Hopp til innhold

Slått ned på hockeybanen: – Jeg har vært heldig

Sondre Grønli (18) kom uskadet fra slåsskampen mot Oliver Dame-Malka (33), men nå vil Stjernen politianmelde hendelsen.

Sondre Grønli Stjernen

BLÅVEIS: Sondre Grønli.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Legen sier at jeg har vært veldig heldig. De fryktet hjernerystelse og brudd, men det er bare en liten blåveis. Det tåler jeg.

Det sier Sondre Grønli til NRK fredag etter at 18-åringen torsdag ble slått til blods av Frisk Asker-spiller Oliver Dame-Malka.

– Det skjedde en takling og folk samlet seg. Jeg hindret ham i å gå inn i klyngen. Vi tar i hverandre og så spør han om vi skal slåss. Jeg sier ingenting til ham under hele hendelsen. Vi knuffer og plutselig dropper han hansken og begynner å slå, forklarer Grønli, før han fortsetter:

– Han slår meg noen ganger og jeg forsøker å slå i armen hans for å begrense skaden han kan gjøre på meg. Han får inn noen gode treff og da tenker jeg at jeg må slenge meg unna slik at han ikke kan gjøre mer skade.

Se situasjonen her:

Stjernen - Frisk Asker. Dame-Malka slår ned Sondre Grønli. Her ser man foranledningen.

Stjernen - Frisk Asker. Dame-Malka slår ned Sondre Grønli. Her ser man foranledningen.

Nå vil Stjernen politianmelde hendelsen.

– Ja. Vi vil anmelde, bekrefter styreleder i Stjernen Hockey, Gisle Edvard Årnes, til NRK fredag.

– Vi har bare blitt enda klarere på at vi skal anmelde. Inntrykket vårt har bare blitt forsterket etter å ha vurdert mer videomateriale fra hendelsen, sier Årnes til NTB.

Sportssjef i Frisk Aker, Vidar Wold, mener «det er trist at man går til det steget».

– Alle har rett til å mene hva de vil. Vi forsvarer ikke slike hendelser. Det er noe vi ønsker å fjerne fra hockey, sier Wold til NRK.

Rystet ishockeypresident

– Slike hendelser skal vi overhodet ikke ha og vi skal ikke akseptere dette. Dette var langt over streken og ikke sporten vår verdig, sier ishockeypresident Tage Pettersen til NRK.

Da TV-bildene først viste situasjonen mellom de to spillerne, så det ut til at Grønli hadde begge hanskene på, mens Dame-Malka hadde kastet den ene hansken. I sekundene etterpå fikk Grønli flere slag mot ansiktet og mistet den ene hansken.

Se situasjonen her:

Frisk Hockey

Se situasjonen her.

TV-bildene viste i ettertid at 18-åringen ble slått til blods.

Ifølge Wold hevder Frisk-spiller Malka at Grønli satt en skulder i brystet på ham før det eskalerte. Foranledningen var en takling, hvor hverken Malka eller Grønli var involvert.

– Det er absolutt ikke blind vold, som man ser i videoen på hva som skjer før, men det forsvarer absolutt ikke handlinga. Men de var to om det, sier Wold til NRK.

Ishockeypresident Pettersen er tydelig på at slike handlinger ikke skal forekomme i norsk ishockey.

– Jeg tror alle som har sett denne hendelsen er enige om vi overhodet ikke skal ha det slikt på våre arenaer, mener Pettersen.

– Hvordan vil forbundet reagere?

– Dette blir en vanlig disiplinærsak. Vi har fått kritikk fordi vi har strammet inn rundt episoder som vi ikke ønsker hvor det er i delt ganske mange kampers karantene eller utestengelse. Jeg skal ikke forhåndsprosedere, men jeg vil anta at dette innebærer en streng straff fra disiplinærmyndighetene våre, sier Pettersen.

– Kulturkrasj

Kontrakten til Dame-Malka går ut fredag. Wold bekrefter til NRK at de ikke vil forlenge kontrakten med 33-åringen.

– Han fikk beskjed for noen dager siden at vi ikke kommer til å forlenge kontrakten fordi får tilbake spillere fra skade og da har vi nok backer på plass i løpet av neste uke, sier Wold.

Frisk Asker hentet kanadieren i fjor høst fra det slovakiske laget Banska Bystrica.

– Det er en liten kulturkrasj her. Han kommer fra en tøffere liga hvor slåssing er mer akseptert, men i norsk ishockey tar vi selvfølgelig avstand fra det, sier Wold til NRK.

Han fortsetter:

– Dame-Malka kommer fra Nord-Amerika hvor det annen kultur. Men vi sier til alle spillerne vi signerer at det er en annen kultur her og at man blir utestengt dersom man kaster hansken. Spillerne blir informert om det.

Dame-Malka ble utestengt i tre kamper etter å ha slått til en motstander i desember.

Malka

I SØKELYSET: Olivier Dame-Malka.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sportssjefen sier til NRK at han tror både Grønli og Dame-Malka vil få lik straff for hendelsen.

– Frisk Asker tar avstand fra slåssing i ishockey. Det er ingen som oppfordrer til det. Noen ganger tar følelsene overhånd, og det var tilfelle for to spillere denne gangen, sier Wold.

– Hvis hanskene går blir det utestengelse og jeg regner med at begge får straff gjennom disiplinærkomiteen.

Siste nytt

  • Roing: Juel og Solbakken til A-finale i EM

    Jonas Juel og Erik Solbakken skal kjempe om EM-medaljer i dobbeltsculler i ro-EM i Ungarn.

    De to nordmennene er klare for A-finale i sin klasse etter å ha blitt nummer tre i semifinalen lørdag. 3.-plassen holdt akkurat til å gå videre til A-finalen, men til gjengjeld var avstanden ned til 4.-plasserte Frankrike nesten tre sekunder.

    Tysklands Jonas Gelsen og Marc Weber vant semifinalen foran en italiensk båt. Juel og Solbakken ble slått med snaut ni sekunder av vinnerbåten.

    Juel og Solbakken er tatt ut til EM på bekostning av Oscar Helvig og Kristoffer Brun. De to sistnevnte har sørget for at én norsk dobbeltsculler er kvalifisert for OL i Paris, og det er ennå ikke avklart hvilken duo som får konkurrere der.

    I verdenscupregattaen i italienske Varese nylig var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    Ro-EM kan du se på NRK.

    (©NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

    Fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i VM i cheerleading i Orlando, USA, og de leverte en rekke flotte prestasjoner.

    Norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten.

    – For en utrolig VM-dag vi har hatt! Våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier Thomas Kejser-Lervik, leder av Norges Amerikanske Idretters Forbund.

    Etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. Norges lag leverte også veldig sterkt her.

    ­– Med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. Resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i Norge.

    y
  • Haavi og Sønstevold vant serien i Italia

    Roma er mester i kvinnenes Serie A for annet år på rad ettersom Juventus tapte hjemme mot Inter fredag kveld.

    Det betyr Emilie Haavi har to strake seriegull med Roma, mens også Anja Sønstevold, som signerte for hovedstadsklubben i januar, kan juble over ligatittelen.

    På Instagram har Haavi delt et bilde i anledning den ferske tittelen. Roma spiller ikke denne helgen, men kan likevel feire seriegull.

    – Italienske mestere! skriver den norske landslagsspilleren.

    Roma ledet Serie A med elleve poeng før helgens runde, og Juventus trengte seier over Inter for å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Haavi og Sønstevolds lag.

    Med 0-2-nederlag er avstanden for stor til at Juventus kan tette luken på sine tre gjenstående kamper.

    (©NTB)

    vHO2bp7V33w
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal