NRK Meny
Normal

Den nye landslagstreneren om Northug: – Han går nok noen runder med seg selv

Tor-Arne Hetland er mannen som skal lede langrennsherrene videre. Dermed har også Petter Northug fått viljen sin.

Hetland

NY SJEF: Tor-Arne Hetland blir ny landslagstrener for langrennsherrene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Norges Skiforbund har ansatt Tor-Arne Hetland (42) som hovedtrener for menn allround fra kommende sesong.

Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

Dermed tar han over jobben som Trond Nystad har hatt de siste sesongene.

– Petter er velkommen

Det betyr at mannen, som Petter Northug tidligere i sesongen uttalte at var den beste kandidaten til jobben, nå er ansatt.

Hetland selv er ikke overbevist om det nødvendigvis vil bety at Northug vil tilbake på landslaget.

– Petter er hjertelig velkommen tilbake på landslaget om han ønsker det. Men om han vil stå utenfor, så tror jeg også han takler det veldig bra, sier Hetland.

– Han kommer nok til å gå noen runder med seg selv nå, og så ta en avgjørelse. Men jeg tror nok han kommer til å fortsette det løpet han har lagt, sier han.

– Rett mann

Hetland jobbet sammen med Nystad forrige sesong, og han har lenge vært ansett som den heteste kandidaten til å ta over jobben.

– Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemldingen.

Tor-Arne Hetland

VIL VIDEREFØRE KULTUREN: Tor-Arne Hetland er mannen som får ansvaret for at de norske langrennsherrene fortsetter med de imponerende resultatene de viste forrige sesong.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Vil videreføre kulturen

Selv ser Hetland frem til utfordringen med å videreføre den fantastiske sesongen de norske løperne har lagt bak seg denne sesongen.

– Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling.

– Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner skiløpere ønsker å strekke seg mot. Jeg ser frem til å jobbe videre med laget og sammen med resten av støtteapparatet utvikle hver enkelt utøver slik at de kan ta ut sitt maksimale potensial, sier han.

De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i henholdsvis Tyskland, Sveits og Canada.

Skal ansette flere

Norges Skiforbund sysler også med planer om å utlyse en nyopprettet stilling som trener for elite menn med tanke på å styrke både allround- og sprintsatsingen.

Arild Monsen er i dag ansatt som sprinttrener

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg