Hopp til innhold

Her tryner Bø i asfalten: – Fryktet at han ødela OL-sesongen

Bindingen til Tarjei Bø løste seg plutselig ut under fellesstarten i rulleskiskyting i Tyskland søndag. To ganger gikk nordmannen i bakken – siste gangen fryktet ekspert en alvorlig skade.

TO GANGER: Tarjei Bø gikk i asfalten to ganger på kort tid under fellesstarten søndag.

– Det så fryktelig dramatisk ut. Og det er dramatisk med tanke på OL-sesongen. Jeg fryktet at han rett og slett ødela OL-sesongen, sier Ola Lunde.

26 minutter ut i rennet skjedde det første fallet. Bø gikk med høy hastighet, men plutselig var den ene skien under han borte. Dermed satte nordmannen foten i bakken og stupte fremover.

Så, noen få minutter senere, falt han enda styggere, da han forsøkte å ta igjen lillebroren i kampen om seieren.

 • Se video av de to fallene i videovinduet øverst i saken.

Gikk ut av løypa for egen maskin

Fall nummer to var nok en gang i høy hastighet. Denne gangen landet Bø med et mageplask. TV-bildene viser at han blødde flere steder etter det stygge fallet.

– Han gjør ikke noe galt. Det er tydelig at bindingen løser ut. Det er rett og slett for dårlig. Det er helt klart en utstyrsfeil, mener Lunde om bindingene.

En stund fryktet han at Bø kunne ha skadet seg alvorlig, men nordmannen gikk i hvert fall ut av løypa for egen maskin.

– Han reiste seg og gikk inn mot mål. Så det var kanskje ikke så alvorlig. Du har alltid mye adrenalin i kroppen, så han kjenner kanskje ikke før i morgen hvor galt dette er, tror Lunde.

Lillebror overlegen

Bø brøt til slutt løpet. Tidligere år har nordmannen gjort det godt i by-konkurransen i Wiesbaden i Tyskland, med seier for to år siden, og 2. plass i fjor.

Sånn ble det altså ikke i år. Tarjei Bø lå riktignok på 2.plass da han falt, men etter at han brøyt var det til slutt lillebror Johannes Thingnes Bø som vant med 16 sekunder, til tross for at han slet med varmen og at han mistet skuddene i børsa.

– Jeg kom inn til første liggende, da falt halvparten av ekstraskudd-holderen min av. Da har jeg bare tre skudd i stokken resten av løpet. Da blir det vanskelig når man må ut og hente skudd. Jeg prøvde å skyte bra, og det var en veldig bra avslutning, sier Bø.

– Jeg hadde en veldig bra treningsuke i Norge sist. Det var seks hardøkter på syv dager. Men jeg klarer ikke varmen så godt. Det var samme for alle. Det var varmt under beina, under hjelmen i hanskene. Det var ikke akkurat noe norsk vintervær, sier Thingnes Bø.

Han hadde knapt fått med seg fallet til storebror da han ble intervjuet etter løpet, men lovet i hvert fall følgende:

– Jeg skal pleie han og kose på han når jeg legger han, smiler Thingnes Bø.

Siste nytt

 • Girona gjenopptok Real Madrid-jakten etter tung rekke

  Brasilianske Savio scoret to ganger på overtid da Girona fant tilbake til vinnersporet i spansk fotball med 3-0 over Rayo Vallecano mandag.

  Girona har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen. Lenge holdt askeladden følge med Real Madrid i gullkampen.

  Men på de siste tre kampene stod imidlertid Girona med én uavgjort og to tap.

  Seieren mandag betyr at tabelltoer Girona nå er seks poeng bak ligaleder Real Madrid. Ned til Barcelona på plassen bak skiller det to poeng.

  9tyX7hqm5X4
  Foto: AFP
 • Ajers Brentford knust av West Ham

  Kristoffer Ajers Brentford tapte 2-4 borte mot West Ham i Premier League mandag.

  Ajer var med fra start, men slet med Jarrod Bowen som herjet og scoret tre mål for hjemmelaget West Ham.

  Neal Maupay og Yoane Wissa scoret målene for bortelaget, mens Emerson scoret det fjerde målet for West Ham.

  Brentford står nå med åtte tap og to seire på de siste ti kampene i Premier League. Det er fem poeng ned til Luton på nedrykk, som har én kamp mindre spilt.

  c7tj95TXN3s
  Foto: AP
 • Oscar Bobb signerte ny langtidskontrakt med Manchester City

  Oscar Bobb har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City. Det opplyser Manchester City i sine mediekanaler.

  Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026. Nå har han undertegnet en ny og enda mer lukrativ avtale. Den strekker seg fram til sommeren 2029.

  – Jeg er veldig stolt og beæret over å ha signert min nye kontrakt med City, sier Bobb i en uttalelse.

  – Det er et utrolig miljø i klubben, og dette er det best mulige stedet å være for en ung spiller. Jeg har allerede lært så mye av Pep, hans trenerteam og lagkameratene mine, legger han til.

  20-åringen har fått mye tillit av Manchester City-manager Pep Guardiola denne sesongen.

  – Å vite at jeg kommer til å være her i klubben til 2029 betyr alt for meg. Nå vil jeg bare fokusere på å fortsette å videreutvikle meg, og å jobbe så hardt jeg kan hver eneste dag for å hjelpe klubben til å oppnå mer suksess, sier Bobb.

  Lyn-gutten har fått sju innhopp i ligaen og fikk sin første ligakamp fra start for de regjerende ligamesterne hjemme mot Brentford i februar.

  Han ble den store helten for Manchester City da han scoret det avgjørende 3-2-målet mot Newcastle i januar. Målet ble også kåret til månedens scoring i Premier League.

  Før jul nettet han sitt første mål i mesterligaen i puljekampen mot Røde Stjerne.

  Bobb fikk også sin A-landslagsdebut mot Kypros i oktober.

  (NTB)

  3tdKsKTgtfQ
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal