Hopp til innhold

Hodebry for Lagerbäck – mot fire måneders pause før kvalik-klimaks

STORO (NRK): Lars Lagerbäck og Norge risikerer å gå fire måneder uten én landslagssamling før sluttspillet i nasjonsligaen.

Johansen

SKEPTISK: Stefan Johansen og Norge kan gå flere måneder uten samling før et eventuelt sluttspill i nasjonsligaen.

Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum

– Helst skulle man hatt en treningskamp eller to, eller i hvert fall en samling hvor man får pratet litt sammen. Motstanderen er jo klar på det tidspunktet, sier Stefan Johansen til NRK.

Norge er avhengig av minst fire poeng mot Spania (lørdag) og Romania (tirsdag) for å holde liv i håpet om en direktebillett til EM.

Hvis Norge ikke klarer å ta 2.-plassen i EM-kvaliken i høst, venter semifinale og eventuelt finale om en EM-billett i slutten av mars.

Siste kvalik-kamp er borte mot Malta 18. november, mens sluttspillet i nasjonsligaen er satt fra 26. til 31. mars 2020.

I mellomtiden er det ingen internasjonale datoer. Tidligere har Norge spilt landskamper i januar med hjemlige spillere, men også dette blir en utfordring.

Uaktuelt med treningskamp i mars

– Vi har hatt litt diskusjoner om januar, men vi har ikke noe konkret om det. Vi vet mer etter de to kampene (i november). Etter november blir fokuset å kartlegge motstanderne hvis det blir playoff. Det blir hovedprioriteten, sier Lagerbäck til NRK.

Lagerbäck

BETENKT: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Oppsettet for sluttspillet, 26. til 31. mars, gjør det uaktuelt å legge inn en treningskamp rett i forkant av kampene.

Det er kun tre dager mellom semifinale og en eventuell finale, påpeker Lagerbäck.

Dermed er alternativet en amputert januarsamling, som Lagerbäck har hatt med både Island og Sverige.

Da har det imidlertid vært en langsiktig plan med bruk av nordiske spillere og de beste U21-spillerne.

– Kortsiktig får man ikke frigjort spillerne (fra klubbene). Så er det Rosenborg, som er i gruppespill med tett kampprogram – særlig hvis de går videre. Men selv om de ikke går videre, har de spilt veldig lenge og vil ha fri ut i januar også. Det er alltid litt problemer med å få løs de beste nordiske spillerne også, sier Lagerbäck.

– Langt fra optimalt

NRK-ekspert Carl-Erik Torp tror kalenderen gjør at Lagerbäck vil vektlegge formspillerne i enda større grad i mars.

– Det er lenge uten en samling. Heldigvis er vi kommet dit at ikke halvparten spiller i Eliteserien. Det blir essensielt å velge spillere i form og i flyt, mener Torp.

Stefan Johansen tror også landslagsledelsen vil legge en god plan for oppkjøringen.

– Det er langt fra optimalt, men det er litt det som er utfordringen med landslaget. Fra samling i november, og så er den neste eventuelt i mars. Det er lang tid. Men samtidig er det likt for alle lag, påpeker Johansen.

– Jeg tror vi kommer til å få tettere oppfølging på klubblaget. Slik har det vært tidligere, og det tror jeg kommer til å skje igjen, men det er klart at det ikke er optimalt, legger han til.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sødal semifinaleklar i EM – flere båter til B-finale

  Oskar Sødal vant sitt oppsamlingsheat og er klar for semifinale i lettvekt singlesculler under EM i roing i München. Fire norske båter skal ro B-finale.

  Sødal ble nummer fire i kvalifiseringsheatet torsdag, men slo tilbake med god fart. Han tok tidlig teten og kontrollerte inn til semifinale.

  Dobbeltfireren ved Jan Oscar Stabe Helvig, Jonas Juel, Erik Andre Solbakken og Kristoffer Brun slo Sverige i C-finalen.

  Thea Helseth og Jenny Marie Rørvik ble nummer fire i semifinalen i dobbeltsculler og skal ro B-finale lørdag formiddag.

  Lars Benske og Ask Tjøm skal ro B-finale i lettvekt dobbeltsculler. De måtte ro oppsamlingsheat etter å ha havnet på tredjeplass i kvalifiseringsheatet torsdag. Fredag fant de heller ikke toppfarten og ble nummer fire.

  Lettvektsdobbeltsculleren ved Oda Aagesen og Maia Emilie Lund skal også ro B-finale etter at de havnet sist i sitt oppsamlingsheat. Den finalen går søndag formiddag.

  Ole Amund Storlien, Petter Myhre Tufte, Andreas Erichsen Berge og Mathias Foyner Wie havnet sist i oppsamlingsheatet for firere og skal ro B-finale lørdag formiddag. De var i mål 18 sekunder bak den siste finaleplassen. (NTB)

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Norsk nedtur i svømme-EM

  Henrik Christiansen svømte det innledende heatet i 800 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma og resultatet ga ingen norsk jubel.

  Tiden hans holdt til en 12. plass og han står som annen reserve til semifinalen. Muligheten for videre deltakelse i øvelsen er marginal.

  Christiansen svømte på tiden 7.53,82 i forsøket.

  Det holdt til en sjetteplass i heatet og status som annen reserve. Det skilte 1,34 sekunder til den siste direkte kvalifiseringsplassen til semifinalene.

  Jon Jøntvedt greide ikke å ta seg til semifinale i samme heat som Christiansen. Jøntvedt var i mål på tiden 8.20,88. (NRK/NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Bekreftet: Glimt enig med AGF om kjøp av Albert Grønbæk

  Det opplyser AGF i en børsmelding. I meldingen kommer det fram at de siste detaljene rundt spillerens personlige betingelser, samt den obligatoriske legesjekken, mangler.

  Danske B.T. skriver fredag at Bodø/Glimt er blitt enige med den danske klubben AGF om et kjøp av midtbanespilleren Albert Grønbæk.

  Ifølge avisen har Glimt betalt over 20 millioner danske kroner, det tilsvarer i så fall 26 millioner norske kroner. B.T. hevder videre at klubben aldri har betalt så mye for å hente en spiller til klubben. Grønbæk skal være på vei til Bodø for å gjennomføre en medisinsk sjekk.

  I juni meldte B.T. at AGF (Aarhus Gymnastikforening) avslo et bud på omkring halvparten så mye for Grønbæk.

  Tredje kvalifiseringsrunde til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Zalgiris Vilnius (5-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste