Hopp til innhold

Her stikker hun VM-medaljen i lomma – Mysteriet er oppklart

Dama som tok en medalje og puttet den i lomma ble en snakkis på sosiale medier etter medaljeseremonien på søndag, men nå er hun identifisert.

Skjermbilde, medaljeseremoni

MEDALJEN: Se videoen der Marion Mayer-Vorfelder putter medaljen i lomma.

Under medaljeseremonien søndag sto en rekke store personligheter på podiet. Mens Russlands president, Vladimir Putin, delte ut medaljene, fanget TV-kameraene opp en dame som puttet en medalje i lomma.

Hun sto plassert midt mellom FIFA-president, Gianni Infantino, og Putin i et fryktelig regnvær, og stjal mye av oppmerksomheten da hun klart og tydelig tok en av gullmedaljene.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Det var mange spekulasjoner rundt hvorfor hun tok medaljen, andre mer humoristiske enn andre. En av teoriene var at Putin hadde bedt en assistent om å ta medaljen, så han kunne få en selv, men nå er «gjerningspersonen» identifisert. Personen det er snakk om, er FIFAs arrangementssjef, Marion Mayer-Vorfelder.

Vladimir Putin deler ut medalje til Luka Modric

PODIET: Gianni Infantino (t.v.), Vladimir Putin og Emmanuel Macron deler ut medaljer til blant annet Luka Modric. FIFAs arrangementssjef, Marion Mayer-Vorfelder står mellom Infantino og Putin

Foto: SPUTNIK / Reuters

Tyske Bild snappet opp klippet, og skal ha spurt både FIFA og Mayer-Vorfelder selv, men ingen av dem ønsket å svare på spørsmål om medaljen.

Ifølge SVT skal grunnen til at en av medaljene ble tatt til side, være at en person fra Frankrikes apparat ikke var til stede for å motta medaljen. Dermed tok hun ut en av medaljene, og ga den tilbake til franskmennene i etterkant av seremonien.

Siste nytt

 • Gullballen-vinneren mister EM

  Tidligere i dag meldte det spanske landslaget at Alexia Putellas hadde pådratt seg en skade i det venstre kneet, men at skadeomfanget var ukjent.

  Nå bekrefter landslaget at skaden er ille. Hun har pådratt seg en korsbåndsskade og mister EM, skriver det spanske landslaget på Twitter.

  – Det er jo fryktelig synd. Det er nesten så man ikke tror det, en så alvorlig skade rett før et mesterskap der Spania var favoritter og hun den beste spilleren. Fryktelig synd på Putellas og Spania, men også for alle oss andre som liker å se gode spillere, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Putellas vant gullballen i 2021, og er regnet av mange som verdens beste spiller.

  Den spanske avisen COPE skriver at Real Sociedad-spiller Amaiur Sarriegi er kalt inn som erstatter.

  Dette er den andre viktige spilleren Spania mister inn mot mesterskapet. Barcelonaspiller Jenni Hermoso måtte innse at EM røk i midten av juni, det også på grunn av en kneskade.

  Før skaden var spanjolene oddsfavoritt til å vinne mesterskapet. De har første kamp mot Finland fredag.

  Alexia Putellas
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Hovland uten golfkøller før turnering

  Viktor Hovland har fått en brokete opptakt til Scottish Open. Han står uten utstyr og golfklær to dager før konkurransestart.

  Mandag ankom han Skottland via Frankfurt uten bagasje. Den ble stående igjen i Tyskland.

  – Jeg har verken golfkøller eller golfklær, forteller Hovland til Discovery.

  Det er ikke første gang i år at han har trøbbel på reise. Tidlig i januar hadde han en tilsvarende episode da bagen med golfkøllene var forsinket. 24-åringen håper at tingene hans er på plass i løpet av onsdagen.

  – Jeg krysser fingrene, sier Hovland.

  Scottish Open starter torsdag og varer ut uka. Turneringen spilles i North Berwick og er en del av både PGA- og europatouren. (NTB)

  Wright Invitational
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Premier League: Flere anklager i voldtektssak

  En profilert Premier League-spiller som ble arrestert i Nord-London mandag, mistenkt for voldtekt mot en kvinne, har også blitt avhørt i forbindelse med en annen voldtektssak.

  29-åringen, som ikke er blitt navngitt, ble varetektsfengslet mandag. Han ble da avhørt om et overgrep som skal ha skjedd forrige måned. Det er en kvinne i 20-årene som har anmeldt saken til politiet.

  Spilleren, som er i slutten av 20-årene, ble holdt i varetekt i ett døgn før han ble sluppet fri.

  Tirsdag opplyste også politiet at mannen er mistenkt for to voldtekter i 2021 mot en annen kvinne i 20-årene. Overgrepene skal ha skjedd i april og juni, skriver BBC.

  Premier League-spilleren beskrives av engelske medier som internasjonalt anerkjent og skal angivelig være tatt ut til sitt lands landslag i VM i Qatar.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste