NRK Meny
Normal

Høgmo om kritikken: – En del av fotballen

SANDVIKA (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hevder han ikke lar seg påvirke av den massive kritikken etter tapet mot Hviterussland.

Per-Mathias Høgmo

PÅVIRKES IKKE: – Det handler om å se bak resultatene, er beskjeden fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo til de som tviler på hans prosjekt med landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Fotball er mer ferskvare enn noen gang, det svinger fort, sier Høgmo dagen derpå.

Landslagssjefen har fått massiv kritikk etter 0-1-tapet mot Hviterussland på Ullevaal onsdag.

– Denne kampen var verdiløs med tanke på at vi ikke kommer til å ha ballen så mye mot Tyskland. Det var ingen gnist her, sa blant andre NRKs fotballekspert, Tom Nordlie i dette intervjuet:

Tom Nordlie er kritisk til innsatsten og verdien av kampen mot Hviterussland.

IKKE IMPONERT: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Da Høgmo møtte pressen torsdag ettermiddag sa han følgende på direkte spørsmål om han lar seg påvirke kritikken:

– Det er en del av fotballen. Jeg lar meg ikke påvirke. I dette gamet handler det nettopp om å ikke la seg bringe ut av fatning når det går veldig godt, og miste fokus, det samme når det er ting som er utfordrende.

– Se bak resultatene

Norge går nå inn i en VM-kvalifisering med mye negativitet rundt landslaget.

I en spørreundersøkelse Norstat gjennomførte på vegne av NRK før privatlandskampen mot Hviterussland svarte 81 prosent nei på spørsmålet: «Tror du Norge kvalifiserer seg til fotball-VM i 2018? (A-landslaget for menn)».

Da Høgmo torsdag fikk spørsmål om hva han tenker om de som tviler på hans prosjekt med landslaget svarte han følgende:

– Jeg tenker at det hanlder om å se bak resultatene. Vi hadde en bra kvalik sist, vi var alle veldig skuffet over play offen. Nå handler det om en ny kvalik, og det er opptil oss å vise gjenom den at vi klarer å skape entusiasme og tro på laget.

Kjenner ikke ekstra press

Selv om Norge ble sendt på hodet ut av play offen til EM i sommer, og tapte mot Hviterussland onsdag, vil ikke Høgmo gå med på at det står mer på spill enn vanlig før søndagens Tyskland-kamp - den første i VM-kvalifiseringen til mesterskapet i Russland i 2018.

– Nei, det føler jeg ikke. Det vil alltid være sånn at det er neste kamp som teller i dette gamet. Det snur utrolig fort fra kamp til kamp. Nå er det Tyskland som står for tur, sier Høgmo på spørsmål fra NRK.

Høgmo mener søndagens kvalik-kamp blir noe helt annet enn onsdagens treningskamp. Ikke bare fordi Tyskland er mye bedre enn Hviterussland.

– Både i norsk og internasjonal fotball har vi ganske lang erfaring som vise at treningskamper er noe annet enn kvalfiseringskamper. Vi så i forrige kvalik at det dro seg til, da topper man laget fra A til Å.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge