Hopp til innhold

Henrik Ingebrigtsen innrømmer: Trodde ikke på rekord

Henrik Børkja Ingebrigtsen satte personlig rekord med 7.34,80 da han ble nummer to på 3000-meteren i Zagreb søndag kveld. Tiden var langt bedre enn det han hadde håpet på.

kPHCFypFZR4

NY REKORD: Henrik Ingebrigtsen satte personlig rekord med to sekunder.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det viser at jeg ikke har mistet det helt, men at jeg fortsatt har noen gode løp i meg, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK søndag kveld.

Rekordløpet skjedde i Boris Hanzekovic Memorial-stevnet, som inngår i Continental Tour Gold – nivået under Diamond League.

32-åringen hadde en personlig rekord på 7.36,85 fra 2019, og forbedret seg altså med over to sekunder. Tidligere i sesongen satte han også personlig rekord på 5000-meter.

Henrik Bjørka Ingebrigtsen

OVERRASKET SEG SELV: Det var en blid Henrik Ingebrigtsen snakket med fra Zagreb søndag kveld.

Foto: NRK

Ingebrigtsen erkjenner at tiden var langt bedre enn det han hadde sett for seg. Han har nemlig følt seg sliten etter VM, og hadde en dårlig dag under Diamond League-stevnet i Zürich for halvannen uke siden.

Jeg gikk inn i løpet med tanker om å løpe, hvis jeg var heldig, 7.38. Så springer jeg en del fortere og blir nummer to, så jeg presterer bedre enn det jeg hadde håpet. Alle håper på sånne dager på jobb, sier han.

– Mer krefter enn jeg trodde

Den sterke tiden kom etter en imponerende sluttspurt der han hentet inn og passerte flere løpere.

Jeg hadde mer krefter enn jeg trodde, og hadde en bra sisterunde, sier Ingebrigtsen.

Dermed viser den eldste av løperbrødrene fra Sandnes at han er på full fart tilbake etter å ha vært forfulgt av skader i flere år.

– Han viser igjen at man aldri skal avskrive den mannen. Han gir seg aldri og fikk endelig betalt, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post.

– Usedvanlig spennende

Post innrømmer at han var usikker på hva Henrik Ingebrigtsen hadde i seg, etter en litt skuffende 5000-meter i Zürich.

8hgnALxFeuI

BLIR STADIG BEDRE: Det er elleve år siden Henrik Ingebrigtsen ble europamester. Fortsatt setter han nye rekorder.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det er ekstremt godt gjort å få ut det han gjør i Zagreb på en så kort distanse, sier Post, og sikter til at europamesteren på 1500 meter fra 2012 er i forberedelsesfasen til sitt første halvmaraton.

Ingebrigtsen er nemlig påmeldt den halve maratondistansen i København neste søndag. Jann Post er spent på hva han kan få til.

– Det er sjelden noen med så mye fart i kroppen debuterer i halvmaraton, så det blir usedvanlig spennende. Kapasitetsmessig er han nok i stand til å løpe ned mot norsk rekord, men det spørs om han har den spesifikke treningen som skal til, analyserer Post.

Det er Sondre Nordstad Moen som har den norske rekorden på 59.48. Til NRK sier imidlertid Ingebrigtsen at han ikke har forventninger om å slå den.

Et steg nærmere OL

Resultatet i Zagreb betyr også at Henrik Ingebrigtsen tok et langt steg mot OL i Paris neste år, ettersom Continental Tour Gold er en stevneserie som gir god uttelling i form av rankingpoeng. Selv om 3000 meter ikke er en olympisk distanse, teller rankingpoengene i 5000-meterkvalifiseringen.

Det tar 32-åringen med seg, og han legger ikke skjul på at han har ambisjoner om å bli enda bedre til neste sesong.

Jeg fikk spørsmål etter VM om hva jeg syntes som comebacket. Dette var ikke mitt comeback. Comebacket kommer neste år, sier Ingebrigtsen, og den skadeforfulgte veteranen mener han har funnet nøkkelen på trening denne høsten.

– Jeg har prøvd å finne en balanse mellom å trene det jeg vil og det jeg kan ut fra hva kroppen tåler, sier han.

Flere rekorder

Ytterlig to nordmenn deltok i løpet, og begge satte i likhet med Henrik Ingebrigtsen personlig rekord. Ferdinand Kvan Edman ble nummer fem med 7.36,32 og Even Brøndbo Dahl nummer 14 med 7.49,06.

Dominic Lokinyomo Lobalu fra Sør-Sudan vant på 7.33,95.

Les også Ingebrigtsen snakker ned egen verdensrekord: – Ikke vanskelig for meg

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal