Hyret Northug-trener - vant LPGA

Etter flere måneder med seierstørke på golfbanen hyret Suzann Pettersen inn Erik Bertrand Larssen som mental trener for tre måneder siden. Det resulterte i to LPGA-titler på rad i sesongavslutningen.

Erik Bertrand Larssen og Tutta

Da «Tutta» fikk inn Erik Bertrand Larssen som mental trener, snudde resultatene hennes på golfbanen.

Foto: NRK

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen hadde mye å glise for under turneringen i Taiwan. – Vanskelig å si at Erik ikke hadde noe med resultatene å gjøre, sier hun.

Foto: Wally Santana / Ap

– Det er vanskelig å si at det ikke er en sammenheng. Hvis du ser på resten av sesongen hvor mye har vært stang ut, så er det er et eller annet som har skjedd opp i topphuet. Jeg stoler på meg selv og tør å være aggressiv og hakket hvassere enn de jeg spiller mot, sier Suzann Pettersen til NRK.

Hun er hjemme i Norge på juleferie etter elleve måneder med valfarting til golfbaner verden rundt. Elleve måneder hun nå kan sitte og beskrive som «ganske bra», mye takket være seier i to strake LPGA-turneringer i oktober.

Northug-trener

Frem til seieren i Korea 19. oktober hadde det gått 14 måneder siden «Tutta»s siste turneringsseier. Seierstørke gikk hardt inn på golfesset og hun så stadig etter nye metoder for å komme på vinnersporet igjen.

Erik Bertrand Larssen Petter Northug

Erik Bertrand Larssen har vært mental trener for mange norske topputøvere. Her sammen med Northug i forberedelser til Tour de Ski i 2010.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Svaret fant hun altså i mannen som har hjulpet flere norske topputøvere, blant andre Petter Northug, med de mentale utfordringene både i og utenfor konkurranse.

– Jeg hadde hørt om Erik og til syvende og sist var jeg nysgjerrig nok til å treffe han. Jeg ønsket å ta tak i et par løse skruer og følte jeg trengte litt hjelp for å komme på riktig vei igjen, sier Pettersen.

Er med under konkurranser

De to har de siste tre månedene hatt et tett samarbeid og det tok dem ikke lang tid å finne en formel for hva som funker på golfbanen.

Da Pettersen vant LPGA-turneringen i Taiwan 28. oktober, var Erik Bertrand Larssen med og ga henne råd underveis i turneringen.

– Hun er i verdensklasse allerede, så dette handler om å finne de små prosentene i hverdagen og i konkurransesituasjoner. Det er snakk om små justeringer hos en utøver som allerede er i toppen, sier Bertrand Larssen til NRK.

han beskriver rollen sin i teamet til Suzann Pettersen som liten, men ambisjonene han har for henne er ikke det.

– Mitt mål er å få Suzann best i hodet. Hun skal bli den mentalt sterkeste på LPGA-touren, sier han.

– Erik kan hjelpe meg å bli best

Bertrand Larssen vil ikke ta æren for de to LPGA-seirene, men synes det er hyggelig at Pettersen sier det er en sammenheng. Han mener det ikke har vært vanskelig å få «Tutta» til å fokusere på de riktige tingene.

– Det hun skal ha for er at når vi snakker om oppgaver så gjør hun ting helhjertet. Da gir det resultater, sier Bertrand Larssen.

Med sine 31 år føler Suzann Pettersen at hun har sine beste år på golfbanen foran seg. Hennes mål er som det alltid har vært - å bli best. Ikke bare i hodet, men også ute på banen.

– Og jeg er sikker på at Erik kan hjelpe meg til å bli best, sier hun.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal