Hopp til innhold

Henrik Ingebrigtsen innrømmer: Trodde ikke på rekord

Henrik Børkja Ingebrigtsen satte personlig rekord med 7.34,80 da han ble nummer to på 3000-meteren i Zagreb søndag kveld. Tiden var langt bedre enn det han hadde håpet på.

kPHCFypFZR4

NY REKORD: Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord med to sekunder.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det viser at jeg ikke har mistet det helt, men at jeg fortsatt har noen gode løp i meg, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK søndag kveld.

Rekordløpet skjedde i Boris Hanzekovic Memorial-stevnet, som inngår i Continental Tour Gold – nivået under Diamond League.

32-åringen hadde en personlig rekord på 7.36,85 fra 2019, og forbedret seg altså med over to sekunder. Tidligere i sesongen satte han også personlig rekord på 5000-meter.

Henrik Bjørka Ingebrigtsen

OVERRASKET SEG SELV: Det var en blid Henrik Ingebrigtsen snakket med fra Zagreb søndag kveld.

Foto: NRK

Ingebrigtsen erkjenner at tiden var langt bedre enn det han hadde sett for seg. Han har nemlig følt seg sliten etter VM, og hadde en dårlig dag under Diamond League-stevnet i Zürich for halvannen uke siden.

Jeg gikk inn i løpet med tanker om å løpe, hvis jeg var heldig, 7.38. Så springer jeg en del fortere og blir nummer to, så jeg presterer bedre enn det jeg hadde håpet. Alle håper på sånne dager på jobb, sier han.

– Mer krefter enn jeg trodde

Den sterke tiden kom etter en imponerende sluttspurt der han hentet inn og passerte flere løpere.

Jeg hadde mer krefter enn jeg trodde, og hadde en bra sisterunde, sier Ingebrigtsen.

Dermed viser den eldste av løperbrødrene fra Sandnes at han er på full fart tilbake etter å ha vært forfulgt av skader i flere år.

– Han viser igjen at man aldri skal avskrive den mannen. Han gir seg aldri og fikk endelig betalt, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Usedvanlig spennende

Post innrømmer at han var usikker på hva Henrik Ingebrigtsen hadde i seg, etter en litt skuffende 5000-meter i Zürich.

8hgnALxFeuI

BLIR STADIG BEDRE: Det er elleve år siden Henrik Ingebrigtsen ble europamester. Fortsatt setter han nye rekorder.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er ekstremt godt gjort å få ut det han gjør i Zagreb på en så kort distanse, sier Post, og sikter til at europamesteren på 1500 meter fra 2012 er i forberedelsesfasen til sitt første halvmaraton.

Ingebrigtsen er nemlig påmeldt den halve maratondistansen i København neste søndag. Jann Post er spent på hva han kan få til.

– Det er sjelden noen med så mye fart i kroppen debuterer i halvmaraton, så det blir usedvanlig spennende. Kapasitetsmessig er han nok i stand til å løpe ned mot norsk rekord, men det spørs om han har den spesifikke treningen som skal til, analyserer Post.

Det er Sondre Nordstad Moen som har den norske rekorden på 59.48. Til NRK sier imidlertid Ingebrigtsen at han ikke har forventninger om å slå den.

Et steg nærmere OL

Resultatet i Zagreb betyr også at Henrik Ingebrigtsen tok et langt steg mot OL i Paris neste år, ettersom Continental Tour Gold er en stevneserie som gir god uttelling i form av rankingpoeng. Selv om 3000 meter ikke er en olympisk distanse, teller rankingpoengene i 5000-meterkvalifiseringen.

Det tar 32-åringen med seg, og han legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å bli enda bedre til neste sesong.

Jeg fikk spørsmål etter VM om hva jeg syntes som comebacket. Dette var ikke mitt comeback. Comebacket kommer neste år, sier Ingebrigtsen, og den skadeforfulgte veteranen mener han har funnet nøkkelen på trening denne høsten.

– Jeg har prøvd å finne en balanse mellom å trene det jeg vil og det jeg kan ut fra hva kroppen tåler, sier han.

Flere rekorder

Ytterlig to nordmenn deltok i løpet, og begge satte i likhet med Henrik Ingebrigtsen personlig rekord. Ferdinand Kvan Edman ble nummer fem med 7.36,32 og Even Brøndbo Dahl nummer 14 med 7.49,06.

Dominic Lokinyomo Lobalu fra Sør-Sudan vant på 7.33,95.

Les også: Ingebrigtsen snakker ned egen verdensrekord: – Ikke vanskelig for meg

Siste nytt

 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP
 • Real Madrid tapte byderbyet – ned fra tabelltoppen

  Real Madrid gikk på sitt første poengtap i La Liga i høst da Atlético vant byderbyet i den spanske hovedstaden 3-1.

  Alvaro Morata og Antoine Griezmann ga hjemmelaget to måls ledelse med hver sin scoring før det var spilt 20 minutter.

  Toni Kroos skapte ny spenning med sitt reduseringsmål. Real Madrid jublet et øyeblikk for utligning rett før pause, men Antonio Rüdiger var offside i forspillet før Eduardo Camavinga satte ballen i mål.

  Morata økte ledelsen rett etter sidebytte, med sitt annet hodemål i kampen.

  Tapet gjør at Real Madrid falt til 3.-plass, ett poeng bak Barcelona og sensasjonslaget Girona. De har begge 16 poeng på seks kamper. (NTB)

  jPJnz7bo2oE
  Foto: AP
 • Østigård holdt nullen med Napoli

  Leo Skiri Østigård spilte hele kampen da Napoli spilte 0-0 mot Bologna i Serie A søndag. Målgarantisten Victor Osimhen bommet på straffe.

  Straffemuligheten kom etter 72 minutter, men den ellers så sikre nigerianeren skjøt utenfor. Straffen kom etter at Riccardo Calafori handset inne i 16-meteren.

  Før det hadde både Osimhen og den georgiske vingstjernen Khvicha Kvaratskhelia skapt muligheter for Napoli uten å score.

  Den norske midtstopperen har til vanlig måttet ta til takke med benkeplass for den regjerende seriemesteren, men skader i forsvaret har gitt ham sjansen. (NTB)

  zw8ekksJibs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste