NRK Meny
Normal

Har pekt ut motstanderens største svakhet

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Proffbokser Cecilia Brækhus (32) har lagt en klar plan for hvordan hun skal utnytte Myriam Lamares «ene store svakhet» i lørdagens tittelkamp.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

BARKER SAMMEN LØRDAG: Cecilia Brækhus skal utkjempe sin 24. proffkamp mot franske Myriam Lamare (innfelt) lørdag kveld.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har sett på boksemønsteret hennes og hvordan hun beveger seg. Jeg vet godt hva som møter meg, sier en sprudlende opplagt Cecilia Brækhus til NRK.no - dagen før det braker løs på nytt i danske Frederikshavn.

39 år gamle Myriam Lamare har i flere forhåndsintervjuer bresket seg med påstander om at hun har peilet ut svakhetene til den norske forhåndsfavoritten.

– Alle kan se Cecilias svakhet

– Hun er ikke spesielt rask. Hun er egentlig mest en intelligent bokser, sa Lamare til NRK.no i midten av desember.

Den franske eks-verdensmesteren var like rappkjeftet og påstående da NRK.no fikk et intervju med henne under torsdagens pressetreff i Danmark.

– Du får se hva jeg mener på lørdag. Det er ikke noen hemmelighet hva som er Cecilias svakhet - alle kan se det. Det jeg har sett, skal jeg utnytte i ringen på lørdag, sa Lamare da NRK.no ba om innsyn i hvilke svakheter hun hevder å ha sett hos Brækhus.

Brækhus: – Lamare blir litt ivrig

Men ikke tro at analysen av motstanderen bare går én vei. Cecilia Brækhus har nemlig også bitt seg merke i den franske jentas mindre gode sider, og er langt mer åpen om hva hun har sett:

– Hun er veldig angrepslysten, men det gjør også at hun åpner seg. Hun blir litt ivrig. Hun går fremover og gyver løs, og slår ekstremt mye i hver runde. Det gir flere åpninger, forklarer Brækhus.

Åpningene til Lamare er imidlertid gode nyheter for den norske boksedronningen. En av Brækhus' spesialiteter er nemlig å kontre motstanderens angrepsforsøk.

– Det er moro å bokse mot en som angriper, smiler Brækhus.

– Jeg liker å kontre. Det er det som er så moro med boksing. Alle sider ved sporten interesser meg. Fotarbeidet, forsvarsjobben - alt.

Selv om Lamare-svakheten altså er pekt ut, hevder Brækhus å ha brukt mindre tid enn vanlig på å analysere motstanderen sin. 32-åringen har først og fremst fokusert på sine egne arbeidsoppgaver denne gangen. Likevel - den sprudlende bergenseren vet godt hva som møter henne i 39 år gamle Lamare.

– Hun er en allroundbokser, og det passer meg bra. Hun har holdt på lenge så jeg vet godt hvem hun er, sier Brækhus og flekker et nytt smil – tilsynelatende uberørt av det massive forventningspresset hun har på seg.

– Jeg vet at jeg vinner, smiler hun lurt.

Opprørt over alder-spørsmål

At Cecilia Brækhus er så soleklar favoritt som hun selv hevder å være, vil imidlertid ikke Lamare være med på.

Den franske kvinnen virker nærmest fornærmet når NRK.no ber henne vurdere om hun fortsatt er i stand til å holde nivået som kreves i en alder av 39 år.

– Skal jeg svare på det, altså? Selvfølgelig holder jeg nivået. Jeg er toppidrettsutøver, det gjelder alle faser av livet mitt. Trening, matinntak, alt. Jeg liker å trene og vet hva som kreves for å nå toppen. Dette er ikke et spill, det er livet mitt, sier hun morskt.

Marseille-jenta legger likevel ikke skjul på at boksekarrieren er over dersom hun taper mot Brækhus på lørdag.

– Ja, da gir jeg meg. Jeg har bokset siden jeg var 19 år, sier hun.

Les også: Lamare: – Legger opp hvis jeg taper

PS! Fredag er det innveing i danske Frederikshavn. Bokserne skal da på vekten for å kontrollere om de har riktig vekt for å kunne bokse i weltervekt-klassen. NRK.no er til stede og dekker hendelsen.

VIDEO: Brækhus og Lamare om lørdagens tittelkamp

Cecilie Brækhus fokuserer på seg selv før den store kampen på lørdag. Reporter: Nicolay Andre Ramm

Siste nytt

 • Norge opnar mot Sverige

  Norge innleder OL-turneringen i ishockey for menn mot sterke Sverige 15. februar. Vel et døgn senere droppes pucken til oppgjøret mot Finland. Så venter en hviledag før gruppespillet avsluttes mot Tyskland.

  Utslagskampene spilles 20. februar, kvartfinalene 21. februar, semifinalene 23. februar og finalen 25. februar.

 • Dansk VM-kvalik avlyst

  Danmark har avlyst fredagens VM-kvalifiseringskamp i fotball mot Sverige på grunn av konflikten med spelarane. Det stadfestar det danske fotballforbundet.

 • Danske fotballjenter møtte ikkje

  Spelarane på Damarks kvinnelandslag i fotball møtte heller ikkje i dag på trening, melder Danmarks Radio. Dei nektar å spele før ein økonomisk avtale er på plass.

  Dermed ser det ut til at Damark må trekkje seg VM-kvalifiseringskampar mot Sverige og Kroatia fredag og tysdag.

Sendeplan

Kl. Program Kanal