Hopp til innhold

Har pekt ut motstanderens største svakhet

FREDERIKSHAVN (NRK.no): Proffbokser Cecilia Brækhus (32) har lagt en klar plan for hvordan hun skal utnytte Myriam Lamares «ene store svakhet» i lørdagens tittelkamp.

Cecilia Brækhus og Myriam Lamare

BARKER SAMMEN LØRDAG: Cecilia Brækhus skal utkjempe sin 24. proffkamp mot franske Myriam Lamare (innfelt) lørdag kveld.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Vi har sett på boksemønsteret hennes og hvordan hun beveger seg. Jeg vet godt hva som møter meg, sier en sprudlende opplagt Cecilia Brækhus til NRK.no - dagen før det braker løs på nytt i danske Frederikshavn.

39 år gamle Myriam Lamare har i flere forhåndsintervjuer bresket seg med påstander om at hun har peilet ut svakhetene til den norske forhåndsfavoritten.

– Alle kan se Cecilias svakhet

– Hun er ikke spesielt rask. Hun er egentlig mest en intelligent bokser, sa Lamare til NRK.no i midten av desember.

Den franske eks-verdensmesteren var like rappkjeftet og påstående da NRK.no fikk et intervju med henne under torsdagens pressetreff i Danmark.

– Du får se hva jeg mener på lørdag. Det er ikke noen hemmelighet hva som er Cecilias svakhet - alle kan se det. Det jeg har sett, skal jeg utnytte i ringen på lørdag, sa Lamare da NRK.no ba om innsyn i hvilke svakheter hun hevder å ha sett hos Brækhus.

Brækhus: – Lamare blir litt ivrig

Men ikke tro at analysen av motstanderen bare går én vei. Cecilia Brækhus har nemlig også bitt seg merke i den franske jentas mindre gode sider, og er langt mer åpen om hva hun har sett:

– Hun er veldig angrepslysten, men det gjør også at hun åpner seg. Hun blir litt ivrig. Hun går fremover og gyver løs, og slår ekstremt mye i hver runde. Det gir flere åpninger, forklarer Brækhus.

Åpningene til Lamare er imidlertid gode nyheter for den norske boksedronningen. En av Brækhus' spesialiteter er nemlig å kontre motstanderens angrepsforsøk.

– Det er moro å bokse mot en som angriper, smiler Brækhus.

– Jeg liker å kontre. Det er det som er så moro med boksing. Alle sider ved sporten interesser meg. Fotarbeidet, forsvarsjobben - alt.

Selv om Lamare-svakheten altså er pekt ut, hevder Brækhus å ha brukt mindre tid enn vanlig på å analysere motstanderen sin. 32-åringen har først og fremst fokusert på sine egne arbeidsoppgaver denne gangen. Likevel - den sprudlende bergenseren vet godt hva som møter henne i 39 år gamle Lamare.

– Hun er en allroundbokser, og det passer meg bra. Hun har holdt på lenge så jeg vet godt hvem hun er, sier Brækhus og flekker et nytt smil – tilsynelatende uberørt av det massive forventningspresset hun har på seg.

– Jeg vet at jeg vinner, smiler hun lurt.

Opprørt over alder-spørsmål

At Cecilia Brækhus er så soleklar favoritt som hun selv hevder å være, vil imidlertid ikke Lamare være med på.

Den franske kvinnen virker nærmest fornærmet når NRK.no ber henne vurdere om hun fortsatt er i stand til å holde nivået som kreves i en alder av 39 år.

– Skal jeg svare på det, altså? Selvfølgelig holder jeg nivået. Jeg er toppidrettsutøver, det gjelder alle faser av livet mitt. Trening, matinntak, alt. Jeg liker å trene og vet hva som kreves for å nå toppen. Dette er ikke et spill, det er livet mitt, sier hun morskt.

Marseille-jenta legger likevel ikke skjul på at boksekarrieren er over dersom hun taper mot Brækhus på lørdag.

– Ja, da gir jeg meg. Jeg har bokset siden jeg var 19 år, sier hun.

Les også: Lamare: – Legger opp hvis jeg taper

PS! Fredag er det innveing i danske Frederikshavn. Bokserne skal da på vekten for å kontrollere om de har riktig vekt for å kunne bokse i weltervekt-klassen. NRK.no er til stede og dekker hendelsen.

VIDEO: Brækhus og Lamare om lørdagens tittelkamp

Cecilie Brækhus fokuserer på seg selv før den store kampen på lørdag. Reporter: Nicolay Andre Ramm

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal