Normal

Hergeirsson om konkurrentenes gulltips: – Vi er ikke der

HELSINGBORG (NRK): Norge har vunnet alle EM-kampene og er allerede klare for semifinale, men Thorir Hergeirsson er ikke enig i at han leder den store gullfavoritten.

EM håndball kvinner i Sverige.

FAVORITTER? Trener Thorir Hergerisson ønsker ikke å snakke om EM-gull, men mener Norge har mye å gå på.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det mener derimot en rekke av hans konkurrenter. Ungarns danske trener Kim Rasmussen kaller Norge «store favoritter» etter ettmålstapet i Helsingborg Arena tirsdag kveld.

Den femte strake seieren under mesterskapet i Sverige sørget for at Norge, som har deltatt i sju strake EM-finaler, er klare for semifinalene i Göteborg allerede før kveldens møte med Tsjekkia.

– Norge slo oss fordi de er vant til å vinne. Slike lag avgjør kamper de siste ti minuttene, sier Rasmussen i pressesonen tirsdag.

– Jeg ser Norge som store favoritter nok en gang. Romania er slitne og Nederland spiller i en gruppe hvor de ikke møter forsvar som kan stå imot dem. Mot et sterkt forsvar får de store problemer. Frankrike har også manglet noe, oppsummerer dansken.

Les også: «Målvakt-Kari» ble «Mål-Kari»: – Blir ikke mange flere slike

Gråt

Den danske Larvik-målvakten Sandra Toft måtte tørke tårer i møtet med journalistene rundt 30 minutter etter tapet mot Norge søndag.

Hun var langt nede etter tapet mot en rekke spillere hun kjenner godt, men på NRKs spørsmål om hun ser på Norge som et gull-lag, svarte 27-åringen:

– Ja, det er de alltid. Vi ga dem hard kamp etter pause, men det er gull-lag som vinner slike kamper.

Bilder fra TV 3

Konfrontert med Sandra Tofts analyse, sier den norske landslagssjefen Thorir Hergeirsson:

– Jeg setter alltid pris på når motstandere som kan håndball, som Sandra gjør, gir oss gode skussmål. Men vi er ikke der. Jeg tror vi trenger å forbedre spillet vårt, særlig kontrings- og angrepsspillet må bli mer stabilt skal vi kunne leve ut noen drømmer.

Har nådd målet

Etter Ungarn-kampen uttalte islendingen at det overordnede målet var nådd siden Norge nå nok en gang skal kjempe om medalje i et stort mesterskap.

– Men jeg vet trenere og spillere har en drøm om noe mer enn det. Så gjelder det å bli mer stabile og få litt mer flyt. Da kan det se riktig bra ut, sier Hergeirsson.

– Hvor bra ser det ut nå?

– Vi har vunnet alle kampene og kommet til semifinale. Resultatmessig er det vanskelig å gjøre mer, men spillemessig har vi mer å gå på.

– Begynner det å likne et gull-lag nå?

– Jeg bruker ikke det ordet. Vi har kommet til semifinale og har muligheten til å slåss om de tre øverste plassene. Det er målet.

Grimsbø redder først et skudd, før hun like greit tegner seg på scoringslista. Bilder fra TV3

Siste nytt

 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Målløs Zuccarello i Rangers-seier

  Mats Zuccarello spilte mandag drøye 20 minutter i 4-3-seieren over New Jersey Devils. Dette var hans andre kamp i New York Rangers' NHL-oppkjøring. Nordmannen var blant spillerne med mest tid på isen, men tegnet seg ikke på scoringslisten, ifølge NTB.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen