Hergeirsson om konkurrentenes gulltips: – Vi er ikke der

HELSINGBORG (NRK): Norge har vunnet alle EM-kampene og er allerede klare for semifinale, men Thorir Hergeirsson er ikke enig i at han leder den store gullfavoritten.

EM håndball kvinner i Sverige.

FAVORITTER? Trener Thorir Hergerisson ønsker ikke å snakke om EM-gull, men mener Norge har mye å gå på.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det mener derimot en rekke av hans konkurrenter. Ungarns danske trener Kim Rasmussen kaller Norge «store favoritter» etter ettmålstapet i Helsingborg Arena tirsdag kveld.

Den femte strake seieren under mesterskapet i Sverige sørget for at Norge, som har deltatt i sju strake EM-finaler, er klare for semifinalene i Göteborg allerede før kveldens møte med Tsjekkia.

– Norge slo oss fordi de er vant til å vinne. Slike lag avgjør kamper de siste ti minuttene, sier Rasmussen i pressesonen tirsdag.

– Jeg ser Norge som store favoritter nok en gang. Romania er slitne og Nederland spiller i en gruppe hvor de ikke møter forsvar som kan stå imot dem. Mot et sterkt forsvar får de store problemer. Frankrike har også manglet noe, oppsummerer dansken.

Les også: «Målvakt-Kari» ble «Mål-Kari»: – Blir ikke mange flere slike

Gråt

Den danske Larvik-målvakten Sandra Toft måtte tørke tårer i møtet med journalistene rundt 30 minutter etter tapet mot Norge søndag.

Hun var langt nede etter tapet mot en rekke spillere hun kjenner godt, men på NRKs spørsmål om hun ser på Norge som et gull-lag, svarte 27-åringen:

– Ja, det er de alltid. Vi ga dem hard kamp etter pause, men det er gull-lag som vinner slike kamper.

Bilder fra TV 3

Konfrontert med Sandra Tofts analyse, sier den norske landslagssjefen Thorir Hergeirsson:

– Jeg setter alltid pris på når motstandere som kan håndball, som Sandra gjør, gir oss gode skussmål. Men vi er ikke der. Jeg tror vi trenger å forbedre spillet vårt, særlig kontrings- og angrepsspillet må bli mer stabilt skal vi kunne leve ut noen drømmer.

Har nådd målet

Etter Ungarn-kampen uttalte islendingen at det overordnede målet var nådd siden Norge nå nok en gang skal kjempe om medalje i et stort mesterskap.

– Men jeg vet trenere og spillere har en drøm om noe mer enn det. Så gjelder det å bli mer stabile og få litt mer flyt. Da kan det se riktig bra ut, sier Hergeirsson.

– Hvor bra ser det ut nå?

– Vi har vunnet alle kampene og kommet til semifinale. Resultatmessig er det vanskelig å gjøre mer, men spillemessig har vi mer å gå på.

– Begynner det å likne et gull-lag nå?

– Jeg bruker ikke det ordet. Vi har kommet til semifinale og har muligheten til å slåss om de tre øverste plassene. Det er målet.

Grimsbø redder først et skudd, før hun like greit tegner seg på scoringslista. Bilder fra TV3

Siste nytt

 • Robin Pedersen nær pallen i Sapporo

  Robin Pedersen ble fredag nummer fire i et kontinentalcuprenn i hopp i Sapporo. Clemens Aigner fra Østerrike tok en klar seier. Pedersen avanserte til 2.-plass i kontinentalcupen sammenlagt, 40 poeng bak Marius Lindvik.

  Hoppuka 2018/2019.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vind stoppar hopparane

  På grunn av vind er kvinnene sitt verdscuprenn i hopp i Zao i Japan utsett Etter planen skal Maren Lundby og dei andre i aksjon 09:30.

  Maren Lundby
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Federer enkelt videre i Australia

  Roger Federer brukte halvannen time på å gå videre i Australian Open. Mot Taylor Fritz fredag vant han tre strake sett (6-2, 7-5, 6-2).

  Federer er på jakt etter sin 21. Grand Slam-tittel. I fjerde runde møter Federer greske Stefanos Tsitsipas.

  Australian Open Tennis
  Foto: Kin Cheung / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: 1. omgang, kvinner
V-cup hopp: Kvinner
VM-minner
V-cup hopp: 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Utfor kvinner
V-cup kombinert: Hopp
NRK Sport Live: V-cup kombinert hopp og skiskyting stafett menn
V-cup kombinert: Hopp
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Stafett menn
V-cup kombinert: 5 km langrenn