Har pekt ut motstanderens største svakhet

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Proffbokser Cecilia Brækhus (32) har lagt en klar plan for hvordan hun skal utnytte Myriam Lamares «ene store svakhet» i lørdagens tittelkamp.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

BARKER SAMMEN LØRDAG: Cecilia Brækhus skal utkjempe sin 24. proffkamp mot franske Myriam Lamare (innfelt) lørdag kveld.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix
Nicolay Andre Ramm
Journalist i Danmark

– Vi har sett på boksemønsteret hennes og hvordan hun beveger seg. Jeg vet godt hva som møter meg, sier en sprudlende opplagt Cecilia Brækhus til NRK.no - dagen før det braker løs på nytt i danske Frederikshavn.

39 år gamle Myriam Lamare har i flere forhåndsintervjuer bresket seg med påstander om at hun har peilet ut svakhetene til den norske forhåndsfavoritten.

– Alle kan se Cecilias svakhet

– Hun er ikke spesielt rask. Hun er egentlig mest en intelligent bokser, sa Lamare til NRK.no i midten av desember.

Den franske eks-verdensmesteren var like rappkjeftet og påstående da NRK.no fikk et intervju med henne under torsdagens pressetreff i Danmark.

– Du får se hva jeg mener på lørdag. Det er ikke noen hemmelighet hva som er Cecilias svakhet - alle kan se det. Det jeg har sett, skal jeg utnytte i ringen på lørdag, sa Lamare da NRK.no ba om innsyn i hvilke svakheter hun hevder å ha sett hos Brækhus.

Brækhus: – Lamare blir litt ivrig

Men ikke tro at analysen av motstanderen bare går én vei. Cecilia Brækhus har nemlig også bitt seg merke i den franske jentas mindre gode sider, og er langt mer åpen om hva hun har sett:

– Hun er veldig angrepslysten, men det gjør også at hun åpner seg. Hun blir litt ivrig. Hun går fremover og gyver løs, og slår ekstremt mye i hver runde. Det gir flere åpninger, forklarer Brækhus.

Åpningene til Lamare er imidlertid gode nyheter for den norske boksedronningen. En av Brækhus' spesialiteter er nemlig å kontre motstanderens angrepsforsøk.

– Det er moro å bokse mot en som angriper, smiler Brækhus.

– Jeg liker å kontre. Det er det som er så moro med boksing. Alle sider ved sporten interesser meg. Fotarbeidet, forsvarsjobben - alt.

Selv om Lamare-svakheten altså er pekt ut, hevder Brækhus å ha brukt mindre tid enn vanlig på å analysere motstanderen sin. 32-åringen har først og fremst fokusert på sine egne arbeidsoppgaver denne gangen. Likevel - den sprudlende bergenseren vet godt hva som møter henne i 39 år gamle Lamare.

– Hun er en allroundbokser, og det passer meg bra. Hun har holdt på lenge så jeg vet godt hvem hun er, sier Brækhus og flekker et nytt smil – tilsynelatende uberørt av det massive forventningspresset hun har på seg.

– Jeg vet at jeg vinner, smiler hun lurt.

Opprørt over alder-spørsmål

At Cecilia Brækhus er så soleklar favoritt som hun selv hevder å være, vil imidlertid ikke Lamare være med på.

Den franske kvinnen virker nærmest fornærmet når NRK.no ber henne vurdere om hun fortsatt er i stand til å holde nivået som kreves i en alder av 39 år.

– Skal jeg svare på det, altså? Selvfølgelig holder jeg nivået. Jeg er toppidrettsutøver, det gjelder alle faser av livet mitt. Trening, matinntak, alt. Jeg liker å trene og vet hva som kreves for å nå toppen. Dette er ikke et spill, det er livet mitt, sier hun morskt.

Marseille-jenta legger likevel ikke skjul på at boksekarrieren er over dersom hun taper mot Brækhus på lørdag.

– Ja, da gir jeg meg. Jeg har bokset siden jeg var 19 år, sier hun.

Les også: Lamare: – Legger opp hvis jeg taper

PS! Fredag er det innveing i danske Frederikshavn. Bokserne skal da på vekten for å kontrollere om de har riktig vekt for å kunne bokse i weltervekt-klassen. NRK.no er til stede og dekker hendelsen.

VIDEO: Brækhus og Lamare om lørdagens tittelkamp

Cecilie Brækhus fokuserer på seg selv før den store kampen på lørdag. Reporter: Nicolay Andre Ramm

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal