Hopp til innhold

Hyret Northug-trener - vant LPGA

Etter flere måneder med seierstørke på golfbanen hyret Suzann Pettersen inn Erik Bertrand Larssen som mental trener for tre måneder siden. Det resulterte i to LPGA-titler på rad i sesongavslutningen.

Erik Bertrand Larssen og Tutta

Da «Tutta» fikk inn Erik Bertrand Larssen som mental trener, snudde resultatene hennes på golfbanen.

Foto: NRK

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen hadde mye å glise for under turneringen i Taiwan. – Vanskelig å si at Erik ikke hadde noe med resultatene å gjøre, sier hun.

Foto: Wally Santana / Ap

– Det er vanskelig å si at det ikke er en sammenheng. Hvis du ser på resten av sesongen hvor mye har vært stang ut, så er det er et eller annet som har skjedd opp i topphuet. Jeg stoler på meg selv og tør å være aggressiv og hakket hvassere enn de jeg spiller mot, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun er hjemme i Norge på juleferie etter elleve måneder med valfarting til golfbaner verden rundt. Elleve måneder hun nå kan sitte og beskrive som «ganske bra», mye takket være seier i to strake LPGA-turneringer i oktober.

Northug-trener

Frem til seieren i Korea 19. oktober hadde det gått 14 måneder siden «Tutta»s siste turneringsseier. Seierstørke gikk hardt inn på golfesset og hun så stadig etter nye metoder for å komme på vinnersporet igjen.

Erik Bertrand Larssen Petter Northug

Erik Bertrand Larssen har vært mental trener for mange norske topputøvere. Her sammen med Northug i forberedelser til Tour de Ski i 2010.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Svaret fant hun altså i mannen som har hjulpet flere norske topputøvere, blant andre Petter Northug, med de mentale utfordringene både i og utenfor konkurranse.

– Jeg hadde hørt om Erik og til syvende og sist var jeg nysgjerrig nok til å treffe han. Jeg ønsket å ta tak i et par løse skruer og følte jeg trengte litt hjelp for å komme på riktig vei igjen, sier Pettersen.

Er med under konkurranser

De to har de siste tre månedene hatt et tett samarbeid og det tok dem ikke lang tid å finne en formel for hva som funker på golfbanen.

Da Pettersen vant LPGA-turneringen i Taiwan 28. oktober, var Erik Bertrand Larssen med og ga henne råd underveis i turneringen.

– Hun er i verdensklasse allerede, så dette handler om å finne de små prosentene i hverdagen og i konkurransesituasjoner. Det er snakk om små justeringer hos en utøver som allerede er i toppen, sier Bertrand Larssen til NRK.

han beskriver rollen sin i teamet til Suzann Pettersen som liten, men ambisjonene han har for henne er ikke det.

– Mitt mål er å få Suzann best i hodet. Hun skal bli den mentalt sterkeste på LPGA-touren, sier han.

– Erik kan hjelpe meg å bli best

Bertrand Larssen vil ikke ta æren for de to LPGA-seirene, men synes det er hyggelig at Pettersen sier det er en sammenheng. Han mener det ikke har vært vanskelig å få «Tutta» til å fokusere på de riktige tingene.

– Det hun skal ha for er at når vi snakker om oppgaver så gjør hun ting helhjertet. Da gir det resultater, sier Bertrand Larssen.

Med sine 31 år føler Suzann Pettersen at hun har sine beste år på golfbanen foran seg. Hennes mål er som det alltid har vært - å bli best. Ikke bare i hodet, men også ute på banen.

– Og jeg er sikker på at Erik kan hjelpe meg til å bli best, sier hun.

Siste nytt

 • Haaland møter fansen søndag

  Manchester City inviterer søndag supporterar til å møte Erling Braut Haaland og dei andre sommarsigneringane til klubben for første gong.

  Det skjer som ein del av eit show for fansen utanfor Citys stadion. Premier League-meistrane skal presentere fire spelarar, men Haaland blir den mest ettertrakta mannen for dagen.

  Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega Moreno er resten av nysigneringane som blir presenterte søndag. City legg opp til nokre korte intervju på scena før spelarane deler ut signerte drakter til dei frammøtte.

  Manchester City speler den første oppkøyringskampen sin mot mexicanske Club América 21. juli. Det skjer i USA og er venta å bli Haalands debut.

  Haaland
  Foto: mancity.com
 • Jansrud blir gjerne alpinekspert

  Kjetil Jansrud la skiene på hylla etter verdscuputforen på Kvitfjell i mars. Alpinprofilen håpar han kan halde fram å jobbe med idretten i framtida.

  – Det er ingenting som er landa enno, men eg håpar at eg kan vere litt involvert inn mot idretten, der eg kan gjere noko tilsvarande ekspert på TV. Og så er det litt andre ting der folk ønskjer å bruke meg som profil, seier Jansrud til NTB.

  Jansrud avslutta karrieren på heimebane på Kvitfjell med 23 verdenscupsigrar, fem OL-medaljar og tre VM-medaljar etter 18 år som toppalpinist.

  – Eg har sagt at eg etter sommarferien skal ha funne meg ein jobb, seier den tidlegare toppalpinisten.

  y42zuVnROIM
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Nadal kriget seg videre – møter Kyrgios i Wimbledon-semi

  En skadeplaget Rafael Nadal (36) holdt liv i håpet om en etterlengtet Wimbledon-tittel. Han nedkjempet Taylor Fritz i et kvartfinaledrama over fem sett.

  Etter over fire timer sto Nadal igjen som vinner på centercourten i London. På veien måtte han holde smertene i sjakk. Spanjolen gikk seirende ut med sifrene 3-6, 7-5, 3-6, 7-6 (10-4).

  Nadal har sine skavanker. Onsdag slet han med et mageproblem og så skadeskutt ut i andre sett, men det stoppet ham ikke fra å fortsette jakten på sin 23. Grand Slam-tittel.

  Fredag skal han opp mot Nick Kyrgios (27). (NTB)

  Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste