Her tryner Bø i asfalten: – Fryktet at han ødela OL-sesongen

Bindingen til Tarjei Bø løste seg plutselig ut under fellesstarten i rulleskiskyting i Tyskland søndag. To ganger gikk nordmannen i bakken – siste gangen fryktet ekspert en alvorlig skade.

TO GANGER: Tarjei Bø gikk i asfalten to ganger på kort tid under fellesstarten søndag.

– Det så fryktelig dramatisk ut. Og det er dramatisk med tanke på OL-sesongen. Jeg fryktet at han rett og slett ødela OL-sesongen, sier Ola Lunde.

26 minutter ut i rennet skjedde det første fallet. Bø gikk med høy hastighet, men plutselig var den ene skien under han borte. Dermed satte nordmannen foten i bakken og stupte fremover.

Så, noen få minutter senere, falt han enda styggere, da han forsøkte å ta igjen lillebroren i kampen om seieren.

 • Se video av de to fallene i videovinduet øverst i saken.

Gikk ut av løypa for egen maskin

Fall nummer to var nok en gang i høy hastighet. Denne gangen landet Bø med et mageplask. TV-bildene viser at han blødde flere steder etter det stygge fallet.

– Han gjør ikke noe galt. Det er tydelig at bindingen løser ut. Det er rett og slett for dårlig. Det er helt klart en utstyrsfeil, mener Lunde om bindingene.

En stund fryktet han at Bø kunne ha skadet seg alvorlig, men nordmannen gikk i hvert fall ut av løypa for egen maskin.

– Han reiste seg og gikk inn mot mål. Så det var kanskje ikke så alvorlig. Du har alltid mye adrenalin i kroppen, så han kjenner kanskje ikke før i morgen hvor galt dette er, tror Lunde.

Lillebror overlegen

Bø brøt til slutt løpet. Tidligere år har nordmannen gjort det godt i by-konkurransen i Wiesbaden i Tyskland, med seier for to år siden, og 2. plass i fjor.

Sånn ble det altså ikke i år. Tarjei Bø lå riktignok på 2.plass da han falt, men etter at han brøyt var det til slutt lillebror Johannes Thingnes Bø som vant med 16 sekunder, til tross for at han slet med varmen og at han mistet skuddene i børsa.

– Jeg kom inn til første liggende, da falt halvparten av ekstraskudd-holderen min av. Da har jeg bare tre skudd i stokken resten av løpet. Da blir det vanskelig når man må ut og hente skudd. Jeg prøvde å skyte bra, og det var en veldig bra avslutning, sier Bø.

– Jeg hadde en veldig bra treningsuke i Norge sist. Det var seks hardøkter på syv dager. Men jeg klarer ikke varmen så godt. Det var samme for alle. Det var varmt under beina, under hjelmen i hanskene. Det var ikke akkurat noe norsk vintervær, sier Thingnes Bø.

Han hadde knapt fått med seg fallet til storebror da han ble intervjuet etter løpet, men lovet i hvert fall følgende:

– Jeg skal pleie han og kose på han når jeg legger han, smiler Thingnes Bø.

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal