Helsvart runde for Rekdal - sendt under nedrykksstreken av VIF

(Vålerenga - Start 3-2) I hans aller første møte med gamleklubben røk Kjetil Rekdal (49) på et tungt tap. Ekstra ille ble det da Lillestrøm slo Stabæk i rundens store bunnoppgjør.

NM i fotball 2018 Start - Bodø/Glimt (2-1).

BETENKT: Kjetil Rekdal, her fra NM-kampen mellom Start og Bodø/Glimt for fire dager siden.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Med bare seks runder igjen av årets eliteserie begynner det å dra seg ordentlig til i bunnstriden.

– Alle kamper er tøffe på slutten av sesongen. Vi skulle gjerne hatt med noe fra denne kampen. Vi får trene hardt og forbedre oss. Forhåpentligvis fremstår vi bedre mot Sarpsborg 08, sier Start-midtstopper Simon Larsen til NRK.

Dramatikk i Oslo og Lillestrøm

Start lå på play off-plass før helgens runde, men med tap i hovedstaden ble det hakket verre. Sørlendingene har fortsatt 23 poeng. Det gjør at de faller ned på direkte nedrykksplass.

– Alle kamper er tøffe, det snur fort. Det er om å gjøre å ha fokus på seg selv. Gjennomføre en god treningsuke og vinne mot Sarpsborg, sier Rekdal på spørsmål om hva han tenker om rotteracet nederst på tabellen.

For bak dem vant Lillestrøm et annet nøkkeloppgjør søndag kveld. De kanarigule slo Stabæk på Åråsen i en spinnvill kamp. Stabæk står dermed fortsatt på 23 poeng og er foran Start på målforskjell, mens romerikingene er oppe på 25 og trygg grunn.

I Østfold tok Strømsgodset – etter en periode på seks kamper uten seier i ligaen – en kruttsterk trepoenger borte mot Sarpsborg. Godset står nå bokført med 26 poeng. Det ble med andre ord en ganske mørk runde for Kjetil Rekdal og Start.

– LSK er kveldens vinner, ikke minst måten seieren kom på. Det gir selvtillit og inspirasjon. Stabæk er tilsvarende taper, fordi de snur kampen og leder, men mister den på to markeringssvikter, vurderer NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, som ikke tør å tippe utfallet av nedrykksstriden. Til det er den altfor tett, mener han.

Saken fortsetter under kamprapporten.

Laster innhold, vennligst vent..

Spesiell ramme for VIF og Rekdal

Oppgjøret på Valle markerte Kjetil Rekdals første retur til Vålerenga etter exiten i 2017. Han har vært trener der i to perioder og avsluttet i vinter i fjor sin rolle som sportsdirektør i klubben.

49-åringen gikk så over i en rolle som ekspert for eliteserie-rettighetshaver Discovery. Der har han ved enkelte anledninger kritisert sin tidligere arbeidsgiver, noe som gjorde rammen for søndagens kamp spesiell.

Johnson-dobbel

Det åpnet imidlertid jevnt. Helt frem til det var spilt 25 minutter. Da vartet hjemmelaget opp med et mønsterangrep som endte med at Sam Johnson ble spilt gjennom.

Vålerenga-spissens mål var riktignok av det heldige slaget. Skuddet gikk først via en Start-spiller og deretter i en lang og høy bue mot mål. Midtstopper Simon Larsen skulle bare klarere ved målstreken, men gjorde det i stedet i eget bur...

Etter en snau time scoret Johnson igjen. Bård Finne mottok ballen ute på venstrekanten og slo et presist innlegg mot Johnson på bakerste stolpe. 25-åringen gjorde som gode målscorere flest og satte inn 2-0 med et kontant og godt hodestøt fra kort hold.

Saken fortsetter under bildet.

Finne og Johnson

VÅLERENGAS SUPERDUO: Bård Finne og Sam Johnson var i praktslag mot Start søndag.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Dramatisk avslutning

Avslutningsminuttene ble svært spesielle. For i det 88. minutt gjorde Mathias Bringaker det spennende med sin redusering.

På en kontring minuttet senere trodde alle at Bård Finne satte inn kampens siste mål med en nydelig volleyperle. Men på overtid reduserte Herolind Shala til 3-2. Vålerenga red imidlertid av stormen de to siste overtidsminuttene og tok tre poeng på hjemmebane.

Deila: – Jeg er en prosesstrener

Deila og Rekdal

TRE POENG: For Ronny Deila og Vålerenga etter søndagens kamp på Valle i Oslo

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Ronny Deila var strålende fornøyd med innsatsen til sine gutter. Han påpeker at Vålerenga nesten ikke slapp til målsjanser før Starts 2-1-scoring. Han var også godt fornøyd med spillet mot gjestenes høye press og hyllet samarbeidet mellom Johnson og Finne.

På spørsmål om hva han tenker om tabellsituasjonen, om Deila tør å se oppover nå, svarer han at han ikke tenker på det i det hele tatt.

– Jeg er en prosesstrener. Resultater kommer av gode prosesser. I dag kommer det av godt håndverk. Så må vi utvikle det. Vi har vist at vi ikke er gode nok mot de tre-fire beste lagene. Vi har ikke tatt nok poeng mot dem, men tatt flere enn i fjor. De lagene vi møter nå fremover ligger rundt- eller bak oss. Men det er nesten vanskeligere å slå de som må ha peng hver helg, sier Deila.

Ytterligere resultater Eliteserien søndag:

Haugesund – Bodø/Glimt 1-0, Ranheim – Kristiansund 2-1. Spilles søndag klokken 20.00: Molde - Rosenborg. Spilles mandag 1. oktober: Tromsø - Brann.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Haaland nominert til prestisjepris

  Erling Braut Haaland (18) er sammen med flere store stjerner på listen over spillerne som kan vinne Golden Boy-prisen.

  Prisen deles hvert år ut av Tuttusport til verdens mest lovende fotballspiller under 21 år. I fjor gikk den til det nederlandske Matthijs de Ligt.

  FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Bruce tar over Newcastle

  Steve Bruce er klar som ny trener for Newcastle United. Det bekrefter klubben onsdag. 58-åringen har skrevet under på en treårskontrakt. Bruce trente Sheffield Wednesday i engelsk førstedivisjon sist sesong.

  Championship - Sheffield Wednesday v Brentford
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Eiking forlenger med to år

  Wanty-Groupe Gobert bekrefter onsdag at Odd Christian Eiking har forlenget sin kontrakt med laget. Nordmannen har kontrakt ut sesongen 2021. – Jeg er veldig fornøyd med å bli værende, sier Eiking, ifølge lagets hjemmeside.

  Odd Christian Eiking før Tour de France 2019
  Foto: Adrian Nyhammer Olsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal