Hopp til innhold

Sto klar til United-debuten - så ombestemte Mourinho seg

20 år gamle Matty Willock var sikker på at han skulle få oppleve karrierens største øyeblikk.

Matthew Willock gjorde seg klar for debut på Manchester United. Helt til Jose Mourinho viste ham tilbake igjen på benken.

KALT TILBAKE: Midtstopper Eric Bailly var på vei til å bli byttet ut med Matty Willock, men så...

Laster innhold, vennligst vent..

Men midtstopper Eric Bailly ombestemte seg da det så ut som han måtte ut med en kneskade i det 53. minuttet.

Dermed ombestemte også Mourinho seg. United-sjefen ville ha sin stopper-bauta på banen, og viftet stakkars Willock tilbake på benken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Lav gjennomsnittsalder

José Mourinho valgte å spare en rekke førstelagsspillere til europaligafinalen mot Ajax, men Manchester United slo likevel Crystal Palace 2–0 med et ungt lag.

United startet med sin yngste startellever i Premier League noensinne i sesongavslutningen mot Palace på Old Trafford, ifølge statistikktjenesten Opta.

SOCCER-ENGLAND-MUN-CRY/

SPARTE: Manager Jose Mourinho valgte å spare mange spillere mot Crystal Palace.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Gjennomsnittsalderen på elleveren var 22 år og 284 dager. Navn som Josh Harrop (21), Joel Pereira (20), Demetri Mitchell (20) og Scott McTominay (20) fikk alle muligheten fra start av.

Kampen bar preg av at ingen av lagene hadde noe særlig å spille for. United kunne kun bli nummer seks på tabellen uansett, og «de røde djevlene» lader opp til Ajax-kampen i Stockholm som spilles torsdag. Palace, som endte på 14.-plass, hadde på sin side berget plassen på øverste nivå.

Harrop-mål

United-manager Mourinho fikk se at 21 år gamle Harrop sendte vertene i føringen etter et kvarters spill. Paul Pogba, som nylig mistet sin far, vartet opp med en fin stikker til Harrop på venstrekanten.

Unggutten kom seg inn i boksen, fikk ballen over på høyrefoten, og dunket den så opp i lengste kryss.

Fire minutter etter gikk Pogba fra å være servitør til å bli avslutter. Jesse Lingard fant franskmannen inne i boksen, og Pogba satte ballen mellom beina på Palace-keeper Wayne Hennessey og i mål.

Pogba ble byttet ut minuttet før pause, antakelig for å spare ham til Ajax-kampen. Også Lingard ble byttet ut. Michael Carrick og Anthony Martial kom inn for United-duoen.

Manchester United's Paul Pogba

SERVITØR: Paul Pogba mistet nylig sin far, men serverte likevel mål og målgivende pasning mot Crystal Palace.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Rooney ut, Gomes inn

Eric Bailly er uansett ikke aktuell for onsdagens finale, da han må sone karantene etter rødt kort i semifinalen mot Celta.

Palace hadde lite å by på i søndagens oppgjør. Christian Benteke fikk en saftig mulighet etter dødball før pause, men belgieren klarte ikke å stokke beina.

Wilfried Zaha kom seg stadig i farlige posisjoner før og etter pause, men vingen lyktes ikke i de avgjørende øyeblikkene.

Luka Milivojevic fikk en god mulighet på frispark, men ble nektet av seriedebutant Pereira i United-buret. United hadde lite å by på i 2. omgang, men trygget likevel inn seieren mot London-laget.

SOCCER-ENGLAND-MUN-CRY/

SISTE KAMP: Wayne Rooney kan forlate Manchester United etter sesongen.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

United-kaptein Wayne Rooney (31) spilte 87 minutter, i det som kan ha vært engelskmannens siste seriekamp for Manchester-laget.

Britiske medier spekulerer i at spissveteranen skifter klubb i sommer. Rooney har ikke fått tillit av Mourinho i de viktigste kampene denne sesongen.

Kapteinen klappet til publikum da han ble erstattet av Uniteds yngste Premier League-spiller gjennom tidene, driblefanten Angel Gomes. Han er 16 år og 263 dager gammel.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Guttormsen må stå over Diamond League-stevner

  Sondre Guttormsen pådro seg en skade i låret under et stevne i Durham og må trekke seg fra de to Diamond League-stevnene i Kina.

  Det skriver Norges Friidrettsforbund.

  – Dette er ikke en gammel skade. Det lureste nå er å få behandling for skaden og komme meg tilbake så fort som mulig, sier Guttormsen.

  Dermed blir det ingen norsk deltakelse i stevnene i Xiamen og Suzhou.

  Nordmannen har tatt OL-kravet på 5,81 centimeter og har lekene i Paris som hovedmål den kommende sesongen.

  Friidretts-VM 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Brann-spiller fraktet til sykehus etter hodesmell

  På overtid i søndagens kamp mellom Viking og Brann fikk Ulrik Mathisen en kraftig hodesmell etter en duell med Vikings Sondre Langås.

  Spillet ble stoppet umiddelbart og Mathisen fikk raskt tilsyn, før han til applaus gikk av banen for egen maskin.

  Vikings lege, Øystein Dale, sier til BT at Mathisen etter kampen ble fraktet til sykehuset i Stavanger.

  – Han var ikke helt klar og husket ikke alt som hadde skjedd. Sykehuset gjør en vurdering på hvor lenge han blir værende der, sier legen til BT.

  Selve kampen endte 1-1.

  1pK-bQlBfgY
  Foto: NTB
 • Klopp etter sjokktap: – Grusomme å se på

  Liverpool tapte hjemme for første gang siden februar i fjor da de tapte 0-3 mot Atalanta i Europaligaen på torsdag.

  Søndag hadde de sjansen til å slå tilbake mot Crystal, men istedenfor ble det en kamp preget av sjansesløsing fra Jürgen Klopps menn.

  Crystal Palace tok ledelsen etter en scoring fra Eberechi Eze i kampens 14. minutt.

  Palace var også nær ved øke ledelsen noen minutter senere, men Andy Robertson reddet mesterlig på strek.

  Liverpool spilte seg til den ene store muligheten etter den andre, men strålende redninger fra keeper Dean Henderson, stolpene og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget på utrolig vis gikk målløse av banen.

  – De (Liverpool) var grusomme å se på, sier manager Jürgen Klopp til Sky Sports etter kampen, ifølge BBC.

  Etter at Liverpool forrige helg spilte uavgjort mot Manchester United, har de nå virkelig mistet grepet i kampen om seriegullet. Etter søndagens tap er Liverpool to poeng bak Manchester City. Arsenal kan ta seg tre poeng foran Liverpool med seier senere søndag kveld.

  For Crystal Palace er søndagens seier et langt steg mot å beholde plassen og de har nå åtte poeng bak ned nedrykksstreken.

  Klopp Liverpool
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal