i EM. I stedet tok han et valg som overrasket ekspertene.

Ble kalt «bestemor» – Vålerenga-veteranen svarte med å feire slik

Rosenborg-keeper Rugile Rulyte slengte med leppa før toppkampen på Lerkendal. Det fikk hun svi for.

APTOPIX Euro 2024 Soccer Portugal Czech Republic

En problematisk superstjerne

Bør Portugal sette Cristiano Ronaldo på benken?

Siste nytt

 • Formel 2: Hauger fikk tidsstraff etter sprintløpet

  Dennis Hauger fikk det vrient etter en svak kvalifisering og endte med 9.-plass i Formel 2-førernes sprintløp i Barcelona. Etterpå fikk han tidsstraff.

  Det fikk han sammen med en rekke andre førere. Hauger ble straffet med to ganger fem sekunder for å ha vært utenfor banen ved to anledninger.

  Straffen sendte Hauger ned på 12.-plass. Alle tidsstraffene gjorde at VM-leder Paul Aron kom seg opp på pallen på 3.-plass.

  (NTB)

  Monaco F2 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Norris knepent foran Verstappen i Barcelona-kvalifiseringen

  McLaren-fører Lando Norris var raskest av samtlige under lørdagens Formel 1-kvalifisering i Barcelona. Han slo Max Verstappen med to hundredeler.

  Dermed starter Norris i beste startspor søndag.

  – Dette var nesten et perfekt løp. Jeg har ikke hatt pole position så mange ganger i karrieren, sa Norris til arrangøren etter kvalifiseringen.

  Bak Norris og Verstappen fulgte Mercedes-duoen Lewis Hamilton og George Russell.

  Verstappen vant samtlige av de sju første kvalifiseringene denne sesongen, før Charles Leclerc skaffet seg pole position på hjemmebane i Monaco. I Canada for to uker siden hadde Russell beste startspor.

  Hovedløpet i Barcelona starter klokken 15 søndag.

  (NTB)

  HSnoF1px0K0
  Foto: AP
 • Knelte foran fansen etter ny EM-nedtur

  De tsjekkiske spillerne var langt nede etter å ha kun klart 1–1 mot Georgia i fotball-EM lørdag. Da kampen var slutt, gikk de som alltid bort til fansen for å takke for kampen.

  Bildene fra stadion viser at tsjekkerne deretter knelte foran supporterne. Slik satt de i en liten stund.

  Selv om hvittrøyene var skuffet etter poengdelingen, satt trolig Georgia og – Saba Lobzhanidze – igjen med samme følelse.

  På overtid fikk nevnte Lobzhanidze en enorm sjanse til å sikre seieren for georgierne, som kom tre mot en.

  En perfekt vektet pasning fant Lobzhanidze alene mot keeper, men innbytteren klarte å blåse ballen over mål, og da ble det poengdeling.

  – Han får ikke sove i natt etter den avslutningen, sier Åge Hareide i NRKs studio.

  Med dette resultatet står begge lag med ett poeng og har dermed et tøft utgangspunkt før den siste runden i gruppe F. Georgia møter Portugal, mens Tsjekkia skal bryne seg på Tyrkia.

  Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group F Georgia v Czech Republic
  Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal