Hopp til innhold

Holøs: - Det er ikke akkurat her jeg vil være

Jonas Holøs er frustrert over at han må spille i farmerlaget til Colorado Avalanche.

Jonas Holøs

Lite som minner om det glamorøse livet som ishockeyproff. Jonas Holøs har sendt et MMS-bilde fra kjøkkenet sitt i Cleveland

Foto: Jonas Holøs

For øyeblikket er det Mads Zuccarello Aasen som nyter livet som NHL-stjerne i New York Rangers, mens Jonas Holøs har blitt sendt ned til farmerlaget i AHL etter perioden på Colorado Avalanche førstelag.

- Det er ikke akkurat her jeg vil være. Man prøver å jobbe hver dag for å komme opp. Samtidig er det tungt. Man vil jo være oppe og man har jo justert forventningene etter at man har spilt litt i NHL og vil spille mer, sier Jonas Holøs til NRK.

Holøs ble sendt ned til farmerlaget, Lake Erie Monsters i Cleveland, 14. januar og har vært der siden. Han har spilt 16 NHL-kamper denne sesongen. Han også vært med sammen med NHL-laget Colorado Avalanche uten å få spille. Da har han vært såkalt "healthy scratch".

- Det er tøft mentalt, men samtidig må man se det positive i at man får spille hockey igjen og ikke bli "healthy scratch" i hver kamp, sier Holøs videre.

Store forskjeller

Jonas Holøs

Det er denne drakten Jonas Holøs helst vil spille i

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Forskjellen mellom å spille med de "store" gutta i NHL, og å være sammen med "reservene" i AHL, er enorme. Stjernen bor bedre, har mer komfortable reiser og tjener betydelig mer. I tillegg er det en stor forskjell på nivået på det som skjer på banen.

- Her kjører vi buss i alt fra fire til tolv timer, mens vi har et eget charterfly der oppe. Alt er jo annerledes og alt er mye bedre i NHL. Ikke minst nivået på hockeyen. Det er så stor forskjell at det nesten er ubeskrivelig, sier proffen som er fra Sarpsborg.

Må satse på skader

23-åringen fikk sjansen i verdens hardeste ishockeyliga i høst da flere av lagets etablerte backer ble skadet. Han fikk også gode skussmål av både presse og supportere da han fikk sjansen, men etter at de skadede spillerne kom tilbake var veien tilbake til innbytterbenken, og videre til farmerlaget, kort for Holøs. Nye skader på NHL-spillerne er trolig muligheten Holøs har for at han skal få sjansen igjen.

- Akkurat nå føles det veldig langt unna. De har sju friske backer. Jeg føler det må en skade til før de kaller meg opp. Da er jeg fortsatt ikke inne i laget, men en reserveback.

Colorado slipper inn tredje flest mål i NHL, men så langt har ikke det overbevist hovedtrener Joe Sacco om å gjøre forandringer i lagoppstillingen sin.

- Kanskje en ung back fra Sarpsborg kan rydde opp i forsvaret?

- Ja, det høres bra ut det, men det bestemmer ikke jeg, ler Holøs.

Les flere saken om Jonas Holøs:

Siste nytt

  • Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

    Vipers Kristiansand knuste Gjerpen 33-19 og tok seg enkelt til finale i håndballsluttspillet.

    Dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot Györ i den første kvartfinalen i Mesterligaen.

    I hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for Vipers. Klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en NM-pokal. Sluttspillet står igjen.

    Anna Vjakhireva ble Vipers' toppscorer med sju mål på ni skudd mot Gjerpen i Skienshallen. Gjestene ledet «bare» 15-11 til pause.

    Fra før har Storhamar og Sola tatt seg videre. De slo ut henholdsvis Oppsal (29-28 og 39-27) og Fredrikstad (30-24 og 37-21).

    I den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. Molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med Larvik. Det første oppgjøret ga LHK-seier 35-29. (NTB)

    Anna Vjakhireva
    Foto: NTB
  • Kolstad til ny sluttspillfinale – delte meninger om rødt kort

    Kolstad er i rute til å forsvare titteltrippelen i norsk håndball. Trønderne tok seg overlegent videre til finalen i sluttspillet etter to seire over Drammen.

    I den første kampen vant Kolstad 32-26, og i mandagens returoppgjør i Drammen ble det 28-23-seier for bortelaget.

    Dermed vant Kolstad semifinalen sammenlagt 60-49.

    Kort tid før pausen fikk Drammens nøkkelspiller August Storbugt rødt kort etter at Sander Sagosen dundret i parketten.

    TV 2s håndballekspert Bent Svele mente dommeravgjørelsen var helt riktig.

    – Bildene lyver ikke. Det er i mine øyne et klokkeklart rødt kort, sa Svele på direkten.

    Kjelling hadde et helt annet syn på saken.

    – Det er et latterlig rødt kort. Han løper i ham, og det er selvfølgelig en tominutter. Men med rødt kort er vi ute i stygt spill og forferdelige ting. Det er en skulder som treffer ham, sa DHK-treneren til TV 2 i pausen.

    – Jeg skjønner at det er vondt for stakkars Sander som får den i ansiktet. Rødt kort er sikkert korrekt på mange måter. Men når vi har det fysiske nivået vi ligger på her, synes jeg det blir teit, fortsatte Kjelling.

    Storbugt forklarte episoden med at han forsøkte å ta seg forbi Kolstads robuste forsvarsblokk.

    – Det er kjempeuheldig og kjempetrist. Jeg gir dommer en mulighet til å dømme. Det er veldig synd at jeg treffer ham i ansiktet. Det er ikke med vilje, sa han til TV 2.

    ØIF Arendal tar imot Elverum i den andre semifinalen tirsdag etter å ha tapt bortekampen knepent 35-36.

    Tidligere i sesongen har Kolstad vunnet både serien og NM. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Nadal videre etter lang Madrid-kamp

    Rafael Nadal (37) fikk en pangstart, men måtte likevel svette litt for å nå åttedelsfinalen i tennisturneringen Madrid Open.

    Spanjolen vant 6-1 i det første settet mot Pedro Cachin fra Argentina og så ut til å få en komfortabel reise til neste runde. I stedet tok kampen en ny vending.

    Nadal ble brutt to ganger i settet som fulgte. Han lå under 1-4, men Cachin greide ikke å holde på overtaket. Mange brudd kom tett, og spillerne måtte ut i tiebreak.

    Der tapte Nadal 5-7. Et tredje sett ble spilt for å kåre en vinner, og der viste den gamle gruskongen rutine og vant 6-3. Oppgjøret varte i litt over tre timer.

    I neste runde skal Nadal opp mot Jiri Lehecka. Den unge tsjekkeren er nummer 31 på verdensrankingen, mens Nadal er helt nede på 512.-plass som følge av et langt skadeavbrekk.

    Nylig var Nadal tilbake i konkurranse for første gang på over tre måneder. Trolig er han inne i sitt siste år som elitespiller. (NTB)

    Rafael Nadal
    Foto: OSCAR DEL POZO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal