Hopp til innhold

Her tryner Bø i asfalten: – Fryktet at han ødela OL-sesongen

Bindingen til Tarjei Bø løste seg plutselig ut under fellesstarten i rulleskiskyting i Tyskland søndag. To ganger gikk nordmannen i bakken – siste gangen fryktet ekspert en alvorlig skade.

TO GANGER: Tarjei Bø gikk i asfalten to ganger på kort tid under fellesstarten søndag.

– Det så fryktelig dramatisk ut. Og det er dramatisk med tanke på OL-sesongen. Jeg fryktet at han rett og slett ødela OL-sesongen, sier Ola Lunde.

26 minutter ut i rennet skjedde det første fallet. Bø gikk med høy hastighet, men plutselig var den ene skien under han borte. Dermed satte nordmannen foten i bakken og stupte fremover.

Så, noen få minutter senere, falt han enda styggere, da han forsøkte å ta igjen lillebroren i kampen om seieren.

 • Se video av de to fallene i videovinduet øverst i saken.

Gikk ut av løypa for egen maskin

Fall nummer to var nok en gang i høy hastighet. Denne gangen landet Bø med et mageplask. TV-bildene viser at han blødde flere steder etter det stygge fallet.

– Han gjør ikke noe galt. Det er tydelig at bindingen løser ut. Det er rett og slett for dårlig. Det er helt klart en utstyrsfeil, mener Lunde om bindingene.

En stund fryktet han at Bø kunne ha skadet seg alvorlig, men nordmannen gikk i hvert fall ut av løypa for egen maskin.

– Han reiste seg og gikk inn mot mål. Så det var kanskje ikke så alvorlig. Du har alltid mye adrenalin i kroppen, så han kjenner kanskje ikke før i morgen hvor galt dette er, tror Lunde.

Lillebror overlegen

Bø brøt til slutt løpet. Tidligere år har nordmannen gjort det godt i by-konkurransen i Wiesbaden i Tyskland, med seier for to år siden, og 2. plass i fjor.

Sånn ble det altså ikke i år. Tarjei Bø lå riktignok på 2.plass da han falt, men etter at han brøyt var det til slutt lillebror Johannes Thingnes Bø som vant med 16 sekunder, til tross for at han slet med varmen og at han mistet skuddene i børsa.

– Jeg kom inn til første liggende, da falt halvparten av ekstraskudd-holderen min av. Da har jeg bare tre skudd i stokken resten av løpet. Da blir det vanskelig når man må ut og hente skudd. Jeg prøvde å skyte bra, og det var en veldig bra avslutning, sier Bø.

– Jeg hadde en veldig bra treningsuke i Norge sist. Det var seks hardøkter på syv dager. Men jeg klarer ikke varmen så godt. Det var samme for alle. Det var varmt under beina, under hjelmen i hanskene. Det var ikke akkurat noe norsk vintervær, sier Thingnes Bø.

Han hadde knapt fått med seg fallet til storebror da han ble intervjuet etter løpet, men lovet i hvert fall følgende:

– Jeg skal pleie han og kose på han når jeg legger han, smiler Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Tidligere Molde-spiller fikk Premier League-debuten

  Fredag kveld var det duket for et lokalmøte da Chelsea tok imot Fulham på eget gress.

  Det kom aldri noen scoringer i Premier League-kampen på Stamford Bridge.

  Tidligere Molde-spiller David Datro Fofana entret banen med et kvarter igjen av kampen da han erstattet Mason Mount. Med ti minutter igjen av kampen nærmet 20-åringen seg mål og rundet Bernd Leno. Han fikk åpent mål, men skuddet ble klarert.

  Rekordsigneringen Enzo Fernández stilte fra start under kveldens møte og var ikke beskjeden da han valgte å fyre av et skudd mot mål. Chelsea-fansen reiste seg opp fra setene for å se den nye talismanen sørge for seier, men det lot seg ikke skje.

  Etter et målløst resultat var lagene tvunget til å dele på poengene. Chelsea klatret opp til 9.-plass med 30 poeng mens Fulham inntok 6.-plassen med 32 poeng. (NTB)

  Fofana
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Ingen norsk jubeldag i Davis Cup

  Det ville ikke veien for de norske tennisspillerne i Davis Cup-møtet med Serbia. Viktor Durasovic og Andreja Petrovic var begge i aksjon fredag, men tapte.

  Det endte i et bittert tap for Viktor Durasovic fredag da han møtte serbiske Laslo Djere i Davis Cup på Hasle i Oslo. 25-åringen tapte med sifrene 3-6, 6–4 og 6–7 (8–10) etter 2.42 timers spill.

  For lagkameraten Andreja Petrovic gikk det ikke bedre da han tapte 1-6, 3–6 mot Miomir Kecmanovic tidligere fredag kveld. (NTB)

  Tennis Davis Cup: Norge - Serbia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • NIF har nedsatt gruppe som skal utrede IOC-problematikk

  Diskusjonen rundt Den internasjonale olympiske komités innflytelse i norsk idrett har skapt overskrifter den siste uken, spesielt etter at Astrid Uhrenholdt Jacobsen holdt et omstridt innlegg undet et møte med IOC.

  Flere er kritiske til at de norske IOC-medlemmene Jacobsen og Kristin Kloster Aasen også sitter i styret til Norges Idrettsforbund. NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt mener dobbeltrollen er svært problematisk fordi IOCs verdier ikke alltid samsvarer med interessene til norsk idrett.

  Nå har Norges idrettsforbund (NIF) har nedsatt en gruppe som skal utrede samorganiseringen av forbundets styre og Norges olympiske komité.

  Torsdag skrev NRK at NIF ikke hadde fulgt opp eget vedtak, da de ennå ikke hadde nedsatt en ressursgruppe for å utrede den nåværende samorganiseringen mellom Norges olympiske komité (NOK) og Norges idrettsforbund (NIF).

  Nå er det klart at 2. visepresident Sondre Sande Gullord får med seg Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund), Reinart Aarseth (Nordland Idrettskrets), Espen Lund (Norges Kickboxingforbund) og én representant fra NIFs utøverkomité. Sistnevnte velger selv hvem som skal representere dem.

  Gruppen starter arbeidet umiddelbart og vil legge frem en rapport under idrettsstyrets møte 25. april.

  Torsdag ga idrettspresident Berit Kjøll uttrykk for at hun er fornøyd med fremdriften i prosessen. Saken skal behandles på Idrettstinget til våren.

  Overlevering av rapport "Rasisme i idretten"
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste