NRK Meny
Normal

– Deilig å være tilbake der jeg føler jeg hører hjemme

Golfstjernen Suzann Pettersen er lettet over at marginene endelig var på hennes side i Sør-Korea.

Her tar Tutta LPGA seieren

VIDEO: Her tar Tutta LPGA seieren

– Det har vært mange marginer som har bikket feil vei det siste året, men nå klaffet det. Det er deilig å være tilbake der jeg føler jeg hører hjemme, sier Pettersen til NRK.no.

Da «Tutta» vant etter en dramatisk omspillsrunde mot Catriona Matthew, tok hun sin første LPGA-seier siden turneringen i Oregon for 14 måneder siden.

 • Se avgjørelsen i videoklippet over!

– Jeg følte egentlig at jeg hadde det i min hule hånd hele veien. Jeg hadde et bunkerslag før den siste putten som la ballen til rette på to meter. Derfra var det bare å pirke den inn, sier «Tutta».

Saftig førstepremie

Pettersen klarte ikke å fortsette storspillet fra fredag og lørdag. Golfstjernen måtte blant annet tåle en dobbeltbogey både på 3. og 12. hull.

Men etter omspillet kunne hun juble for sin niende LPGA-seier. «Tutta» tar også med seg over 1,5 millioner kroner i førstepremiegevinst, ifølge LPGA.com.

Det har ikke golfstjernen selv ofret en tanke.

– Pengene driter jeg en lang marsj i. Det er ikke det som driver meg, sier Pettersen.

– Skal gi jernet

De neste ukene skal hun kjempe om nye LPGA-seirer i både Taiwan, Mexico og Florida.

– Nå er det bare å gi jernet. Jeg har aldri mål om å bli nummer to for å si det sånn, sier Pettersen.

Verdensener og fjorårsvinner Tseng Ya-ni tok tredjeplassen ett slag bak tetduoen. Det var hennes beste plassering siden april.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad