NRK Meny
Normal

Pedersen: – Spyttingen kan være organisert

Nok en gang spyttet en tilskuer på sammenlagtvinner Chris Froome i dag. NRKs sykkelekspert sliter med å forstå hvorfor.

Her blir Froome spyttet på

Dag Erik Pedersen

NRKs SYKKELEKSPERT: Dag Erik Pedersen

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Jeg har aldri hørt om maken. Jeg tror det er i ferd med å gå sport i å være punkete, rebelsk og vise avsky mot en mann som aldri har gjort en katt fortred. Det er helt uforståelig. Ingen gul trøye har blitt behandlet som Froome den siste uka, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen frustrert.

For den siste uka av Tour de France har briten virkelig fått gjennomgå. Tilskuere har både verbalt og fysisk vist sin avsky mot mannen i den gule ledertrøya.

Mye Froome-hets

For én uke siden kastet en mann en falske med urin på Froome, før en annen tilskuer spyttet på han i går. Både unge og godt voksne tilskuere har i tillegg ropt skjellsord og vist den galante briten fingeren i løypa. Og om ikke det var nok - 3,5 kilometer før toppen av Alpe d'Huez i dag, ble han spyttet på nok en gang.

– Det er selvsagt grusom oppførsel. Vi er først og fremst mennesker, deretter idrettsutøvere. Det må folk huske. Du kan ikke dra på et sykkelløp og spytte på folk, sa Froome etter gårsdagens hendelse.

Froomes lagkamerat i Team Sky, Nicholas Roche, kommenterte dagens hendelse med ironi.

– Jeg ble buet en del på og fikk skjellsord kastet etter meg selv, men ingen spyttet på meg i dag, sa han.

I dag ble også Quintana holdt igjen av en publikummer. Se klippet nedenfor (artikkelen fortsetter).

Blir holdt igjen av publikum

– Skulle likt å vite motivet

Samtidig har Dag Erik Pedersen store problemer med å forstå publikums oppførsel.

– Det er helt ubegripelig. Jeg kommer ikke på én ting Froome har gjort som kan ha provosert verken det franske publikummet, det internasjonale sykkelpublikummet eller mennesker generelt, sier Pedersen.

– På meg virker han som en svært ydmyk og fantastisk mann som tar seg tar seg tid til å snakke med alle, er høflig og formulerer seg bra. Dette er helt ute av idrettens proporsjoner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CYCLING-FRA-GBR-TDF2014-TRAINING

– FANTASTISK FYR: Dag Erik Pedersen forteller at Chris Froome alltid tar seg god tid til fansen.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

– Selv har jeg aldri opplevd å bli spyttet på. Jeg har heller aldri hørt om at tilskuere har spyttet på gul trøye eller andre. Disse tilskuerne har vist forakt mot idrettsarrangementet som pågår gratis foran nesa deres.

– Hvorfor tror du det er spesielt Froome som får gjennomgå?

– Det er sikkert mange konspirasjonsteorier til at folk viser forakt for han. Men jeg ser ikke en eneste grunn til at mennesker skal ha noe imot en så fantastisk idrettsutøver eller fyr.

– Det kan være en organisert gjeng som vil ha oppmerksomhet. Men hva motivet er skulle jeg imidlertid likt å vite.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal