NRK Meny
Normal

Her blir IOC-visepresidenten pågrepet på hotellrommet

Iført kun en badekåpe måtte Patrick Hickey (71), visepresident i IOC, forlate hotellrommet og bli med det brasilianske politiet.

Patrick Hickey, visepresident i IOC, er pågrepet i Rio de Janeiro for ulovlig billettsalg. Han har midlertidig trukket seg fra alle verv i idretten.

PÅGREPET: Patrick Hickey åpnet hotelldøren kliss naken. FOTO: ESPN Brasil

– Hallo. Er det Patrick?

Det var en tydelig overrasket IOC-topp som åpnet døren da det lokale politiet i Rio banket på hotelldøren hans.

Hickey kunne bekrefte det, før han gikk naken inn på badet for å ikle seg en badekåpe. Kort tid senere ble han med politiet ut.

Svartebørs

Den irske 71-åringen er mistenkt for å ha solgt billetter til svartebørsmarkedet. Hickey måtte til sykehuset etter pågripelsen.

Les også om Heibergs reaksjoner om arrestasjonen!

– I lys av det som skjedde i morges og hans helse, har Mr. Hickey bestemt seg for å midlertidig tre av som president i OCI og alle andre olympiske funksjoner, sier Irlands olympiske komité (OCI) i en pressemelding.

Hickey har verv høyt i Den olympiske komité (IOC), Irlands olympiske komité (OCI), Den europeiske olympiske komité (ENOC) og organisasjonen for olympiske komiteer (ANOC).

Forsøkte å rømme

71 år gamle Hickey er mistenkt for å forsyne billetthaier, som har solgt billettene videre på svartebørs.

JUDO-OLY-2016-RIO

TREKKER SEG: Patrick Hickey velger å trekke seg midlertidig etter anklagene og sykehusbesøket.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Pågripelsen skjedde få dager etter at en mann ble tatt med 800 ulovlige billetter i Rio.

Ifølge politiet skal Hickey ha forsøkt å rømme unna da politiet kom for å arrestere ham.

Det var hotellegen som anbefalte at Hickey burde sendes til sykehuset for en sjekk grunnet hans alder og medisinske historikk. Der befinner han seg fortsatt under politiets overvåking.

THG Sports

Brasilianske medier hevder at pågripelsen av Hickey har forbindelse til pågripelsen av landsmannen Kevin James Mallon, som ble hentet av politiet under lekenes åpningsdag.

James Mallon er direktør for THG Sports, som er mistenkt for å ha videresolgt ulovlige OL-billetter. Politiet opplyste før OL at bedriften kan ha tjent i underkant av 20 millioner kroner på å kjøpe billige billetter og selge dem langt dyrere.

Reuters skriver at Patrick Hickeys sønn har vært ansatt i THG Sports.

Journalist fikk tilgang tilbake

Den brasilianske journalisten Jamil Chade skriver på Twitter at Hickey skal ha følt seg dårlig etter arrestasjonen.

Chade skrivere senere onsdag at han har mistet tilgangen til hotellet hvor Hickey ble pågrepet.

«IOC har trukket min akkreditering som gir tilgang til hotellet hvor Hickey ble pågrepet. Akkrediteringen var gyldig til 22. august og ble gitt til meg 1. august», skriver journalisten.

Senere twitret journalisten på nytt. IOC skal ha sagt at konfiskeringen var en feil, og Chade fikk derfor akkrediteringen tilbake.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • – Lukter trolig på mentolsalve

  Flere TV-seere la merke til at de russiske spillerne luktet på noe i spillertunellen før andre omgang. I NRKs VM-studio forklarte ekspert Carl Erik Torp hva de trolig luktet på:

  – Det er sannsynligvis en mentolsalve som de lukter på for å åpne litt luftveier og kvikne litt ekstra til. Dette har vi sett ofte med forskjellige idrettsutøvere, sier Torp.

  VM-studio fra Kontraskjæret.
 • West Ham sikret seg franske Diop

  West Ham har signert den franske midtstopperen Issa Diop. 21-åringen hentes fra Toulouse og har signert en femårskontrakt. Premier League-klubben har ikke oppgitt overgangssummen, men ifølge britiske medier er den rundt 22 millioner pund (238 millioner kroner).

   Issa Diop
  Foto: Regis Duvignau / Reuters
 • Salah starter mot Russland

  Ifølge Egypts lagoppstilling er Mohamed Salah i startoppstillingen til Egypts kamp mot Russland i kveld. Liverpool-spilleren har vært ute med en skulderskade, og spilte ikke da Egypt tapte 0-1 for Uruguay.

  Foto: Dmitri Lovetsky / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Portugal og Australia
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko