NRK Meny
Normal

Høgmo: – Gunstig å møte Tyskland nå

SANDVIKA (NRK): Hvis landslagssjef Per-Mathias Høgmo kunne velge én dag i året han ville ha møtt Tyskland, ville han valgt søndag.

Per-Mathias Høgmo

KONTRINGER: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo mener Norge kan skape sjanser på kontringer mot Tyskland. Her er han på pressekonferanse fredag ettermiddag.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Joshua King

FART: Joshua King startet på topp i privatlandskampen mot Hviterussland og er en av dem som kan straffe Tyskland på kontringer med farten sin.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Dermed støtter han FC København-trener Ståle Solbakken, som mener Norge møter gigantene på et gunstig tidspunkt.

Det er fordi de hjemlige tyske spillerne bare har spilt én runde i Bundesliga og fordi det tyske stjernemannskapet kom langt i sommerens EM-sluttspill.

– Det er selvsagt tøft, men alt kan skje i én kamp. Med tanke på EM-sluttspillet og Bundesliga-starten er det et gunstig tidspunkt, sier Solbakken til NRK.

– I den grad det er gunstig å møte Tyskland noen gang, kan vi være enig om at det er nå, svarer Høgmo.

Nordtveit-advarsel

Men det er også en annen grunn til at den første høstmåneden foretrekkes av Høgmo.

– Statistikken viser at høsten er en god tid for landslaget. Det er vel omtrent akkurat ett år siden vi slo Kroatia her, sier landslagssjefen.

6. september 2015 fintet Jo Inge Berget seg elegant fri to ganger og sørget for en sterk 2-0-seier mot Kroatia.

En seier som langt på vei sikret Norge playoff-plassen i gruppa.

Håvard Nordtveit har god kjennskap til tysk fotball etter fem år i Borussia Mönchengladbach.

Han er enig i at timingen er god for å overraske, men:

– Du kan også se på at det er første kamp, og det er viktig å få en god start. Det tenker tyskerne også. De kommer ikke hit for en «walkover», de kommer til å ta det veldig seriøs, sier Nordtveit til NRK.

Mesut Özil (t.v.) og Mario Gomez

STJERNER: Tysklands Mesut Özil (t.v.) og Mario Gomez blir vanskelig å hamle opp med for Norge. Her feirer de scoring i EM-kvartfinalen mot Italia i sommer. Tyskland røk til slutt ut av mesterskapet i semifinalen mot vertsnasjonen Frankrike.

Foto: MEHDI FEDOUACH / Afp

Vil satse på kontringer

Men, Tyskland er noen hakk over Kroatia, og om to dager er det den regjerende verdensmesteren som står på motsatt banehalvdel på Ullevaal.

– De har ikke mange svake punkter i laget. Det er et relativt komplett fotballag som behersker alle spillets faser, sier Høgmo.

Alt annet enn seier mot Norge vil være en skuffelse for den tyske fansen, men den norske landslagssjefen mener likevel det er en mulighet til å stjele poeng fra tyskerne.

– På kontringer er det mulig å straffe dem, sier han.

– Vi har mye fart og ferdigheter i fremre ledd og kan skape sjanser, forklarer han.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn