NRK Meny
Normal

Helsvart dag for Moan og co.

De norske kombinertløperne maktet ikke å innhente forspranget til de utenlandske utøverne. Best av de norske ble Jørgen Graabak på 7.-plass i franske Chaux-Neuve.

Magnus Moan

Magnus Moan fikk det ikke til i de franske løypene lørdag.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

Dagens normaldistanse i Frankrike ble spesialhoppernes dag. Tyske Tino Edelmann lå på 3.-plass etter hopprennet, og vant etter et spurtoppgjør.

Inn mot mål skaffet tyskeren seg en ørliten luke til de andre utfordrerne, østerrikske Bernhard Gruber og japanske Akito Watabe, og gikk i mål til seier.

Gruber og Watabe ble henholdsvis nummer to og tre.

Les også: Northug dropper rennene i La Clusaz

Svak norsk dag

Jørgen Graabak gikk ut med startnummer 17, og tok inn mye tid på den 10 kilometer lange løypa. Dessverre ble det litt for langt frem til at nordmannen kunne være med å kjempe om seieren.

Graabak skled i mål til 7.-plass, 18,3 sekunder bak Tino Edelmann. Graabak hadde dagens 5. beste langrennstid.

Mikko Kokslien startet hele 1.09 bak den østerrikske lederen Bernhard Gruber. Etter vel halvgått løp var østerrikerens forsprang redusert til 25 sekunder.

Moan langt bak

Men mot slutten røynet det på også for den langrennsterke nordmannen. Kokslien ble til slutt nummer ni, 23,3 sekunder bak den tyske vinneren. Kokslien leverte dagens 3. beste langrennstid.

Magnus Moan leverte et meget svakt hopp i formiddag, og var aldri i nærheten av å kjempe om seieren. Trønderen endte til slutt på 26.-plass, etter å ha gått seg opp fra en 38.-plass etter hopprennet. Moan hadde 8. beste langrennstid.

VIDEO: Se innspurten fra dagens kombinertrenn

Edelmann vant Kombinert. Beste nordmann ble Graabak på syvende.

VIDEO: Edelmann inn til kombinertseier

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal