Helland scoret for første gang på 101 dager: – Er det så ille?

LERKENDAL/OSLO (NRK): Pål André Helland fant veien til nettmaskene for første gang på 101 dager da Rosenborg oppskriftsmessig vant 4–0 mot Linfield og sikret mesterliga-avansement.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

SEIER. Pål André Helland kunne juble for både scoring og avansement etter 4–0 hjemme mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sist gang Helland scoret i en offisiell RBK-kamp var i årets andre serierunde da Rosenborg spilte 1–1 hjemme mot Odd, med unntak av en treningskamp mot Kolstad tidligere i sommer.

Det er 101 dager siden Odd-kampen, men hjemme mot Linfield fastsatte Helland sluttresultat til 4–0.

– 101 dager? Er det så ille? Men jeg hadde også to målgivende i dag, og det er like viktig for meg, sier Helland til NRK når han blir presentert statistikken.

En frisk og god Helland var mye involvert i det trønderne skapte fremover, og da høyrekanten omsider fant veien til nettmaskene feiret han med å illustrere at han fryser.

– Vi kødda litt der. De på benken synes at det var litt kaldt. Det var ikke noe annet enn det. Intern sjargong, forteller hovedpersonen selv om feiringen og målet som du kan se her:

FEIRER: Helland feiret målet med å illustrere at han fryser.

Helland har vært en viktig bærebjelke for trønderne de siste sesongene, men denne sesongen har han kun startet seks seriekamper etter 15 serierunder.

– De vet hva jeg står for som spiller. Men jeg har det mye bedre nå enn da jeg tuslet slukøret av banen mot Aalesund og prøvde på noe jeg ikke kan, sier Helland og sikter til situasjonen da han fikk direkte rødt kort da Rosenborg røk ut av cupen.

Aldri tvil om avansement

Hjemme på Lerkendal onsdag var det imidlertid klasseforskjell på lagene, og mesterliga-avansementet var aldri truet.

– Det betyr alt å avansere. Vi har ambisjoner om å spille gruppespill i Europa, så får vi se hvilket nivå det blir. Nå er vi fordi dette hindret, så blir det nok tøffere neste gang, sier tomålsscorer Anders Konradsen til NRK etter kampslutt.

Konradsen åpnet målshowet etter 20 minutter da han stusset ballen i lengste hjørne etter at Vegar Eggen Hedenstad, som for øvrig spilte sin 100. RBK-kamp, pisket inn et hjørnespark fra venstre.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

VIDERE: Anders Konradsen og Rosenborg avanserte til andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen etter 6–0 sammenlagt mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Klasseforskjell

Linfield skapte knapt farligheter, og seks minutter etter sidebytte doblet Konradsen ledelsen.

Helland ble spilt fri på høyresiden og dro av en Linfield-forsvarer før han la ballen 45 grader ut mot straffemerket. Der hadde Konradsen løpt seg fri, og på akrobatisk vis ble 28-åringen tomålsscorer da han saksesparket inn 2–0.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

TO MÅL: Anders Konradsen ble tomålsscorer mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Utover i andre omgang ble det store rom for trønderne å utfolde seg i, og 20 minutter før slutt satte innbytter David Akintola inn 3–0.

Gjermund Åsen snappet ballen høyt i banen og fant Helland i boksen, men Gareth Deane i Linfield-buret rykket ut og fikk avverget i første omgang.

Ballen dalte ned i feltet og Akintola var først på returen, og kunne enkelt heade ballen i det tomme målet til 3–0.

Fire minutter før slutt fastsatte Helland sluttresultatet til 4-0, da han skled inn ballen fra kort hold.

Nå venter BATE Borisov i andre kvalifiseringsrunde. BATE, med Emil Jonassen på benken, snudde 0-1 til 2-1 i sluttminuttene mot Polske Piast Gliwice.

Siste nytt

 • NM-semifinalene trukket

  I semifinalene i NM tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga, mens regjerende cupmester LSK Kvinner skal til Trondheim og møte Trondheims-Ørn. De to kampene er ikke endelig berammet, men skal spilles helgen 26. og 27. oktober.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sjuende strake NM-semi for LSK

  LSK Kvinner slo Kolbotn 3-1 i NM-kvartfinalen etter to scoringer av nysigneringen Emilie Nautnes og ett av Elise Thorsnes. Arna-Bjørnar slo Røa 1-0, Trondheims-Ørn vant 4-2 over Sandviken, og Vålerenga er klare for semifinale med 3-0 mot Avaldsnes.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Sturridge blir Sørloth-lagkamerat

  Daniel Sturridge blir lagkamerat med Alexander Sørloth i Trabzonspor. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Den engelske 29-åringen har vært klubbløs siden han ble frigitt av Liverpool i begynnelsen av juni.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal