Hopp til innhold

Helsvart runde for Rekdal - sendt under nedrykksstreken av VIF

(Vålerenga - Start 3-2) I hans aller første møte med gamleklubben røk Kjetil Rekdal (49) på et tungt tap. Ekstra ille ble det da Lillestrøm slo Stabæk i rundens store bunnoppgjør.

NM i fotball 2018 Start - Bodø/Glimt (2-1).

BETENKT: Kjetil Rekdal, her fra NM-kampen mellom Start og Bodø/Glimt for fire dager siden.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Med bare seks runder igjen av årets eliteserie begynner det å dra seg ordentlig til i bunnstriden.

– Alle kamper er tøffe på slutten av sesongen. Vi skulle gjerne hatt med noe fra denne kampen. Vi får trene hardt og forbedre oss. Forhåpentligvis fremstår vi bedre mot Sarpsborg 08, sier Start-midtstopper Simon Larsen til NRK.

Dramatikk i Oslo og Lillestrøm

Start lå på play off-plass før helgens runde, men med tap i hovedstaden ble det hakket verre. Sørlendingene har fortsatt 23 poeng. Det gjør at de faller ned på direkte nedrykksplass.

– Alle kamper er tøffe, det snur fort. Det er om å gjøre å ha fokus på seg selv. Gjennomføre en god treningsuke og vinne mot Sarpsborg, sier Rekdal på spørsmål om hva han tenker om rotteracet nederst på tabellen.

For bak dem vant Lillestrøm et annet nøkkeloppgjør søndag kveld. De kanarigule slo Stabæk på Åråsen i en spinnvill kamp. Stabæk står dermed fortsatt på 23 poeng og er foran Start på målforskjell, mens romerikingene er oppe på 25 og trygg grunn.

I Østfold tok Strømsgodset – etter en periode på seks kamper uten seier i ligaen – en kruttsterk trepoenger borte mot Sarpsborg. Godset står nå bokført med 26 poeng. Det ble med andre ord en ganske mørk runde for Kjetil Rekdal og Start.

– LSK er kveldens vinner, ikke minst måten seieren kom på. Det gir selvtillit og inspirasjon. Stabæk er tilsvarende taper, fordi de snur kampen og leder, men mister den på to markeringssvikter, vurderer NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, som ikke tør å tippe utfallet av nedrykksstriden. Til det er den altfor tett, mener han.

Saken fortsetter under kamprapporten.

Laster innhold, vennligst vent..

Spesiell ramme for VIF og Rekdal

Oppgjøret på Valle markerte Kjetil Rekdals første retur til Vålerenga etter exiten i 2017. Han har vært trener der i to perioder og avsluttet i vinter i fjor sin rolle som sportsdirektør i klubben.

49-åringen gikk så over i en rolle som ekspert for eliteserie-rettighetshaver Discovery. Der har han ved enkelte anledninger kritisert sin tidligere arbeidsgiver, noe som gjorde rammen for søndagens kamp spesiell.

Johnson-dobbel

Det åpnet imidlertid jevnt. Helt frem til det var spilt 25 minutter. Da vartet hjemmelaget opp med et mønsterangrep som endte med at Sam Johnson ble spilt gjennom.

Vålerenga-spissens mål var riktignok av det heldige slaget. Skuddet gikk først via en Start-spiller og deretter i en lang og høy bue mot mål. Midtstopper Simon Larsen skulle bare klarere ved målstreken, men gjorde det i stedet i eget bur...

Etter en snau time scoret Johnson igjen. Bård Finne mottok ballen ute på venstrekanten og slo et presist innlegg mot Johnson på bakerste stolpe. 25-åringen gjorde som gode målscorere flest og satte inn 2-0 med et kontant og godt hodestøt fra kort hold.

Saken fortsetter under bildet.

Finne og Johnson

VÅLERENGAS SUPERDUO: Bård Finne og Sam Johnson var i praktslag mot Start søndag.

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Dramatisk avslutning

Avslutningsminuttene ble svært spesielle. For i det 88. minutt gjorde Mathias Bringaker det spennende med sin redusering.

På en kontring minuttet senere trodde alle at Bård Finne satte inn kampens siste mål med en nydelig volleyperle. Men på overtid reduserte Herolind Shala til 3-2. Vålerenga red imidlertid av stormen de to siste overtidsminuttene og tok tre poeng på hjemmebane.

Deila: – Jeg er en prosesstrener

Deila og Rekdal

TRE POENG: For Ronny Deila og Vålerenga etter søndagens kamp på Valle i Oslo

Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Ronny Deila var strålende fornøyd med innsatsen til sine gutter. Han påpeker at Vålerenga nesten ikke slapp til målsjanser før Starts 2-1-scoring. Han var også godt fornøyd med spillet mot gjestenes høye press og hyllet samarbeidet mellom Johnson og Finne.

På spørsmål om hva han tenker om tabellsituasjonen, om Deila tør å se oppover nå, svarer han at han ikke tenker på det i det hele tatt.

– Jeg er en prosesstrener. Resultater kommer av gode prosesser. I dag kommer det av godt håndverk. Så må vi utvikle det. Vi har vist at vi ikke er gode nok mot de tre-fire beste lagene. Vi har ikke tatt nok poeng mot dem, men tatt flere enn i fjor. De lagene vi møter nå fremover ligger rundt- eller bak oss. Men det er nesten vanskeligere å slå de som må ha peng hver helg, sier Deila.

Ytterligere resultater Eliteserien søndag:

Haugesund – Bodø/Glimt 1-0, Ranheim – Kristiansund 2-1. Spilles søndag klokken 20.00: Molde - Rosenborg. Spilles mandag 1. oktober: Tromsø - Brann.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia - trener mot Viking

    Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

    – Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

    Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

    Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

    Etter bruddet med Antalyaspor, snakket Bytyqi med Viking-trenerne og fikk lov å trene med gamleklubben.

    – Det er veldig hyggelig at jeg får være med. Jeg har ikke hastverk med å finne en ny klubb, sier Bytyqi.

    Han legger til at han har gode kort på hånden, og at han skal trene med Viking så lenge han er velkommen. (NTB)

    Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal