Hopp til innhold

Kaos i hoppleiren – Stöckl ut mot ledelsen i Skiforbundet

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, får foreløpig ikke fornyet sin kontrakt med Skiforbundet. Det får landslagstrener Alexander Stöckl til å vurdere sin egen stilling.

Hopplandslaget

SUKSESSTRENER: Alexander Stöckl har hatt gode resultater som landslagstrener i hopp.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Vi har valgt å gjøre dette fordi vi trenger Clas Brede som sportssjef. Han er den som har bygget den hoppkulturen vi har i dag gjennom nesten 20 år. Vi føler han er en viktig del for oss, derfor ber vi Norges Skiforbund om å ansette han videre.

Det sier landslagstrener i hopp, Alexander Stöckl. Bakgrunnen er at sportssjef Clas Brede Bråthen ikke får fornyet sin kontrakt med Norges Skiforbund. Derfor har Stöckl og resten av de ansatte i hopp nå sendt et brev til Norges Skiforbund hvor de ber forbundet om å snu.

– Det virker som det er noe som ikke stemmer mellom Clas og ledelsen i Skiforbundet, mener landslagstreneren.

– Uenighet rundt uttalelser i media

Det var TV 2 som omtalte saken først. Kanalen sitter på brevet som er underskrevet av samtlige ansatte i skiforbundets hoppavdeling, hvor de ber om at sportssjef Clas Brede Bråthen får fortsette som sjef også etter at kontrakten hans utløper i april neste år.

Medietreff for hopplandslagene

SAMARBEIDER: Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.v.) og landslagstrener Alexander Stöckl jobber tett sammen om det norske herrelandslaget i hopp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

En ny kontrakt skal være underskrevet av Bråthen selv og hoppkomiteen, men stoppet opp da generalsekretær i Skiforbundet, Ingvild Bretten Berg, skulle skrive under kontrakten, ifølge TV 2. Hun opplyser til kanalen at hoppkomiteen også har snudd i spørsmålet om ansettelse av Bråthen etter at komiteen skrev under på kontrakten.

Leder i hoppkomiteen, Alf Tore Haug, ønsker ikke å uttale seg om saken.

Hvorfor kontrakten ikke er blitt underskrevet av Skiforbundet, har ikke Stöckl fått noe svar på.

– Jeg har hørt litt her og der om uenighet rundt noen uttalelser i media som Clas har gjort, hvor han har kjempet for hoppsporten. Noen har kanskje følt at det han sier er litt over grensen. Men det som er med ham er at han kjemper alltid for saken og det er hoppsporten.

NRK har sendt en henvendelse til både skipresident Erik Røste, generalsekretær Ingvild Bretten Berg, men ingen av dem ønsker å uttale seg. Generalsekretæren viser til uttalelsen hun har gitt til TV 2:

– Jeg kan bekrefte at jeg har mottatt et brev fra Alexander Stöckl og hopp. Hoppkomitéen, skipresidenten, og generalsekretæren står samlet og er enige om at sportssjef Bråthen ikke tilbys ny kontrakt når den nåværende utløper etter april 2022. Vi ønsker ikke å kommentere noe utover dette, skriver Ingvild Berg til TV 2 i en SMS.

Clas Brede Bråthen har ikke besvart NRKs henvendelser tirsdag kveld.

Vurderer sin egen stilling

Stöckl kan ikke få rost Bråthen nok.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Clas Brede er hoppsporten i Norge. Han har vært det siden han begynte. Det er vanskelig å bruke riktige ord, men han er hjertet av hoppsporten i Norge, sier landslagstreneren.

Han får støtte av NRKs hoppeksperter, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen. Begge de to var på landslaget mens Bråthen var en del av systemet.

– Han har sittet lenge og gjort ekstremt mye for hoppsporten. Det virker ikke som han er utbrent og tom for energi, i hvert fall. Det virker heller som han har mer energi og mer erfaring, noe som jeg mener er en gode. Han kjenner sponsorene, hoppmiljøet og egentlig alt fra bunn til topp. Han kan alt og kjenner alle lag. Samtidig vet jeg at det er en mann som prater rett frem, og det er slik vi kjenner ham, sier Jacobsen.

Stöckls kontrakt går, i likhet med Bråthen sin, ut etter den kommende OL-sesongen. På spørsmål om han vil gi seg dersom Bråthen må gi seg, svarer han følgende:

– Det er vanskelig å snakke om det for meg nå. Vanligvis er det sportssjefen som tar praten med meg om forlengelse, det har foreløpig ikke skjedd siden han har en usikker fremtid. Det har jeg full respekt for. Det er jo sportssjefen som skal lede dette videre. Jeg er litt usikker for øyeblikket, men jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste for at vi lykkes i den tiden jeg har igjen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal