Svendsen 0,8 sekunder fra seieren

POKLJUKA (NRK.no) Emil Hegle Svendsen (27) gikk fantastisk i sporet og suste inn til sesongens første individuelle pallplassering på sprinten i Pokljuka.

Emil Hegle Svendsen gikk inn til ledelse på torsdagens sprint, men sloveneren Jakov Fak ville det annerledes og overtok seieren ved hjelp av en lang tå.

Se den utrolig spennende avslutningen til Jakov Fak som resulterte i en knepen seier foran Emil Hegle Svendsen.

– Det var surt med det lille sekundet, men jeg må fokusere på det som er bra og at jeg kom på pallen, sier Svendsen til NRK etter løpet.

Trønderen gikk et kanonløp i sporet, og suste inn til 2.-plass etter å ha skutt én bom på stående skyting.

Slovenske Jakov Fak, som vant jaktstarten sist lørdag, gikk ut fra skytingen nesten fire sekunder foran Emil Hegle Svendsen. I mål var forspranget krympet til 0,8 sekunder.

Spennende avslutning

Både amerikanske Tim Burke og franske Martin Fourcade var foran Svendsen ut fra siste skyting, men ingen av dem var i nærheten av å matche nordmannens tempo i sporet.

– Det var et helt greit løp, men nå er vi på gang. Vi skal kjempe med nebb og klør fremover for å fortsette å ta pallplasser. Det er også gøy at Lars er med i toppen, sier Svendsen.

Saken fortsetter under videoen

Emil Hegle Svendsen bommet én gang på stående skyting under sprinten i slovenske Pokljuka torsdag. Til tross for bommen gikk han ut til ledelse ved passering.

Emil Hegle Svendsen fikk én bom som var avgjørende for at han ikke endte øverst på pallen i Pokljuka torsdag.

Etter en svært spennende innspurt krysset Jakov Fak mållinjen på tiden 24.41,7, fattige 0,8 sekunder foran Hegle Svendsen, og hjemmepublikummet kunne slippe jubelen løs.

Fourcade (24.47,8) og Burke (24.56,9) havnet til slutt på henholdsvis tredje- og fjerdeplass.

Bjørndalen skjøt seg bort

Lars Berger ble nest beste nordmann på en delt 10. plass med tiden 25.22,1. Berger måtte konstatere to bom på stående skyting, men farten i sporet var såpass bra at plasseringen ble respektabel til slutt.

Henrik L'Abee-Lund (25.28,8) ble nummer 13 med én bom, mens Ole Einar Bjørndalen (25.55,8) ble nummer 21 med to bom.

Aleksander Os (26.40,8) ble nummer 52 med to bom og Lars Helge Birkeland (27.45,5) nummer 78 med sine tre bom.

Birkeland er ikke kvalifisert til lørdagens jaktstart der bare de 60 beste fra dagens konkurranse får gå.

– Jeg gleder meg til jaktstarten på lørdag, sier Svendsen.

Resultatliste, 10 km sprint i Pokljuka:

 1. Jakov Fak, Slovenia 24,41,7
 2. Emil Hegle Svendsen, Norge +0,8 (1)
 3. Martin Fourcade, Frankrike +6,1 (0)
 4. Tim Burke, USA +15,2 (0)
 5. Jean Guillaume Beatrix, Frankrike +18,6 (1)
 6. Vladimir Iliev, Russland +28,2 (0)
 7. Evgenij Ustjugov, Russland +37,6 (0)
 8. Ondrej Moravec, Tsjekkia +38,4 (0)
 9. Simon Eder, Østerrike +38,7 (1)
 10. Fredrik Lindström, Sverige (1) og Lars Berger, Norge +40,4 (2)

Siste nytt

 • King kan bli klar til City

  Joshua King var ikke med da Bournemouth tok tre uhyre viktige poeng i nedrykksstriden med 4-1-seier over Leicester søndag. Før kampen ble det opplyst at den norske landslagsspissen hadde pådratt seg en «mindre lårstrekk».

  Etter kampen sa manager Howe at han var usikker på omfanget av skaden, men tirsdag kom det positive nyheter fra samme mann.

  – Når det gjelder Joshua King, får vi se hvordan det går og om han rekker kampen, sier Bournemouth-manageren da han møtte pressen foran onsdagens vriene bortekamp mot City

  Joshua King
  Foto: Glynn Kirk / AP
 • Ingen supersprint i Holmenkollen

  Den nye skiskyttarøvinga supersprint, som skulle fått sin verdscupdebut i Holmenkollen komande sesong, er utsett til seinare.

  Sportssjef Felix Bitterling i det internasjonale skiskyttarforbundet seier til NRK at dei skal prøve ut øvinga med lengre løyper og utan ekstraskot i IBU-cupen komande vinter.

  Bakgrunnen for utsetjinga er mellom anna innspel frå dei aktive.

  Laster Twitter-innhold
 • Diomande ut med skade i comebacket

  Adama Diomande og Los Angeles FC var tilbake i aksjon i MLS tirsdag, men spissen måtte på ny ut med skade i 3-3-kampen mot Houston Dynamo.

  Diomande, som var ute med brudd i foten fra februar til april, skadet seg igjen i kampen mot Houston. Nok en gang var det foten som var problemet, og etter 79 minutter måtte Diomande byttes ut, snaue 20 minutter etter at han ble byttet inn.

  Adama Diomande
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal