Helland scoret for første gang på 101 dager: – Er det så ille?

LERKENDAL/OSLO (NRK): Pål André Helland fant veien til nettmaskene for første gang på 101 dager da Rosenborg oppskriftsmessig vant 4–0 mot Linfield og sikret mesterliga-avansement.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

SEIER. Pål André Helland kunne juble for både scoring og avansement etter 4–0 hjemme mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sist gang Helland scoret i en offisiell RBK-kamp var i årets andre serierunde da Rosenborg spilte 1–1 hjemme mot Odd, med unntak av en treningskamp mot Kolstad tidligere i sommer.

Det er 101 dager siden Odd-kampen, men hjemme mot Linfield fastsatte Helland sluttresultat til 4–0.

– 101 dager? Er det så ille? Men jeg hadde også to målgivende i dag, og det er like viktig for meg, sier Helland til NRK når han blir presentert statistikken.

En frisk og god Helland var mye involvert i det trønderne skapte fremover, og da høyrekanten omsider fant veien til nettmaskene feiret han med å illustrere at han fryser.

– Vi kødda litt der. De på benken synes at det var litt kaldt. Det var ikke noe annet enn det. Intern sjargong, forteller hovedpersonen selv om feiringen og målet som du kan se her:

FEIRER: Helland feiret målet med å illustrere at han fryser.

Helland har vært en viktig bærebjelke for trønderne de siste sesongene, men denne sesongen har han kun startet seks seriekamper etter 15 serierunder.

– De vet hva jeg står for som spiller. Men jeg har det mye bedre nå enn da jeg tuslet slukøret av banen mot Aalesund og prøvde på noe jeg ikke kan, sier Helland og sikter til situasjonen da han fikk direkte rødt kort da Rosenborg røk ut av cupen.

Aldri tvil om avansement

Hjemme på Lerkendal onsdag var det imidlertid klasseforskjell på lagene, og mesterliga-avansementet var aldri truet.

– Det betyr alt å avansere. Vi har ambisjoner om å spille gruppespill i Europa, så får vi se hvilket nivå det blir. Nå er vi fordi dette hindret, så blir det nok tøffere neste gang, sier tomålsscorer Anders Konradsen til NRK etter kampslutt.

Konradsen åpnet målshowet etter 20 minutter da han stusset ballen i lengste hjørne etter at Vegar Eggen Hedenstad, som for øvrig spilte sin 100. RBK-kamp, pisket inn et hjørnespark fra venstre.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

VIDERE: Anders Konradsen og Rosenborg avanserte til andre kvalifiseringsrunde i mesterligaen etter 6–0 sammenlagt mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Klasseforskjell

Linfield skapte knapt farligheter, og seks minutter etter sidebytte doblet Konradsen ledelsen.

Helland ble spilt fri på høyresiden og dro av en Linfield-forsvarer før han la ballen 45 grader ut mot straffemerket. Der hadde Konradsen løpt seg fri, og på akrobatisk vis ble 28-åringen tomålsscorer da han saksesparket inn 2–0.

Mesterligakvalifisering, Rosenborg Linfield.

TO MÅL: Anders Konradsen ble tomålsscorer mot Linfield.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Utover i andre omgang ble det store rom for trønderne å utfolde seg i, og 20 minutter før slutt satte innbytter David Akintola inn 3–0.

Gjermund Åsen snappet ballen høyt i banen og fant Helland i boksen, men Gareth Deane i Linfield-buret rykket ut og fikk avverget i første omgang.

Ballen dalte ned i feltet og Akintola var først på returen, og kunne enkelt heade ballen i det tomme målet til 3–0.

Fire minutter før slutt fastsatte Helland sluttresultatet til 4-0, da han skled inn ballen fra kort hold.

Nå venter BATE Borisov i andre kvalifiseringsrunde. BATE, med Emil Jonassen på benken, snudde 0-1 til 2-1 i sluttminuttene mot Polske Piast Gliwice.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal