NRK Meny
Normal

Heiberg sjokkert over IOC-arrestasjon i Rio

Styremedlem i IOC, Patrick Hickey (71), er arrestert i Rio de Janeiro for ulovlig distribusjon av OL-billetter. Gerhard Heiberg kan ikke tro at det stemmer.

GAMES-EUR-2015-AZE-IRL-OLY-HICKEY

I TRØBBEL: IOCs visepresident Patrick Hickey.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Det lokale politiet opplyser at irske Patrick Hickey er mistenkt for konspirasjon vedrørende distribusjon av ulovlige OL-billetter sammen med minst seks andre personer, melder Ap.

Gerhard Heiberg

HJEMME FRA RIO: Gerhard Heiberg reagerer med vantro på pågripelsen av Patrick Hickey.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

Politiet sier de har bevis som linker Hickey til et internasjonalt komplott, som gir billetter til svartebørshaier som igjen selger videre for høyere pris. De samarbeider nå med irske myndigheter.

– Jeg er sjokkert. Jeg reagerer veldig sterkt på nyheten og kan ikke skjønne at det stemmer, sier Gerhard Heiberg til NRK.

IOC-medlem Heiberg har nettopp kommet hjem fra Rio, I Norge ble han møtt til nyheten om at Hickey er pågrepet.

– Det er nesten utrolig. Jeg kjenner ham veldig godt. Av den grunn ønsker jeg ikke å spekulere i hva som har skjedd, men da jeg leste det tenkte jeg at dette umulig kunne stemme, sier Heiberg.

– Det er ingen bevis enda

Onsdag ettermiddag stilte Mark Adams, IOCs talsmann, opp på pressekonferanse i Rio. Han ville ikke uttale seg stort om saken.

– Han er uskyldig til noe annet er bevisst. Det er ingen bevis, det er bare påstander enda, så vi må ikke dra konklusjoner, sier Adams i en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Mark Adams

FERSKE NYHETER: Mark Adams vil ikke gjøre noe eller dra noen konklusjoner før de vet mer om bakgrunnen for arrestasjonen.

Foto: Cameron Spencer / AFP

Talsmannen påpeker at han og IOC-teamet ikke visste at politiet var på vei da arrestasjonen skjedde onsdag morgen.

– Dette kom nettopp til oss. Politiet har ikke snakket med oss enda. Vi må se og høre hva dette faktisk er før vi gjør noe, sier IOCs talsmann.

– Til sykehus

BBC henviser til brasilianske medier, og skriver at Hickey forsøkte å stikke av da politiet kom for å anholde ham onsdag morgen lokal tid. Ifølge politiet skal han ha sendt akkrediteringen sin gjennom dørsprekken, før han rømte inn på et annet rom.

De brasiliansk avisen Estadao var først ute med nyheten. Ifølge avisen ble IOC-toppen arrestert på et hotell i bydelen Barra da Tijuca sørvest for Rio. På grunn av sykdom skal han deretter ha blitt fraktet rett til et lokalt sykehus.

Beslagla billetter

Mediene melder at det er en sammenheng mellom Hickey og arrestasjonen av irske Kevin James Mallon, som ble brakt inn av politiet på samme dag som åpningsseremonien.

Sistnevnte er direktør i selskapet THG Sports. Et selskap som allerede er mistenkt for å selge OL-billetter på ulovlig vis. Mallon skal ha vært i besittelse av 800 billetter til OL, som han mistenkes for å planlegge og selge for rundt 60.000 kroner stykket.

Disse billettene er igjen knyttet til den irske olympiske komitté – hvor Hickey er president.

27 år som leder

THG sier, ifølge BBC, at Mallon ikke har eller planla salg av billettene, men «passet på» dem for det irske selskapet, som faktisk har lov til å selge OL-billetter, Pro 10 Management.

THG Sports ble også beskyldt for å stå bak ulovlig billettsalg i forbindelse med fotball-VM i Brasil i 2014.

Hickey har vært president i Den europeiske komitté siden 2006, og har vært en del av IOCs styre siden 2012. Han har ledet «the Olympic Council of Ireland» siden 1989.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Lillebror Pedersen til Godset

  Sebastian Pedersen (18) gjør som storebror Marcus (27) og blir Strømsgodset-spiller.

  18 år gamle Sebastian er spiss i likhet med broren, og han har skrevet under en kontrakt som binder ham til Strømsgodset ut 2019-sesongen.

  Sebastian Pedersen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Aamodt Kilde rask på utfortrening

  Aleksander Aamodt Kilde var raskest av de norske under tirsdagens utfortrening i Kitzbühel med en 3.-plass. Aksel Lund Svindal kjørte ned til en 7.-plass, mens Kjetil Jansrud endte på en 16.-plass i gjennomkjøringen. Christof Innerhofer var raskest.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Vincenzo Pinto / AFP
 • Powell ny trener i Sandefjord

  Tidligere Egersund- og Levanger-trener Magnus Powell blir trener i eliteserieklubben Sandefjord. Powell har skrevet under på en toårig avtale. Han erstatter Lars Bohinen, som har tatt over Aalesund.

  Magnus Powell
  Foto: Torstein Bjørkås/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike