Hopp til innhold

Keeper scoret fra midtbanen: – Usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss

Piteå-keeper Guro Pettersen stjal overskriftene i Sverige da hun i ettermiddag scoret fra midtbanen. Nå skal hun øve på å juble.

SJEKK DEN! Guro Pettersen med spektakulær scoring i Sverige. Video fra Aftonbladet.

– Jeg var usikker på om jeg skulle sikte på høyre eller venstre kryss. Jeg gikk for venstre, sier Guro Pettersen på telefon til NRK, og bryter ut i latter.

– Men jeg skjønner at jeg må øve mer på feiringa, sier Piteå-keeperen.

– Jeg forstår ikke hva som skjedde. Jeg har aldri scoret mål før, så jeg visste ikke hvordan jeg skulle feire, sa hun litt tidligere til Aftonbladet.

29-åringen, som for tiden er reservekeeper på det norske landslaget, scoret nemlig karrierens første mål fire minutter på overtid i torsdagens kamp mellom Linköping og Piteå. Scoringen kom omtrent fra midtstreken.

«Skap-utespiller»

Piteå tapte 4–3 til tross for at den norske målvakten tegnet seg på scoringslisten.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Hadde det vært vinnermål, eller et mål som sikret poeng, hadde jeg kanskje jublet mer. Men i stedet fortet jeg meg tilbake til målet, i håp om at vi kunne score et til, sier Pettersen til NRK.

90EMNA09Es4

PÅ LANDSLAGET: Guro Pettersen har det siste året spilt seg inn i den norske A-landslagstroppen.

Foto: Jil Yngland / NTB

Så avslører hun at hun har en fortid som målscorer på aldersbestemt nivå.

– Jeg er en «skap-utespiller» forkledd som keeper. Jeg var utespiller til jeg var 15 år. Det er klart det var gøy å score mål, det var et drømmetreff.

Dessverre ble Pettersens redusering kampens siste spark på ballen, en kamp som for øvrig startet som et mareritt. Før 35 minutter var spilt, hadde hun plukket fire baller ut av eget nett.

– Som kanonkuler

Kampen ble preget av en kraftig vind i retning av det målet Guro Pettersen skulle beskytte i første omgang og angripe i andre omgang. Seks av kampens sju scoringer kom på den siden av banen.

– Vinden var helt for jævlig. Ballene kom som kanonkuler. Derfor visste jeg at det handlet om å få ballen hardt på mål, sier hun.

Torsdagens kamp skulle egentlig vært spilt tidligere, men ble utsatt fordi fire Piteå-spillere testet positivt for korona 25. april. Laget står med bare én seier på de fire første kampene.

– Det har vært en vanskelig start på sesongen. Men vi er en veldig positiv gjeng som gjør det beste ut av situasjonen. Fra denne kampen tar vi med oss at vi scorer tre mål etter å ha kommet under med fire. Og allerede søndag er det kamp igjen, påpeker Guro Pettersen

Siste nytt

 • Friidrett: Henriksen på femte i Polen

  Sleggekaster Eivind Henriksen kom aldri opp mot sitt toppnivå og endte på femteplass under friidrettsstevnet Gyulai Istvan Memorial i Ungarn mandag.

  Henriksen kastet 80,87 da han tok VM-bronse i Eugene tidligere i sommer. Mandag var han aldri nærheten av de lengdene.

  Veteranen fikk opp det beste kastet i sjette og siste omgang. Der landet slegga på 74,78 meter.

  Best av alle i Ungarn var VM-sølvvinner Wojciech Nowicki fra Polen. Han kastet 79,96 i fjerde omgang.

  Hjemmehåpet Bence Halász fulgte nærmest med 79,44. (NTB)

  World Athletics Championships
  Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters
 • Norske tap i sjakk-OL i nest siste runde

  Både i åpen klasse og i kvinneklassen røk det norske laget på tap i sjakk-OL mandag. Mennene tapte 1,5-2,5 for Moldova, mens kvinnene røk 0,5-3,5 for Estland.

  Magnus Carlsen spilte remis med hvite brikker mot Ivan Schitco. Partiet var ferdig etter 45 trekk.

  Jon Ludvig Hammer slo på sin side Andrej Macovej med svarte brikker etter 42 trekk, mens Johan-Sebstian Christiansen måtte tåle nederlag for Vladmir Hamitevici.

  I det siste partiet møttes Frode Urkedal og Dragos Ceres. Der ble det også norsk tap.

  Norge lå på 21.-plass i mesterskapet foran mandagens partier og hadde avanserte etter to strake seire i helgen.

  Det norske kvinnelaget røk på sin side 0,5-3,5 for Esttland på det som var nest siste spilledag.

  Sheila Barth Stanford spilte remis mot Margareth Olde og var den eneste som tok poeng. Edit Machlik tapte for Mai Narva, Alena Ayzenberg tapte for Anastasia Sinitsina, mens Maud Rødsmoen røk for Sofia Blokhin

  Med tapet falt Norge fra 33.- til 47.-plassen. (NTB)

  India Chess Olympiad
  Foto: AP
 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste