NRK Meny
Normal

Høgmo om kritikken: – En del av fotballen

SANDVIKA (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hevder han ikke lar seg påvirke av den massive kritikken etter tapet mot Hviterussland.

Per-Mathias Høgmo

PÅVIRKES IKKE: – Det handler om å se bak resultatene, er beskjeden fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo til de som tviler på hans prosjekt med landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Fotball er mer ferskvare enn noen gang, det svinger fort, sier Høgmo dagen derpå.

Landslagssjefen har fått massiv kritikk etter 0-1-tapet mot Hviterussland på Ullevaal onsdag.

– Denne kampen var verdiløs med tanke på at vi ikke kommer til å ha ballen så mye mot Tyskland. Det var ingen gnist her, sa blant andre NRKs fotballekspert, Tom Nordlie i dette intervjuet:

Tom Nordlie er kritisk til innsatsten og verdien av kampen mot Hviterussland.

IKKE IMPONERT: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Da Høgmo møtte pressen torsdag ettermiddag sa han følgende på direkte spørsmål om han lar seg påvirke kritikken:

– Det er en del av fotballen. Jeg lar meg ikke påvirke. I dette gamet handler det nettopp om å ikke la seg bringe ut av fatning når det går veldig godt, og miste fokus, det samme når det er ting som er utfordrende.

– Se bak resultatene

Norge går nå inn i en VM-kvalifisering med mye negativitet rundt landslaget.

I en spørreundersøkelse Norstat gjennomførte på vegne av NRK før privatlandskampen mot Hviterussland svarte 81 prosent nei på spørsmålet: «Tror du Norge kvalifiserer seg til fotball-VM i 2018? (A-landslaget for menn)».

Da Høgmo torsdag fikk spørsmål om hva han tenker om de som tviler på hans prosjekt med landslaget svarte han følgende:

– Jeg tenker at det hanlder om å se bak resultatene. Vi hadde en bra kvalik sist, vi var alle veldig skuffet over play offen. Nå handler det om en ny kvalik, og det er opptil oss å vise gjenom den at vi klarer å skape entusiasme og tro på laget.

Kjenner ikke ekstra press

Selv om Norge ble sendt på hodet ut av play offen til EM i sommer, og tapte mot Hviterussland onsdag, vil ikke Høgmo gå med på at det står mer på spill enn vanlig før søndagens Tyskland-kamp - den første i VM-kvalifiseringen til mesterskapet i Russland i 2018.

– Nei, det føler jeg ikke. Det vil alltid være sånn at det er neste kamp som teller i dette gamet. Det snur utrolig fort fra kamp til kamp. Nå er det Tyskland som står for tur, sier Høgmo på spørsmål fra NRK.

Høgmo mener søndagens kvalik-kamp blir noe helt annet enn onsdagens treningskamp. Ikke bare fordi Tyskland er mye bedre enn Hviterussland.

– Både i norsk og internasjonal fotball har vi ganske lang erfaring som vise at treningskamper er noe annet enn kvalfiseringskamper. Vi så i forrige kvalik at det dro seg til, da topper man laget fra A til Å.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • NRK viser X Games fra Aspen

  NRK har sikret seg rettighetene til å vise X Games fra Aspen neste uke.

  Norge har to regjerende mestere i Aspen. Øystein Bråten vant slopestyle på ski i fjor, mens Marcus Kleveland gikk til topps i slopestyle på snowboard.

  – X Games gir oss tilgang til spektakulære idretter med herlige utøvere som engasjerer et yngre publikum. Vi mener også at X Games har et potensial på andre plattformer enn TV, og det vil vi utforske, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor.

  X Games starter torsdag 25. januar, og avsluttes søndag 28.

  Øystein Bråten
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • TV 2: IOC avviser Bjørndalen-plass

  Det er ikke aktuelt at Ole Einar Bjørndalen kan få friplass til OL av IOC, melder TV 2.

  – Det er ingen invitasjonsplasser i de olympiske vinterleker, sier en talsperson for IOCs medieteam til TV 2.

  NRK meldte tirsdag at IOC vurderte å gi Bjørndalen en friplass i OL.

  Ole Einar Bjørndalen
  Foto: Sven Hoppe / AP
 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal