Hopp til innhold

Her ofrer konkurrenten egne sjanser for å hjelpe supertalentet

Axel Vang Christensen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Da ofret Andorras Nahuel Carabana egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

Danske Axel Vang Christiansen hektet i et hinder og falt stygt på 3000 meter hinder i EM. Andorras Nahuel Carabana ofret egne finalemuligheter for å hjelpe dansken av banen.

DRATT AV BANEN: Nahuel Carabana måtte dra Axel Vang Christensen av banen.

18 år gamle Christensen lå helt fremst i heatet da han smalt foten i hinderet og gikk på trynet etter at om lag 2000 meter løpt av det første forsøket på 3000 meter. Han holdt seg til beinet med tydelige smerter, og så fortvilet ut.

Det fikk konkurrenten, som akkurat hadde passert, til å stoppe opp. Carabana var raskt borte hos dansken og prøvde å hjelpe ham opp. Men til ingen nytte.

Da valgte utøveren fra Andorra å dra med seg stortalentet ut av løpebanen.

Germany European Championships Athletics

ENSOM: Nahuel Carabana ble løpende alene etter at han stoppet for å hjelpe Axel Vang Christensen.

Foto: Matthias Schrader / AP

Carabana forklarer til NRK på spansk at han så at fallet til Christensen var hardt og valgte å hjelpe ham, fordi han selv har falt flere ganger tidligere og vet hvordan det er.

Deretter fortsatte 22-åringen løpet, men var naturlig nok sjanseløs på avansement. Han kom sist i mål, over ett minutt bak heatvinner Osama Zoghlami fra Italia.

– Det var ikke min dag, men i det minste kunne jeg hjelpe noen, forteller Carabana.

Enda verre gikk det for Christensen, som måtte bæres av banen på båre. Dansken er regnet som et stort friidrettstalent og har blitt sammenlignet med Jakob Ingebrigtsen.

Danskenes lagleder i München, Lars Nielsen, forteller til DR at Christensen er kjørt til sykehus. Han sier de tror det er snakk om en slagskade, men at Christensen skal undersøkes for en leddbånd- eller meniskskade.

Germany European Championships Athletics

PÅ BÅRE: Axel Vang Christensen måtte hjelpes av banen på båre.

Germany European Championships Athletics

HJELP: Axel Vang Christensen fikk nok ikke den EM-debuten han drømte om.

Germany European Championships Athletics

KONKURRENTENE FORSVANT: Axel Vang Christensen måtte se konkurrenten løpe forbi på tartandekket.

– Stort gjort

Norske Tom Erling Kårbø løp i samme heat og så det som skjedde med dansken. Selv gikk han videre til finale med en tredjeplass.

– Det var rett foran meg. Jeg holdt på å løpe i ham, så jeg fikk en liten støkk, sier Kårbø, som tok seg videre til finalen med tredjeplass, til NRK.

– Det er veldig stort gjort. Masse respekt til ham, sier det tyske hjemmehåpet Karl Bebendorf til ARD.

EM friidrett 2022 i München

FINALEKLAR: Tom Erling Kårbø kunne juble for finaleplass i EM.

Foto: Lise Åserud / NTB

Fredrik Sandvik løp i det andre kvalifiseringsheatet. Han var imponert over Carabanas sportsånd.

– Det høres veldig rart ut, jeg må vel innrømme at jeg ikke hadde gjort det samme, sier Sandvik, som understreker at han ikke har sett hva som skjer.

– Men det var bra han fikk han ut av banen, ellers kunne det vært enda styggere.

To nordmenn til finale

For Sandvik ble det ikke noe finaleplass, men Jakob Boutera sørget for at det blir to nordmenn i EM-finalen.

– Det har aldri skjedd, så lenge jeg har løpt i alle fall, sier han om situasjonen i første heat.

– Det er dramatikk, jeg har fått meg noen kutt her selv, så det blir litt at man løper og stanger på hverandre. Det kan bli litt uryddig til tider. Man må være våken og stokke beinene riktig, sier Boutera.

EM friidrett 2022 i München

ULIK SKJEBNE: Fredrik Sandvik (t.h.) må se Jacob Boutera (t.v.) og Tom Erling Kårbø løpe EM-finale fra tribunen.

Foto: Lise Åserud / NTB

Siste nytt

 • Borterekken brutt for Manchester United

  Etter tre strake Premier League-seire ble seiersrekken brutt for Manchester United da de tapte borte mot Newcastle lørdag kveld.

  22 år gamle Anthony Gordon ble matchvinner etter at han sendte vertene i ledelsen ti minutter etter sidebytte.

  Manchester United-angriper Antony trodde han utlignet og reddet ett poeng på overtid, men ballen gikk via en offsideplassert Harry Maguire og målet ble korrekt annullert for offside.

  Manchester United jaktet sin femte strake borteseier, men Newcastle, som har vært ett av sesongens beste hjemmelag i Premier League, satte tidlig gjestene fra Manchester under et voldsomt press. Nærmest var Kieran Trippier da han kun var millimeter unna et drømmemål fem minutter før pause da han smalt et frispark i tverrliggeren og ned på linja.

  Med sesongens åttende seier klatrer Newcastle til en femteplass med 26 poeng, syv poeng bak ligaleder Arsenal.

  Etter 14 serierunder står Manchester United, som på kort varsel måtte bytte ut fly med busstransport til Newcastle lørdag formiddag etter værutfordringer, med 24 poeng og befinner seg på en syvendeplass.

  Bruno Fernandes
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Viktor Hovland gikk i ball med selveste Tiger Woods på 3. runde i World Challenge og var ett slag bedre enn ham på runden.

  Hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen Woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. Begge er på par totalt.

  Nordmannen kom til Bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i Tiger Woods' egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. Hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med Woods.

  Den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens Hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. Woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par.

  Da Hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak Woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen.

  Woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. Begge greide birdie på 14. hull, men Hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. Begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der.

  (©NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Mads Thygesen / NRK
 • Topp ti etter sterk finaleomgang

  Thea Louise Stjernesund leverte en sterk andreomgang i canadiske Tremblant, og kjørte seg opp seks plasser i finaleomgangen til en niendeplass i lørdagens storslalåmrenn.

  Lagvenninnene Ragnhild Mowinckel og Kristin Lysdahl ble henholdsvis nummer 19 og 25. Mina Fürst Holtmann kjørte ut i første omgang.

  Italienske Federica Brignone vant, 19 hundredeler foran slovenske Petra Vlhova, mens amerikaske Mikalea Shiffrin ble nummer tre.

  Thea Louise Stjernesund ned Mount Tremblant i Canada.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal