Hyret Northug-trener - vant LPGA

Etter flere måneder med seierstørke på golfbanen hyret Suzann Pettersen inn Erik Bertrand Larssen som mental trener for tre måneder siden. Det resulterte i to LPGA-titler på rad i sesongavslutningen.

Erik Bertrand Larssen og Tutta

Da «Tutta» fikk inn Erik Bertrand Larssen som mental trener, snudde resultatene hennes på golfbanen.

Foto: NRK

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen hadde mye å glise for under turneringen i Taiwan. – Vanskelig å si at Erik ikke hadde noe med resultatene å gjøre, sier hun.

Foto: Wally Santana / Ap

– Det er vanskelig å si at det ikke er en sammenheng. Hvis du ser på resten av sesongen hvor mye har vært stang ut, så er det er et eller annet som har skjedd opp i topphuet. Jeg stoler på meg selv og tør å være aggressiv og hakket hvassere enn de jeg spiller mot, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun er hjemme i Norge på juleferie etter elleve måneder med valfarting til golfbaner verden rundt. Elleve måneder hun nå kan sitte og beskrive som «ganske bra», mye takket være seier i to strake LPGA-turneringer i oktober.

Northug-trener

Frem til seieren i Korea 19. oktober hadde det gått 14 måneder siden «Tutta»s siste turneringsseier. Seierstørke gikk hardt inn på golfesset og hun så stadig etter nye metoder for å komme på vinnersporet igjen.

Erik Bertrand Larssen Petter Northug

Erik Bertrand Larssen har vært mental trener for mange norske topputøvere. Her sammen med Northug i forberedelser til Tour de Ski i 2010.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Svaret fant hun altså i mannen som har hjulpet flere norske topputøvere, blant andre Petter Northug, med de mentale utfordringene både i og utenfor konkurranse.

– Jeg hadde hørt om Erik og til syvende og sist var jeg nysgjerrig nok til å treffe han. Jeg ønsket å ta tak i et par løse skruer og følte jeg trengte litt hjelp for å komme på riktig vei igjen, sier Pettersen.

Er med under konkurranser

De to har de siste tre månedene hatt et tett samarbeid og det tok dem ikke lang tid å finne en formel for hva som funker på golfbanen.

Da Pettersen vant LPGA-turneringen i Taiwan 28. oktober, var Erik Bertrand Larssen med og ga henne råd underveis i turneringen.

– Hun er i verdensklasse allerede, så dette handler om å finne de små prosentene i hverdagen og i konkurransesituasjoner. Det er snakk om små justeringer hos en utøver som allerede er i toppen, sier Bertrand Larssen til NRK.

han beskriver rollen sin i teamet til Suzann Pettersen som liten, men ambisjonene han har for henne er ikke det.

– Mitt mål er å få Suzann best i hodet. Hun skal bli den mentalt sterkeste på LPGA-touren, sier han.

– Erik kan hjelpe meg å bli best

Bertrand Larssen vil ikke ta æren for de to LPGA-seirene, men synes det er hyggelig at Pettersen sier det er en sammenheng. Han mener det ikke har vært vanskelig å få «Tutta» til å fokusere på de riktige tingene.

– Det hun skal ha for er at når vi snakker om oppgaver så gjør hun ting helhjertet. Da gir det resultater, sier Bertrand Larssen.

Med sine 31 år føler Suzann Pettersen at hun har sine beste år på golfbanen foran seg. Hennes mål er som det alltid har vært - å bli best. Ikke bare i hodet, men også ute på banen.

– Og jeg er sikker på at Erik kan hjelpe meg til å bli best, sier hun.

Siste nytt

 • Villa gir seg etter endt sesong

  Den spanske spissveteranen David Villa (37) legger opp etter sesongen. 37-åringen med fortid i Barcelona, Atlético Madrid og Valencia vil avslutte sin karriere i japansk fotball og Vissel Kobe. – Jeg har bestemt meg for å avslutte min profesjonelle karriere, sa en tydelig rørt Villa.

  NYCFC Villa Soccer David Villa
  Foto: Seth Wenig / Ap
 • Salah dropper landslagssamling

  Liverpools gullkalv Mohamed Salah dropper landslagssamling med Egypt etter at han måtte hinke av banen i 3-1-nedsablingen av Manchester City. – Han trenger en periode med behandling for å komme tilbake, skriver Egypt i en uttalelse gjengitt hos BBC.

  2mXYQk1Erk4
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild fortsetter å slite. Tirsdag røk de 1-3 borte for Los Angeles Kings. Det ble ingen målpoeng på nordmannen. Minnesota Wild møtte Los Angeles Kings i et rent bunnoppgjør. Zuccarello har nå seks målpoeng på de sju siste kampene, men de to siste har nå endt uten poeng.

  Mats Zuccarello
  Foto: Chris Carlson / Chris Carlson

Sendeplan

Kl. Program Kanal