NRK Meny
Normal

Høgmo om kritikken: – En del av fotballen

SANDVIKA (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo hevder han ikke lar seg påvirke av den massive kritikken etter tapet mot Hviterussland.

Per-Mathias Høgmo

PÅVIRKES IKKE: – Det handler om å se bak resultatene, er beskjeden fra landslagssjef Per-Mathias Høgmo til de som tviler på hans prosjekt med landslaget.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Fotball er mer ferskvare enn noen gang, det svinger fort, sier Høgmo dagen derpå.

Landslagssjefen har fått massiv kritikk etter 0-1-tapet mot Hviterussland på Ullevaal onsdag.

– Denne kampen var verdiløs med tanke på at vi ikke kommer til å ha ballen så mye mot Tyskland. Det var ingen gnist her, sa blant andre NRKs fotballekspert, Tom Nordlie i dette intervjuet:

Tom Nordlie er kritisk til innsatsten og verdien av kampen mot Hviterussland.

IKKE IMPONERT: NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Da Høgmo møtte pressen torsdag ettermiddag sa han følgende på direkte spørsmål om han lar seg påvirke kritikken:

– Det er en del av fotballen. Jeg lar meg ikke påvirke. I dette gamet handler det nettopp om å ikke la seg bringe ut av fatning når det går veldig godt, og miste fokus, det samme når det er ting som er utfordrende.

– Se bak resultatene

Norge går nå inn i en VM-kvalifisering med mye negativitet rundt landslaget.

I en spørreundersøkelse Norstat gjennomførte på vegne av NRK før privatlandskampen mot Hviterussland svarte 81 prosent nei på spørsmålet: «Tror du Norge kvalifiserer seg til fotball-VM i 2018? (A-landslaget for menn)».

Da Høgmo torsdag fikk spørsmål om hva han tenker om de som tviler på hans prosjekt med landslaget svarte han følgende:

– Jeg tenker at det hanlder om å se bak resultatene. Vi hadde en bra kvalik sist, vi var alle veldig skuffet over play offen. Nå handler det om en ny kvalik, og det er opptil oss å vise gjenom den at vi klarer å skape entusiasme og tro på laget.

Kjenner ikke ekstra press

Selv om Norge ble sendt på hodet ut av play offen til EM i sommer, og tapte mot Hviterussland onsdag, vil ikke Høgmo gå med på at det står mer på spill enn vanlig før søndagens Tyskland-kamp - den første i VM-kvalifiseringen til mesterskapet i Russland i 2018.

– Nei, det føler jeg ikke. Det vil alltid være sånn at det er neste kamp som teller i dette gamet. Det snur utrolig fort fra kamp til kamp. Nå er det Tyskland som står for tur, sier Høgmo på spørsmål fra NRK.

Høgmo mener søndagens kvalik-kamp blir noe helt annet enn onsdagens treningskamp. Ikke bare fordi Tyskland er mye bedre enn Hviterussland.

– Både i norsk og internasjonal fotball har vi ganske lang erfaring som vise at treningskamper er noe annet enn kvalfiseringskamper. Vi så i forrige kvalik at det dro seg til, da topper man laget fra A til Å.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal