NRK Meny
Normal

– Han sto vel og funderte på hvordan mobbe meg etter partiet

TROMSØ (NRK.no): Konkurrenter og lagkamerater frykter Magnus Carlsens dømmende blikk. Men på søndag fikk et gammelt minne ham til å smelte.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spankulerte bort til bordet til lagkameraet Kjetil Lie på søndag. Etter et par sekunder gliser han bredt - men av hva?

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Magnus Carlsen

Leif Erlend Johannessen fikk både verdensener Magnus Carlsen og verdensfemmer Sergej Karjakin over skulderen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Det tok bare noen minutter av søndagens parti før en nysgjerrig Magnus Carlsen var oppe og spankulerte mellom bordene.

Først tok han en titt på stillingen til Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen, så spaserte han bort til Kjetil Aleksander Lie på det norske fjerdebordet.

Der ble han stående i ett eller to sekunder - før han brøt ut i et digert glis, som man kan se på bildet over.

– Han sto vel og funderte på hva han skulle si for å mobbe meg etter partiet. Magnus er en moroklump, vet du, sier Lie til NRK.no.

– Kjenner jeg han rett, gliste han vel fordi han tenkte på en vits eller noe - i kjent Magnus-stil, humrer Simen Agdestein.

Kom på triumf fra 2006

NRK.no får huket tak i Magnus Carlsen selv på vei ut av arenaen og viser ham bildet. Det viser seg at han kjente igjen stillingen fra et parti han spilte da han bare var 15 år.

– Akkurat der tenkte jeg på partiet jeg spilte mot Morozevitsj i 2006. Jeg ble stående litt tvilsomt etter åpningen, men svindlet ham fullstendig og vant, sier han med et triumferende smil.

Magnus Carlsen møtte Aleksandr Morozevitsj i Biel 31. juli 2006. Og går vi tilbake i arkivene til chessgames.com, finner vi at han har helt rett - de ti første trekkene i det obskure partiet for åtte år siden var eksakt de samme som i partiet til Kjetil Lie på søndag.

Alt dette prosesserte altså 23-åringen på et par øyekast.

– Typisk Magnus

– Det er typisk. Han gliser av helt sånne perifere ting som han kommer på, det vet vi jo. Han kommer på noe morsomt, så kan han finne på å humre for seg selv, sier Simen Agdestein.

– Hukommelsen hans er ganske god?

– Hukommelsen hans, ja... den er god. Den er det ingenting i veien med, sier Simen Agdestein til NRK.no.

Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik

Magnus Carlsen kaster et blikk på brettet til erkerival Vladimir Kramnik.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Søndag var det mange konkurrenter som fikk merke Carlsens blikk. Nordmannen fortsatte å gå rundt i spillelokalet i flere minutter, og var blant annet innom bordet til sin erkerival Vladimir Kramnik.

– Hvordan er det når verdens beste titter dere over skulderen?

– Det går bra. Vi håper det er verre mot motstanderne, at de får se verdensmesteren når de ser opp, sier Leif Erlend Johannessen.

Norges førstelag i åpen klasse møter Montenegro på mandag. Magnus Carlsen møter Nikola Djukic, og Jon Ludvig Hammer er tilbake på laget etter å ha blitt hvilt på søndag. Du kan følge alle de 650 partiene på NRK.no/sjakk fra 14.00.

Siste nytt

 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Tok sin første seier

  Vålerenga tok sine første poeng i årets Toppserie da de slo Avaldsnes 3-0 borte. Marte Berget, Victoria Ludvigsen og Isabell Herlovsen scoret. – Det er ikke kult å være spiss og ha måltørke, så at det kommer i dag, betyr mye, sier Herlovsen til NRK.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sterk sluttspurt i Arsenal-seier

  I det som var Arsenals første kamp etter at manager Arsène Wenger tidligere denne uken annonserte sin avgang ved sesongslutt ble det seier 4–1 over West Ham.

  Seieren satt imidlertid langt inne, men tre mål i de siste ti minuttene ga Arsenal-jubel.

  SOCCER-ENGLAND-ARS-WHU/
  Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias