Hopp til innhold

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

DRATT AV BANEN: Nahuel Carabana måtte dra Axel Vang Christensen av banen.

18 år gamle Christensen lå helt fremst i heatet da han smalt foten i hinderet og gikk på trynet etter at om lag 2000 meter løpt av det første forsøket på 3000 meter. Han holdt seg til beinet med tydelige smerter, og så fortvilet ut.

Det fikk konkurrenten, som akkurat hadde passert, til å stoppe opp. Carabana var raskt borte hos dansken og prøvde å hjelpe ham opp. Men til ingen nytte.

Da valgte utøveren fra Andorra å dra med seg stortalentet ut av løpebanen.

Germany European Championships Athletics

ENSOM: Nahuel Carabana ble løpende alene etter at han stoppet for å hjelpe Axel Vang Christensen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Carabana forklarer til NRK på spansk at han så at fallet til Christensen var hardt og valgte å hjelpe ham, fordi han selv har falt flere ganger tidligere og vet hvordan det er.

Deretter fortsatte 22-åringen løpet, men var naturlig nok sjanseløs på avansement. Han kom sist i mål, over ett minutt bak heatvinner Osama Zoghlami fra Italia.

– Det var ikke min dag, men i det minste kunne jeg hjelpe noen, forteller Carabana.

Enda verre gikk det for Christensen, som måtte bæres av banen på båre. Dansken er regnet som et stort friidrettstalent og har blitt sammenlignet med Jakob Ingebrigtsen.

Danskenes lagleder i München, Lars Nielsen, forteller til DR at Christensen er kjørt til sykehus. Han sier de tror det er snakk om en slagskade, men at Christensen skal undersøkes for en leddbånd- eller meniskskade.

Germany European Championships Athletics

PÅ BÅRE: Axel Vang Christensen måtte hjelpes av banen på båre.

Germany European Championships Athletics

HJELP: Axel Vang Christensen fikk nok ikke den EM-debuten han drømte om.

Germany European Championships Athletics

KONKURRENTENE FORSVANT: Axel Vang Christensen måtte se konkurrenten løpe forbi på tartandekket.

– Stort gjort

Norske Tom Erling Kårbø løp i samme heat og så det som skjedde med dansken. Selv gikk han videre til finale med en tredjeplass.

– Det var rett foran meg. Jeg holdt på å løpe i ham, så jeg fikk en liten støkk, sier Kårbø, som tok seg videre til finalen med tredjeplass, til NRK.

– Det er veldig stort gjort. Masse respekt til ham, sier det tyske hjemmehåpet Karl Bebendorf til ARD.

EM friidrett 2022 i München

FINALEKLAR: Tom Erling Kårbø kunne juble for finaleplass i EM.

Foto: Lise Åserud / NTB

Fredrik Sandvik løp i det andre kvalifiseringsheatet. Han var imponert over Carabanas sportsånd.

– Det høres veldig rart ut, jeg må vel innrømme at jeg ikke hadde gjort det samme, sier Sandvik, som understreker at han ikke har sett hva som skjer.

– Men det var bra han fikk han ut av banen, ellers kunne det vært enda styggere.

To nordmenn til finale

For Sandvik ble det ikke noe finaleplass, men Jakob Boutera sørget for at det blir to nordmenn i EM-finalen.

– Det har aldri skjedd, så lenge jeg har løpt i alle fall, sier han om situasjonen i første heat.

– Det er dramatikk, jeg har fått meg noen kutt her selv, så det blir litt at man løper og stanger på hverandre. Det kan bli litt uryddig til tider. Man må være våken og stokke beinene riktig, sier Boutera.

EM friidrett 2022 i München

ULIK SKJEBNE: Fredrik Sandvik (t.h.) må se Jacob Boutera (t.v.) og Tom Erling Kårbø løpe EM-finale fra tribunen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal