Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

SJEKK DEN! Guro Pettersen med spektakulær scoring i Sverige. Video fra Aftonbladet.

– Jeg var usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss. Jeg gikk for venstre, sier Guro Pettersen på telefon til NRK, og bryter ut i latter.

– Men jeg skjønner at jeg må øve mer på feiringa, sier Piteå-keeperen.

– Jeg forstår ikke hva som skjedde. Jeg har aldri scoret mål før, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle feire, sa hun litt tidligere til Aftonbladet.

29-åringen, som for tiden er reservekeeper på det norske landslaget, scoret nemlig karrierens første mål fire minutter på overtid i torsdagens kamp mellom Linköping og Piteå. Scoringen kom omtrent fra midtstreken.

«Skap-utespiller»

Piteå tapte 4–3 til tross for at den norske målvakten tegnet seg på scoringslisten.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hadde det vært vinnermål, eller et mål som sikret poeng, hadde jeg kanskje jublet mer. Men i stedet fortet jeg meg tilbake til målet, i håp om at vi kunne score et til, sier Pettersen til NRK.

90EMNA09Es4

PÅ LANDSLAGET: Guro Pettersen har det siste året spilt seg inn i den norske A-landslagstroppen.

Foto: Jil Yngland / NTB

Så avslører hun at hun har en fortid som målscorer på aldersbestemt nivå.

– Jeg er en «skap-utespiller» forkledd som keeper. Jeg var utespiller til jeg var 15 år. Det er klart det var gøy å score mål, det var et drømmetreff.

Dessverre ble Pettersens redusering kampens siste spark på ballen, en kamp som for øvrig startet som et mareritt. Før 35 minutter var spilt, hadde hun plukket fire baller ut av eget nett.

– Som kanonkuler

Kampen ble preget av en kraftig vind i retning av det målet Guro Pettersen skulle beskytte i første omgang og angripe i andre omgang. Seks av kampens sju scoringer kom på den siden av banen.

– Vinden var helt for jævlig. Ballene kom som kanonkuler. Derfor visste jeg at det handlet om å få ballen hardt på mål, sier hun.

Torsdagens kamp skulle egentlig vært spilt tidligere, men ble utsatt fordi fire Piteå-spillere testet positivt for korona 25. april. Laget står med bare én seier på de fire første kampene.

– Det har vært en vanskelig start på sesongen. Men vi er en veldig positiv gjeng som gjør det beste ut av situasjonen. Fra denne kampen tar vi med oss at vi scorer tre mål etter å ha kommet under med fire. Og allerede søndag er det kamp igjen, påpeker Guro Pettersen

Siste nytt

 • Kristoff har brutt NM etter velt

  Alexander Kristoff måtte bryte NM-rittet i Kristiansand etter bare én runde søndag. Årsaken er en flaske inn i hjulet på den første runden.

  Kristoff stilte var på startstreken med konkurrentene i 12.30-tiden søndag, men veltet på den første av totalt seks runder på 35 kilometer.

  – Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sier Kristoff til VG og andre medier i Kristiansand.

  Han forteller at han klarer å bevege ankelen. Han fikk medisinsk hjelp etter at han falt.

  Dermed får ikke Kristoff vist muskler og konkurrert mot det norske sykkellaget Uno-X, som tidligere i juni bekreftet at det ønsket å få signaturen til Kristoff. Sykkelstjernen selv sa det var aktuelt.

  NM-fellesstarten i Kristiansand er på 214,5 kilometer.

  d
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Hauger økte ledelsen i Formel 3

  Det norske motorhåpet Dennis Hauger startet i andre spor under helgas hovedløp i Formel 3 i Frankrike, men det tok ikke lang tid før han var oppe i tet.

  Stortalentet hadde en perfekt start og suste forbi Frederik Vesti som hadde beste startposisjon etter kvalifiseringen fredag.

  I regnværet i Frankrike dro han fra resten av feltet i starten, men da regnværet stoppet begynte australske Jack Doohan å ta innpå nordmannen.

  Ut på den tolvte runden hadde Doohan kommet seg opp på halen av Hauger sin bil, og etter en hard kamp gjennom et par svinger og et langt strekke, klarte Doohan å ta seg forbi.

  Hauger la seg i ryggen på Doohan, mens han hardeste konkurrent i sammendraget Victor Martins kjempet om den siste pallplassen bak Hauger igjen.

  Dermed gjorde Hauger lurt i å ikke ta for mange sjanser på å kjøre forbi Doohan igjen for å sikre seg viktige poeng i sammendraget. Isteden kontrollerte nordmannen 18-åringen inn andreplassen, mens Jack Doohan tok sin første seier noensinne i Formel 3.

  – Det var en veldig god prestasjon av Dennis i dag. Han kjørte på dekk som var valgt for et vått dekke, men da det sluttet å regne mistet han det fortrinnet. Derfor var det bra gjort å klare å holde på den andreplassen med de dekkene. En god avslutning på en helg hvor det meste har gått som planlagt, sier far Tom Erik Hauger til NRK.

  Sammenlagt i Formel 3-mesterskapet er Hauger fortsatt nummer én med 66 poeng totalt. Martins beholder andreplassen seks poeng bak Hauger, mens søndagens vinner Doohan rykket opp til tredjeplass, åtte poeng bak Hauger.

  Dennis Hauger Challenge
  Foto: Cicilie S. Andersen / Cicilie S. Andersen
 • Heine tok sitt fjerde NM-gull

  Vita Heine (36) stakk fra gruppen på 13 syklister like før mål og trillet inn til sitt fjerde NM-gull på fellesstarten i Kristiansand søndag.

  Med to kilometer igjen rykket Fana-syklisten fra gruppen i tet. Hun så seg aldri tilbake.

  – Veldig gøy. Jeg hadde ikke trodd det fordi løypa var så lett, sa Heine til TV 2 etter seieren. (NTB)

  NM p� sykkel 2021.. Vita Heine
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal