Hopp til innhold

Hellner vil ikke være favoritt

Med Northug på sidelinjen, seiler svenske Marcus Hellner opp som en av favoritene på lørdagens verdenscupåpning i langrenn, men svensken vil ikke være favoritt.

Marcus Hellner

Marcus Hellner er en av favorittene i verdenscupåpningen i svenske Gällivare.

Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

Når verdenscupen i langrenn starter i svenske Gällivare lørdag står det en meget vinnersugen svenske på startstreken.

Det er to sesonger siden Marcus Hellner tok sin første verdenscupseier i nettopp svenske Gällivare og nå har han en gyllen mulighet til å gjøre det på nytt.

Hvem vinner verdenscupåpningen i langrenn? Diskutér nederst i saken!

– Det ville vært kjempemorsomt, sier Hellner til SVT om en mulig verdenscupseier til.

Gir alt

Torsdag ble det klart at Petter Northug ikke er i form og dropper verdenscupåpningen , dermed er Hellner kvitt sin kanskje største konkurrent.

– Jeg føler ikke at jeg må prestere, men jeg skal gi alt for å gjøre det bra, sier svensken.

Hellner har blitt slått av Northug i flere spurter i løpet av årene, men på lørdagens 15 km i fri teknikk trenger han ikke bekymre seg for verken Northug eller spurter. 15-kilometeren går nemlig med enkeltstart.

Enkeltstart

– Jeg liker enkeltstarter best. Fellesstart kan ogå være morsomt når man er i god form, men det slår aldri enkeltstart. Det er det jeg satser på.

Selv om Petter Northug ikke går vil svensken som har to OL-gull fra Vancouver, likevel få knallhard konkurranse, hovedsaklig fra russerne som imponerte i åpningsrennet på Beitostølen forrige helg.

Video: Her erter Legkov Northug!

Video Lekgov med en beskjed til Northug

Hvem vinner verdenscupåpningen i langrenn? Diskutér her!

Sportsnyheter

Molde vant sjumålsdrama: Berisha hånet med «slanger» og falske sedler

Veton Berisha fikk ikke noe hyggelig gjensyn med Stavanger og Viking, men helt på tampen sikret Molde tre dramatiske poeng.

Siste nytt

 • Russisk politi anholdt over 100 Navalnyj-tilhengere

  Russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av Aleksej Navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag.

  Den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa OVD-Info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av Aleksej Navalnyjs 47-årsdag.

  Myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av Ukraina. I de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet.

  Aleksej Navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten.

  (NTB)

 • Ibrahimovic legger opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic bekrefter at han setter punktum for sin unike fotballkarriere. Tidligere søndag rapporterte Aftonbladet at han takket av i Italia. – Familien min visste ikke at jeg skulle legge opp da vi våknet i dag. Jeg ville at alle skulle vite det samtidig, sier svensken på en pressekonferanse sent søndag kveld.

  – Det er trist, for dette har vært hele livet mitt, fortsetter han.

  Zlatan
  Foto: AP
 • Zlatan Ibrahimovic (41) ser ut til å legge opp

  Det svenske fotballikonet Zlatan Ibrahimovic synes å gi seg som profesjonell fotballspiller, melder blant andre Aftonbladet.

  Svenskens kontrakt med AC Milan går ut etter sesongen, og etter sesongavslutningen mot Hellas Verona søndag, antydet han tydelig at han vil legge skoene på hylla.

  – Det er på tide å ta farvel med fotballen, men ikke med dere, sa han til klubbens fans, ifølge Aftonbladet. Avisa skriver videre at Zlatan og klubben skal holde pressekonferanse senere søndag kveld. Oppholdet i klubben er svenskens andre.

  – Så mange følelser og minner på denne arenaen. Første gangen jeg kom til Milan, ga dere meg lykke, den andre gangen ga dere meg kjærlighet. Dere har tatt meg imot med åpne armer og fått meg til å føle meg som hjemme. Jeg kommer til å være Milan-supporter livet ut, sa Zlatan videre.

  – Fra og med i morgen er jeg en fri mann, sier han.

  Beslutningen om legge opp hadde han holdt hemmelig, til og med for sine nærmeste, skriver Aftonbladet.

  41-åringen har spilt for flere av Europas aller største klubber og vunnet en lang rekke titler.

  (NTB/NRK)

  AC Milans svenske spiss Zlatan Ibrahimovic takker publikum under en avskjedsseremoni etter den italienske Serie A-fotballkampen mellom AC Milan og Hellas Verona 4. juni 2023
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste