Hopp til innhold

– Han sto vel og funderte på hvordan mobbe meg etter partiet

TROMSØ (NRK.no): Konkurrenter og lagkamerater frykter Magnus Carlsens dømmende blikk. Men på søndag fikk et gammelt minne ham til å smelte.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen spankulerte bort til bordet til lagkameraet Kjetil Lie på søndag. Etter et par sekunder gliser han bredt - men av hva?

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Magnus Carlsen

Leif Erlend Johannessen fikk både verdensener Magnus Carlsen og verdensfemmer Sergej Karjakin over skulderen.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Det tok bare noen minutter av søndagens parti før en nysgjerrig Magnus Carlsen var oppe og spankulerte mellom bordene.

Først tok han en titt på stillingen til Simen Agdestein og Leif Erlend Johannessen, så spaserte han bort til Kjetil Aleksander Lie på det norske fjerdebordet.

Der ble han stående i ett eller to sekunder - før han brøt ut i et digert glis, som man kan se på bildet over.

– Han sto vel og funderte på hva han skulle si for å mobbe meg etter partiet. Magnus er en moroklump, vet du, sier Lie til NRK.no.

– Kjenner jeg han rett, gliste han vel fordi han tenkte på en vits eller noe - i kjent Magnus-stil, humrer Simen Agdestein.

Kom på triumf fra 2006

NRK.no får huket tak i Magnus Carlsen selv på vei ut av arenaen og viser ham bildet. Det viser seg at han kjente igjen stillingen fra et parti han spilte da han bare var 15 år.

– Akkurat der tenkte jeg på partiet jeg spilte mot Morozevitsj i 2006. Jeg ble stående litt tvilsomt etter åpningen, men svindlet ham fullstendig og vant, sier han med et triumferende smil.

Magnus Carlsen møtte Aleksandr Morozevitsj i Biel 31. juli 2006. Og går vi tilbake i arkivene til chessgames.com, finner vi at han har helt rett - de ti første trekkene i det obskure partiet for åtte år siden var eksakt de samme som i partiet til Kjetil Lie på søndag.

Alt dette prosesserte altså 23-åringen på et par øyekast.

– Typisk Magnus

– Det er typisk. Han gliser av helt sånne perifere ting som han kommer på, det vet vi jo. Han kommer på noe morsomt, så kan han finne på å humre for seg selv, sier Simen Agdestein.

– Hukommelsen hans er ganske god?

– Hukommelsen hans, ja... den er god. Den er det ingenting i veien med, sier Simen Agdestein til NRK.no.

Magnus Carlsen og Vladimir Kramnik

Magnus Carlsen kaster et blikk på brettet til erkerival Vladimir Kramnik.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Søndag var det mange konkurrenter som fikk merke Carlsens blikk. Nordmannen fortsatte å gå rundt i spillelokalet i flere minutter, og var blant annet innom bordet til sin erkerival Vladimir Kramnik.

– Hvordan er det når verdens beste titter dere over skulderen?

– Det går bra. Vi håper det er verre mot motstanderne, at de får se verdensmesteren når de ser opp, sier Leif Erlend Johannessen.

Norges førstelag i åpen klasse møter Montenegro på mandag. Magnus Carlsen møter Nikola Djukic, og Jon Ludvig Hammer er tilbake på laget etter å ha blitt hvilt på søndag. Du kan følge alle de 650 partiene på NRK.no/sjakk fra 14.00.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal