Hopp til innhold

Her «klikker» det for Tønseth: – Han smeller til konkurrenten

MERÅKER (NRK): Didrik Tønseth slo Magne Haga og ble disket i dagens NM-tremil. Det satte Emil Iversens gull i skyggen.

DRAMATISKE SCENER: Her slår Didrik Tønseth Magne Haga.

Det var på skøytedelen den dramatiske hendelsen inntraff. Da Tønseths stav brakk i et møte med Hagas ski, svartnet det for trønderen.

– Oi, oi oi! Her skjer det ting! Staven til Tønseth går, han smeller til sin konkurrent Magne Haga, det var ikke pent. Det var selvfølgelig ikke med vilje Haga gjorde det der, sa NRKs kommentator Jann Post.

Så kom reprisen.

– Det der skal du ikke gjøre, Didrik Tønseth, det har ingen ting i en skiløype å gjøre, sa Post da.

NRKs eksperter er helt enig.

– Han blir tråkket på staven av magne Haga, men det er Didriks ansvar å ikke fullføre det stavtaket så langt. Men det er mye adrenalin i VM-aktuelle løpere her nå, sa Torgeir Bjørn.

– Usportslig opptreden

– Det hører ikke med på noen som helst idrettsarena, ikke bra gjort, det der, konstaterte Fredrik Aukland.

– Jeg tipper vi begge blir diska, sa Tønseth etterpå.

Der fikk han bare delvis rett. Tønseth ble disket, men det ble ikke Haga.

– Det er usportslig opptreden, gjort med vilje og ødelegger løpet til Haga. Det er klare retningslinjer i sånne tilfeller, sier juryleder John Aalber til NRK.

– Var det aldri tvil?

– Vi ser tydelig hva som skjer. Han gjorde det jo med vilje og bør ikke gjøre sånn, fastslår Aalberg.

– Ikke bra av meg

– Det er ikke bra av meg, men det er plass til to i bredden og han kjørte over min. Jeg går om VM- plass, det gjorde ikke han, og da slår jeg av hans, erkjenner Tønseth selv

– Slår du i raseri?

– Ja, det gjør jeg, for det er mer enn bredt nok til to. Når han legger seg helt innpå meg, skjer sånt og da rydder vi opp der og da, og så får juryen ta det etterpå.

Magne Haga mener det hele er et uhell og er overrasket over Tønseths reaksjon

– Han er vel en voksen kar og sånn skal man ikke oppføre seg uansett. Jeg vet han kjemper om VM-plass og det betyr sikkert mye for han, men NM betyr mye for meg og mange andre også. Jeg har sett frem til løpet veldig lenge og får det ødelagt der og da, sier Haga.

– Det skal absolutt ikke skje, fastslår landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

Han har ikke sett episoden når han snakker med NRK, men har snakket med begge de involverte.

– Sånn som jeg får det fortalt kommer Haga først borti staven til Didrik, hvorpå det svartner for ham, og han er såpass korttenkt at han slår etter Magne og knekker staven hans, sier Nossum, som har bedt løperne skvære opp.

Emil Iversen

NM-KONGE: To løp og to gull i NM på hjemmebane for Emil Iversen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Gull til rørt Iversen

Løpet var utpekt som et viktig uttaksrenn for VM-tremila i Seefeld. De som styrket sine sjanser mest var Emil Iversen, Sjur Røthe. Martin Johnsrud Sundby og Simen Hegstad Krüger, som tok gull, sølv, bronse og fjerdeplass.

Gullet var det andre i mesterskapet på hjemmebane for en rørt Emil Iversen. Han vant også torsdagens 15 km klassisk.

Lørdag kom det sportslige likevel fullstendig i skyggen av Tønseths slag underveis i løpet. Tønseth gikk til slutt i mål som niendemann.

Magna Haga, som ble gående lenge med én stav, ble nummer 23 etter at Tønseth var strøket fra listene av juryen.

– Jeg så folk med staver, men ingen som ville eller rakk å gi, tror jeg, før jeg kom inn på ny runde. Det er veldig kjedelig, sier Haga.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal