Hopp til innhold

Hevdet rivalene var uvenner – møtes i revansjeoppgjør

Og det er ikke bare Roger Federer (33) og Novak Djokovic (28) som slåss om Wimbledon-trofeet.

Federer

SE FINALEN: Her kan du se Wimbledon-finalen fra klokken 15.00.

Djokovic

VERDENSENER: Novak Djokovic.

Foto: Adrian Dennis / Ap

Bak dem står nemlig to av tennissportens største ikoner, med Boris Becker og Stefan Edberg som trenere og støttespillere for henholdsvis Djokovic og Federer.

Den frittalende tyskeren og den sindige svensken var sterke rivaler gjennom 80- og 90-tallet, og det skyldes først og fremst de legendariske oppgjørene i nettopp Wimbledon.

Becker var enorm favoritt før deres første finale i 1988, men Edberg overrasket «alle» med å snu kampen. Svensken tapte så den neste finalen, men i 1990, i deres tredje strake finale, vant Edberg igjen. Det var hans nest siste seier mot Becker, som vant ni av de ti siste kampene dem i mellom (25-10 totalt).

Federer har uttalt at Wimbledon-oppgjørene mellom Becker og Edberg er grunnen til at han satset på tennis fremfor fotball.

Hevdet stjernene krangler

Nå møtes Federer og Djokovic i deres andre strake Wimbledon-finale, og både Becker og Edberg vil sitte på tribunen, ifølge ESPN.

Edberg

SJOKKET: Stefan Edberg vant Wimbledon-finalen i 1988 etter at kampen ble både forsinket og avbrutt på grunn av kraftig regn.

Foto: Bob Dear / Ap

Det er bare noen uker siden tyskeren slapp en bok hvor han blant annet hevder at nummer 1 og 2 på verdensrankingen «ikke liker hverandre spesielt godt». Federer slo umiddelbart tilbake mot påstandene.

– Becker vet ingenting om jeg har problemer med Djokovic eller ikke. Han vet ikke hva han snakker om, sa sveitseren.

Jager rekord

Det er uansett ingenting som tyder på at Becker-boken har tatt krefter fra Federer, som toppet en sterk turnering med å knuse Andy Murray i semifinalen.

Federer er nå ikke bare den eldste mannen som har spilt seg fram til en singlefinale på 41 år – han nærmer seg også plassen som den mestvinnende i single gjennom Wimbledon-historien.

Med sju titler deler han førsteplassen med Pete Sampras.

– Jeg vet ikke om noen har spilt så bra som Roger på den alderen, sa Murray etter semifinalen.

Federer og Djokovic har møtt hverandre 39 ganger. Sveitseren har vunnet 20 av kampene.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal