Hopp til innhold

Den nye landslagstreneren om Northug: – Han går nok noen runder med seg selv

Tor-Arne Hetland er mannen som skal lede langrennsherrene videre. Dermed har også Petter Northug fått viljen sin.

Hetland

NY SJEF: Tor-Arne Hetland blir ny landslagstrener for langrennsherrene.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Norges Skiforbund har ansatt Tor-Arne Hetland (42) som hovedtrener for menn allround fra kommende sesong.

Det bekrefter forbundet i en pressemelding.

Dermed tar han over jobben som Trond Nystad har hatt de siste sesongene.

– Petter er velkommen

Det betyr at mannen, som Petter Northug tidligere i sesongen uttalte at var den beste kandidaten til jobben, nå er ansatt.

Hetland selv er ikke overbevist om det nødvendigvis vil bety at Northug vil tilbake på landslaget.

– Petter er hjertelig velkommen tilbake på landslaget om han ønsker det. Men om han vil stå utenfor, så tror jeg også han takler det veldig bra, sier Hetland.

– Han kommer nok til å gå noen runder med seg selv nå, og så ta en avgjørelse. Men jeg tror nok han kommer til å fortsette det løpet han har lagt, sier han.

– Rett mann

Hetland jobbet sammen med Nystad forrige sesong, og han har lenge vært ansett som den heteste kandidaten til å ta over jobben.

– Tor-Arne har på dette året opparbeidet seg stor respekt for den jobben han legger ned blant utøverne. Vi vet at vi har gjort et godt valg, og at han er riktig mann for å videreføre den prestasjonskultur vi har utviklet i norsk langrenn. Tor-Arne vil være garantisten for den gode treningskulturen som Martin Johnsrud Sundby og co, sammen med Trond Nystad, har stått for den siste perioden, sier landslagssjef Vidar Løfshus i pressemldingen.

Tor-Arne Hetland

VIL VIDEREFØRE KULTUREN: Tor-Arne Hetland er mannen som får ansvaret for at de norske langrennsherrene fortsetter med de imponerende resultatene de viste forrige sesong.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Vil videreføre kulturen

Selv ser Hetland frem til utfordringen med å videreføre den fantastiske sesongen de norske løperne har lagt bak seg denne sesongen.

– Det har vært flott å få være en del av et lag med løpere som drar i samme retning, og med ønske om å bli best. Trond har vært raus og gitt meg stort ansvar på allroundlaget i årets sesong. Jeg ønsker å videreføre en kultur der utøverne sammen tar ansvar for egen trening og utvikling.

– Laget skal være best trent og sette en standard som nye generasjoner skiløpere ønsker å strekke seg mot. Jeg ser frem til å jobbe videre med laget og sammen med resten av støtteapparatet utvikle hver enkelt utøver slik at de kan ta ut sitt maksimale potensial, sier han.

De siste sesongene har Hetland vært landslagstrener i henholdsvis Tyskland, Sveits og Canada.

Skal ansette flere

Norges Skiforbund sysler også med planer om å utlyse en nyopprettet stilling som trener for elite menn med tanke på å styrke både allround- og sprintsatsingen.

Arild Monsen er i dag ansatt som sprinttrener

Siste nytt

 • Kåret til verdens beste

  Landslagsprofil Henny Reistad er kåret til verdens beste håndballspiller for 2022 av nettstedet Handball-planet. Det er første gang Esbjerg-bakspilleren mottar den gjeve prisen, som er stemt frem av en jury og nettstedets lesere.

  – Det er helt vilt å tenke på at jeg er blitt kåret til det, når man ser hvor mange andre gode spillere som har gjort det bra, skriver Reistad i en SMS til VG.

  Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal tok andreplassen, mens svenske Linn Blohm ble nummer tre.

  Flere norske håndballprofiler markerer seg i kåringen, melder NTB: Camilla Herren er kåret til beste venstrekant, mens Reistad ble beste venstreback. Oftedal vant kåringen av beste playmaker, mens Nora Mørk og Katrine Lunde ble henholdsvis beste høyreback og målvakt.

  Henny Reistad
  Foto: NTB
 • Nektet å takke for kampen

  Den ukrainske tennisspilleren Marta Kostjuk ville ikke gi belaruseren Aryna Sabalenka et håndtrykk etter at hun røk ut av Rolands-Garros søndag. I følge BBC ble hun da buet av banen.

  Kostjuk har gjentatte ganger kritisert tennismyndighetene for å ha sett med for milde øyne på spillere fra de to landene, der Belarus er alliert med Russland og støtter krigen i Ukraina.

  Sabalenka uttalte i forkant av duellen at hun ville forstå valget til Kostjuk.

  – Angående motviljen mot håndtrykk, så kan jeg på en måte forstå dem. Jeg forestiller meg at dersom de hadde håndhilst på russere og belarusere, ville de fått så mange meldinger fra hjemlandene sine, sa Sabalenka i forkant av Grand Slam-turneringen i Paris.

  Søndag tapte Kostjuk i strake sett med sifrene 3-6, 2-6 mot Sabalenka og avsluttet som forventet uten å ta motstanderen i hånden. Det samme gjorde hun med belarusiske Viktoria Azarenka under fjorårets US Open. (NTB)

  Roland Garros
  Foto: AP
 • Spanske medier: PSG-keeper alvorlig skadet etter fall

  Den spanske målvakten Sergio Rico (29) ble i all hast fløyet til sykehus i Sevilla etter å ha falt av en hest søndag morgen, melder flere spanske medier.

  Ifølge både Marca og Mundo Deportivo ramlet Rico av hesteryggen og slo hodet. Tilstanden hans er alvorlig, får nyhetsbyrået AFP opplyst av klubblaget Paris Saint-Germain.

  Så sent som lørdag satt keeperen på benken da Paris Saint-Germain sikret Ligue 1-tittelen i en 1-1-kamp mot Strasbourg. Rico har spilt en reserverolle siden han kom til den franske storklubben i september 2020.

  Han har tidligere vært i klubbene Sevilla, Fulham og Mallorca. Førstnevnte har allerede uttrykt støtte til sin tidligere målvakt i en melding på Twitter. Der ber Sevilla om styrke og en rask rehabilitering. (NTB)

  Sergio Rico
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste