Hopp til innhold

Her stikker hun VM-medaljen i lomma – Mysteriet er oppklart

Dama som tok en medalje og puttet den i lomma ble en snakkis på sosiale medier etter medaljeseremonien på søndag, men nå er hun identifisert.

Skjermbilde, medaljeseremoni

MEDALJEN: Se videoen der Marion Mayer-Vorfelder putter medaljen i lomma.

Under medaljeseremonien søndag sto en rekke store personligheter på podiet. Mens Russlands president, Vladimir Putin, delte ut medaljene, fanget TV-kameraene opp en dame som puttet en medalje i lomma.

Hun sto plassert midt mellom FIFA-president, Gianni Infantino, og Putin i et fryktelig regnvær, og stjal mye av oppmerksomheten da hun klart og tydelig tok en av gullmedaljene.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det var mange spekulasjoner rundt hvorfor hun tok medaljen, andre mer humoristiske enn andre. En av teoriene var at Putin hadde bedt en assistent om å ta medaljen, så han kunne få en selv, men nå er «gjerningspersonen» identifisert. Personen det er snakk om, er FIFAs arrangementssjef, Marion Mayer-Vorfelder.

Vladimir Putin deler ut medalje til Luka Modric

PODIET: Gianni Infantino (t.v.), Vladimir Putin og Emmanuel Macron deler ut medaljer til blant annet Luka Modric. FIFAs arrangementssjef, Marion Mayer-Vorfelder står mellom Infantino og Putin

Foto: SPUTNIK / Reuters

Tyske Bild snappet opp klippet, og skal ha spurt både FIFA og Mayer-Vorfelder selv, men ingen av dem ønsket å svare på spørsmål om medaljen.

Ifølge SVT skal grunnen til at en av medaljene ble tatt til side, være at en person fra Frankrikes apparat ikke var til stede for å motta medaljen. Dermed tok hun ut en av medaljene, og ga den tilbake til franskmennene i etterkant av seremonien.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for finale i Los Cabos-turneringen

  Casper Ruud er klar for sin første ATP-finale på sju måneder etter at han slo ut Stefanos Tsitsipas av ATP-turneringen i Mexico natt til lørdag.

  Ruud sikret karrierens 19. finalebillett med settsifrene 6-4, 7–6.

  I finalen venter vinneren av oppgjøret mellom tyske Alexander Zverev og australske Jordan Thompson. De skulle møtes klokken 5 norsk tid lørdag morgen.

  (NTB)

 • Sørloth scoret i Villareal-seier

  Alexander Sørloth scoret det tredje og siste målet da Villareal slo Real Sociedad i La Liga fredag kveld.

  Det var hans niende scoring for sesongen.

  Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn drøyt ti minutter før slutt. Villareal vant kampen 3-1. Laget ligger nå på 12.plass på tabellen.

  Alexander Sørloth
  Foto: Reuters
 • Kiptum gravlagt i hjembyen

  Maratonløper Kelvin Kiptum ble fredag gravlagt i hjembyen Chepkorio i Kenya. Presidenten i Det internasjonale friidrettsforbundet var blant de fremmøtte.

  Sebastian Coe var til stede sammen med Kenyas president William Ruto. Friidrettsstjernen Faith Kipyegon, med en rekke gjeldende verdensrekorder, møtte også opp.

  Kiptums enke Asenath Rotich holdt en følelsesladd tale under seremonien.

  – Det er helt ufattelig å tenke på at du aldri igjen vil komme hjem til meg og våre kjære barn, sa Rotich.

  Flere har tatt til orde for en grundig etterforskning av ulykken, og tirsdag forrige uke ble det tatt opp at parlamentsmedlemmer i Kenya krever bedre beskyttelse av landets idrettsutøvere.

  – Våre idrettsutøvere bør behandles som VIP-er og gis sikkerhet, sa parlamentsmedlem Phelix Odiwuor.

  Kiptum løp inn til ny rekord i Chicago Marathon i oktober på tiden 2.00.35. Med det knuste han den gamle verdensrekorden på 2.01.09 som ble satt av Eliud Kipchoge under Berlin Marathon i 2022. Kiptum ville vært stor favoritt til å gå til topps i OL i Paris senere i år.

  (NTB)

  IDnroTGLye8
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal