NRK Meny
Normal

Får ikke bli med til Canada: – Jeg er skuffa

For flere landslagsløpere er verdenscupsesongen over. Ola Vigen Hattestad rister av seg skuffelsen med å satse på Vasaloppet.

Pallen

IKKE GODT NOK: Ola Vigen Hattestad (t.v.) var på pallen både i Drammen og Stockholm. Men i motsetning til Petter Northug og Eirik Brandsdal får han ikke være med til Canada.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er selvfølgelig skuffa, sier Ola Vigen Hattestad til NRK

Norges skiforbund har tatt ut ti menn og sju kvinner til etappeløpet Ski Tour Canada, som avslutter verdenscupen i langrenn.

En lang rekke landslagsløpere kom ikke med på laget. For disse er verdenscupsesongen over allerede nå, etter prøve-VM i Lahti.

Det hjelper ikke for Ola Vigen Hattestad å ha VM- og OL-gull i sprint. Han blir ikke med til Canada. Han deler skjebne med Sondre Turvoll Fossli, Pål Golberg og Simen Andreas Sveen. Chris Jespersen og Tomas Northug, som har fått sesongen spolert av sykdom, er heller ikke med.

På kvinnesiden må Kathrine Harsem, Martine Ek Hagen og Kari Vikhagen Gjeitnes bli igjen hjemme – og konsentrere seg om nasjonale renn og skandinavisk cup.

Kan bare gå 6 av 12 renn

– Det er ti gode skiløpere som reiser, og jeg er vel så vidt jeg har skjønt nummer elleve, så da blir det å være hjemme, konstaterer Hattestad.

Han liker på ingen måte at verdenscupsesongen allerede er over. At sesongen avsluttes med en lang tour, gjør at spesialister som han selv mangler et konkurransetilbud.

– Det er litt sånn FIS har ønsket sporten skal bli. At profilene skal beherske alt. At spesialistene skal få færre muligheter. I vinter er det 12 sprintrenn, men seks av dem inngår i tourer. Da har jeg bare mulighet til å gå seks konkurranse, påpeker Hattestad.

Han skulle også ønske at landslagsledelsen i Norge hadde gitt plass til flere spesialister i uttaket.

Vil gå Vasaloppet

– Jeg er litt skuffa over at de ikke gjør det. Samtidig må jeg stikke fingeren i jorda og innse at jeg ikke har vært sterk nok i skøyting i år. I klassisk er jeg blant de beste i verden, men i skøyting har jeg ikke lyktes.

Canada-vrakingen betyr at Hattestad i prinsippet kunne tatt ferien nå og startet oppkjøringa til neste års VM i Lahti tidlig. Men sannsynligvis velger han noe annet.

– Jeg har tenkt mye de to siste døgnene. Jeg merker at jeg er mest motivert for å prøve meg på Vasaloppet. Nå er det vel to uker for lite til å gjøre det veldig godt, men jeg har lyst til å prøve, sier Hattestad.

Ski Tour Canada starter 1. mars og består av åtte etapper.

Siste nytt

 • Sandnes Ulfs første poengtap

  Med 0-0 mot HamKam på Hamar tapte Sandnes Ulf sine første poeng i årets 1. divisjon, etter tre sigrar i sesongopninga.

  Sandnes-laget er dermed på tredjeplass, på målskilnaden bak Aalesund og Notodden. HanKam er framleis utan siger, men har tre uavgjorte.

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma