Hodebry for Lagerbäck – mot fire måneders pause før kvalik-klimaks

STORO (NRK): Lars Lagerbäck og Norge risikerer å gå fire måneder uten én landslagssamling før sluttspillet i nasjonsligaen.

Johansen

SKEPTISK: Stefan Johansen og Norge kan gå flere måneder uten samling før et eventuelt sluttspill i nasjonsligaen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

– Helst skulle man hatt en treningskamp eller to, eller i hvert fall en samling hvor man får pratet litt sammen. Motstanderen er jo klar på det tidspunktet, sier Stefan Johansen til NRK.

Norge er avhengig av minst fire poeng mot Spania (lørdag) og Romania (tirsdag) for å holde liv i håpet om en direktebillett til EM.

Hvis Norge ikke klarer å ta 2.-plassen i EM-kvaliken i høst, venter semifinale og eventuelt finale om en EM-billett i slutten av mars.

Siste kvalik-kamp er borte mot Malta 18. november, mens sluttspillet i nasjonsligaen er satt fra 26. til 31. mars 2020.

I mellomtiden er det ingen internasjonale datoer. Tidligere har Norge spilt landskamper i januar med hjemlige spillere, men også dette blir en utfordring.

Uaktuelt med treningskamp i mars

– Vi har hatt litt diskusjoner om januar, men vi har ikke noe konkret om det. Vi vet mer etter de to kampene (i november). Etter november blir fokuset å kartlegge motstanderne hvis det blir playoff. Det blir hovedprioriteten, sier Lagerbäck til NRK.

Lagerbäck

BETENKT: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Oppsettet for sluttspillet, 26. til 31. mars, gjør det uaktuelt å legge inn en treningskamp rett i forkant av kampene.

Det er kun tre dager mellom semifinale og en eventuell finale, påpeker Lagerbäck.

Dermed er alternativet en amputert januarsamling, som Lagerbäck har hatt med både Island og Sverige.

Da har det imidlertid vært en langsiktig plan med bruk av nordiske spillere og de beste U21-spillerne.

– Kortsiktig får man ikke frigjort spillerne (fra klubbene). Så er det Rosenborg, som er i gruppespill med tett kampprogram – særlig hvis de går videre. Men selv om de ikke går videre, har de spilt veldig lenge og vil ha fri ut i januar også. Det er alltid litt problemer med å få løs de beste nordiske spillerne også, sier Lagerbäck.

– Langt fra optimalt

NRK-ekspert Carl-Erik Torp tror kalenderen gjør at Lagerbäck vil vektlegge formspillerne i enda større grad i mars.

– Det er lenge uten en samling. Heldigvis er vi kommet dit at ikke halvparten spiller i Eliteserien. Det blir essensielt å velge spillere i form og i flyt, mener Torp.

Stefan Johansen tror også landslagsledelsen vil legge en god plan for oppkjøringen.

– Det er langt fra optimalt, men det er litt det som er utfordringen med landslaget. Fra samling i november, og så er den neste eventuelt i mars. Det er lang tid. Men samtidig er det likt for alle lag, påpeker Johansen.

– Jeg tror vi kommer til å få tettere oppfølging på klubblaget. Slik har det vært tidligere, og det tror jeg kommer til å skje igjen, men det er klart at det ikke er optimalt, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal